Şimdi Ara

LG G2(IPS) - SAMSUNG NOTE 3(AMOLED) PANEL FARKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SUPER AMOLED panel kullanıcısı olarak(S2) yakın bir zamanda yenilemeyi düşünüyorum telefonu, tam G2 ye karar vermişken bu testi izledim ve NOTE 3 panelinin G2 den daha güzel olduğunu gördüm dolayısıyla S5 i beklemeyi düşünüyorum, sizden de paneller konusunda hem fikir-hem bilgi olarak burda paylaşımlarda bulunmanızı rica ediyorum.











  • ıps superamoled den daha iyidir diye biliyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu izlemedim ama eğer beğenmediğin kısım lcd ekranların bazı alanları çok parlatması ise bunun testin yapılışıyla da alakası var. Kameranın odağı her telefona göre ayarlanmalı. Lcd ekranlar çok daha parlak olur genelde ve sen kamerayı daha düşük parlaklığı olan amolede göre ayarlarsan lcd aşırı parlak gözükür ve hatta detay falan kalmaz ortada. Kamerayı lcdlere göre ayarlarsan bu sefer lcdler çok iyi gözükür fakat amoledler çok karanlık olur. Bu bakımdan telefonları yanyana dizip de işte bu aşırı parlak, bu çok karanlık, bunda detay yok gibi söylemler yanlış olur. Ekranlara tek tek ve mümkünse kendi gözünüzle bakmanız lazım. Kontrast olarak amoledler tabii ki daha iyi fakat lcdlerin de avantajları mevcut. Bu yüzden herhangi birinin daha iyi olduğu savunulamaz. Beklentiler işin içine girer.
  • Note 3'ün ekranı şu ana kadar üretilmiş en iyi Amoled ekranlardan biri denebilir ve parlaklık konusunda da rakiplerini yakalamış durumda. LG'nin ekranını da birebir denedim ve o da gerçekten çok başarılı.
    Hangisi tercih edilse kullanıcısını memnun eder.
    Son olarak: Note 3'ün ekranı pentile ama pixelleşme vs. göremedim ben ekrana baktığımda.


    http://www.displaymate.com/Galaxy_Note3_ShootOut_1.htm


    Impressive Brightness
    Up until the Galaxy Note 3, OLED displays have been somewhat to significantly dimmer than competing LCD displays. The Note 3 has changed that in a big way…it’s an impressive 55 percent brighter than the Note II and a solid 25 percent brighter than the Galaxy S4. For most image content it provides over 400 cd/m2, comparable or higher than most LCD displays in this size class. Even more impressive is that when Automatic Brightness is turned on, the Note 3 hits an incredible 660 cd/m2 in high ambient light, where it’s needed (85 percent brighter than the Note II and 40 percent brighter than the Galaxy S4 with Automatic Brightness) – the brightest mobile display we have ever tested in the Shoot-Out series. An impressive achievement for OLEDs!

    Multiple Screen Modes and Color Management
    Most Smartphones and Tablets only provide a single fixed factory set display calibration, with no way for the user to alter it based on personal preference, the running application, or the ambient light level. An important capability provided by the more recent Galaxy Note and Galaxy S Smartphones is the inclusion of a number of Screen Modes that provide different levels of user selectable color saturation and display calibration based on user and application preferences. The Galaxy Note 3 has 5 user selectable Screen Modes: Adapt Display, Dynamic, Standard, Professional Photo, and Movie, which we discuss below and include measurements for several Modes. The Screen Modes require the implementation of Color Management to adjust the native Color Gamut of the display plus additional factory calibration for each Mode.

    Color Gamut and Absolute Color Accuracy
    The Note 3 Movie Mode delivers the most accurate Color and White Point calibration for the Standard sRGB/Rec.709 consumer content that is used for virtually all digital camera, HDTV, internet, and computer content, including photos and videos. Use the Movie Mode for the best color and image accuracy. The measured Absolute Color Accuracy for the Movie Mode is an excellent 3.1 JNCD. See this Figure for an explanation of JNCD. The Adapt Display Mode is the default mode for the Galaxy Note 3 – it provides adaptive image processing and delivers higher color saturation, which appeals to some, and is also a better choice for high ambient light viewing conditions, which wash out image colors and contrast. This mode is very similar to the Professional Photo Mode, but has a more bluish White Point. Compare the Color Gamuts in this Figure and below.

    Professional Photo Mode
    Most high-end digital cameras have an option to use the Adobe RGB Gamut, which is 17 percent larger than the Standard sRGB/Rec.709 Gamut used in consumer cameras. The Professional Photo Mode on the Note 3 provides a fairly accurate calibration to the Adobe RGB standard, which is rarely available in consumers displays, and is very useful for high-end digital photography applications. The measured Absolute Color Accuracy of the Professional Photo Mode is 4.4 JNCD, which is Very Good. See this Figure for an explanation of JNCD.

    Performance in High Ambient Lighting
    Mobile displays are often used under relatively bright ambient lighting, which washes out image colors and contrast, reducing picture quality and making it harder to read the screen. To be usable in high ambient light a display needs high screen Brightness and low screen Reflectance – the Note 3 has both. In fact, with Automatic Brightness turned on, the Note 3 has the highest Contrast Rating for High Ambient Light we have ever measured, which quantitatively measures screen visibility under bright ambient lighting – the higher the better. This article has screen shots that show how screen images degrade in High Ambient Lighting. On the Note 3 the Brightness can be set much higher for Automatic Brightness so that users can’t permanently set the Manual Brightness slider to very high values, which would run down the battery quickly. This extra high level of Brightness is only needed for high Ambient Light. In addition, the Adapt Display, Standard and Dynamic Modes also have much higher Color Saturation, which also improves screen visibility in high Ambient Light.

    Viewing Angle Performance
    While the Note 3 is primarily a single viewer device, the variation in display performance with viewing angle is still very important because single viewers frequently hold the display at a variety of viewing angles. The angle is often up to 30 degrees, more if it’s resting on a table or desk. While LCDs typically experience a 55 percent or greater decrease in brightness at a 30 degree Viewing Angle, the Note 3 shows a much smaller 22 percent decrease in brightness at 30 degrees. This also applies to multiple side-by-side viewers as well, and is a significant advantage for OLED displays.




  • Git gozunle gor g2'yi. Zaten direk almaya karar vereceksin. Videoyla olmaz bu isler. Hatta git ikisini karsilastir canli canli. Bu arada s5'i bekleyeceksin ama bu sefer lg g2 pro duyuracak. Bu sefer onu bekleyeceksin. Bunun sonu gelmez. Amoled ekranlarin tek avantaji siyahlari iyi gosterme. O kadar. Apple bile ips panel kullaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarinda ekran tercih yaparken bakman gereken son nokta ekran kalitesi. Cunku 2 side iyi g2 nin ekranida normal ips ler gibi gercek renkleri gostercek sekilde ayarli degil amoled gibi gorunuyor. 2side sisirilmis renkler gosteriyor cok benzerler yani. Ekran konusunda. Biri siyahi biri beyazi daha iyi gosteriyor ama sunu soyliylim yanyana koymazsan o farkida anlamazsin. Sonuc olarak ekran bir secim kriteri degil bu 2 si arasinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amoled her türlü daha kaliteli, ön panelin fiyati g2'nin yarısı kadar zaten. Hatta yarısından pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG G2 ve note 3 her konuda çok farklı cihazlar ,

    Samsung S5 i beklemek de mantıklı değil ,

    amoled güzeldir , ıps de güzeldir , LG G2 de çok başarılı (Dh de 2 inceleme var ) kampanyalı ve çok daha ucuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G2 yi yakından inceledim çok güzel gerçekten(kamerasını beğenmeyenler de var), özelliklede fiyatı çok iyi. Dün forumda G2 forumlarında bakınırken görüntülü görüşmenin olmadığını öğrendim, her nekadar çoğu kimse kullanmasada ben zaman zaman kullanıyorum çokta işimi görüyor. Bu eksiklik farklı bir romla çözülebilir mi?
  • Bir ekranı ekranda görmekle gözünüzle görmek arasında çok fark var.

    Ancak burada -hepimizin yanlış bildiğinin aksine- önemli olan hangi teknoloji olduğu değil, önemli olan üreticinin niyeti ve ulaşmak istediği kalite. Bugün pentile ekranı tercih etmek S3'te doğru bir kararken Note 3'te yanlış bir karar bence. Çerçeve de ekranın gözünüze hoş görünmesi için çok önemli bir etken. Mesela eskiden ekranların çereve içine gömülü olması modaydı ve ekranı çizilmelerden koruyordu ancak günümüzde çerçeveler daralıyor ve ekranlar yüzeye çıkıyor hatta yüzeyi aşıyor. Bu, göz algımız için ekranı ön plana çıkarıyor. Bu akımın en başarılı ve son nokta uygulayıcısı şu an G2. Bu akıma tam olarak ayak uyduramayan da HTC.

    Bir başka etken de renklerin doğru kalibre edilmiş olması. Bugün birbirleriyle aynı teknolojide üretilmiş, sadece boyutları arasında 0.1" fark bulunan S3 ve Galaxy Nexus ekranlarını incelediğiniz zaman çok farklı görüntü kaliteleriyle karşılaşabilirsiniz. Çünkü birinin renklerini ve keskinliği Samsung kalibre ederken öbürü Google'ın kalibrasyonuna sahip.

    Bugün bir ekranın en fazla ne kadar karşıtlık sunabildiği, ne kadar parlak olduğu, ne kadar piksel verdiği, birim alana kaç pikselin düştüğü vs. bunlar hep önemsiz sayılar. Çünkü günümüz teknolojisinde her bir kategoride insan gözünün hata barajı fazlasıyla geçildi. Geriye dikkate almadığımız ve genellikle sayısal olarak ifade etmediğimiz özellikler kalıyor. iPhone ekranlarının bugüne kadar bu kadar çok seveni olmasının sebebi de bu. Pikseller arası boşluklar doğru ayarlanıyor ve gerektiğinde gün ışığı kadar parlak, gerektiğinde de tam karanlık görüntü elde edilebiliyor. Üstelik bir cismin resmini çektiğiniz ve cisimle ekranı yanyana koyduğunuz zaman renkler arasında fark neredeyse olmuyor. Gerçeğe en yakın kalibrasyon Apple'da. İşin ilginci Android dünyasında gerçekçi değil, patlama derecesinde parlak ve koyu renkler seviliyor. Bugün iPhonelar'dan sonra en iyi kalibre edilmiş ve en hızlı tepki süresene sahip ekranlar Sony cihazlarda olmasına rağmen kimse tercih etmiyor (sonraki sıraya da LG'yi koyabiliriz)..

    Kısaca en iyisi gidip kendi gözlerinizle görmek. Çünkü ne istediğinizi en iyi siz bilirsiniz. En gerçekçi, en doğru, en keskin rengi istiyorsanız G2 ve Nexus 5, en iyi seçenekler şu an.. Samsunglar ise listenin en altındalar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.