Şimdi Ara

LG M2762D 27'' Full Hd Tv+Monitor Kullanıcılar ilk sayfada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
3
Favori
56.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler cevap için , bu kablodan alıcaz artık
  • arkadaşlar soruma cevap verebilecek var mı bilg hdmi kablodan tv bağladım ses alamıyourm nasıl bir ayar yapmalıyım..?
  • mars2032 arkadaşım, denetim masasından ses kısmına giriniz. Orada bulunan ses çıkışı seçenekleri içinde HDMI output gibi bir şey olacak. Onu seçtiğiniz zaman sorununuz çözülür tahmin ediyorum. Eğer bir de varsayılan olarak işaretlerseniz her seferinde tekrar ayarlamak zorunda kalmazsınız.
  • Pardon, yukarıdaki mesajıma bir düzeltme ilave edeceğim. HDMI ses çıkışını seçip direk varsayılan olarak ayarlıyorsunuz.
  • Biraz fazla büyük gibi
  • hocam ses denetimi zaten oto. hdmi output seçneğini seçiyr..
    normal 24 inc monitoru taktığımda sorun olmadan ses alabiliyorum ama lg tv den alamıyorum..acaba tv de bir ayar mı söz konusu..?
  • HDMI output seçili olduğu halde ses alamamanız ilginç. TV'de ekstra bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum. Ürün kılavuzunda HDMI girişinden için "PC tarafından desteklenmez" diye bir ifade var, ondan dolayı olabilir diyeceğim ama, bu durumda ben nasıl ses alabildim o zaman? HDMI kablosu ile alakalı bir sorun olabilir mi acaba?
  • Ses sistemi kullananlar HDMI sesi kullanmak istemediği için üreticiler bunu opsiyonel tutabiliyorlar.

    Benim Philips LCD TV'de HDMI sesi devreye almak için bir ayar yapmıştım. Sizde de gerekebilir, menüleri ya da kitapçığını gözden geçirmenizde fayda var.
  • cevaplar için sağolun..ben bira kitapçığı karıştırayım..
  • Aslında o kadar büyük bir monitor değil Bakmaya gittiğimde 32" lere de göz attım insan almışken daha büyüğünü alıyım diyor

    Birde 2762D lerde görüntü sanki biraz karanlık geldi bana, yani default ayarlarda ekran parlaklığı çok azdı. Kullanan arkadaşlar neler düşünüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 25 Mart 2010; 11:48:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAX

    Aslında o kadar büyük bir monitor değil Bakmaya gittiğimde 32" lere de göz attım insan almışken daha büyüğünü alıyım diyor

    Birde 2762D lerde görüntü sanki biraz karanlık geldi bana, yani default ayarlarda ekran parlaklığı çok azdı. Kullanan arkadaşlar neler düşünüyor?


    JAX,demodakilere fazla takılmayın hocam ayrıca ekran parlaklığı menüden ayarlanabiliyor,kendim otomatik parlaklık'ta kullanıyorum çünkü öbür türlü çok canlı oluyor görüntü.




  • Cihaz boyutunun TV'nin yanında monitör olarak ta kullanacaklar için oldukça ideal ve yeterli olduğunu düşünüyorum. 27" ekran, PC modunda ekrana hakimiyet açısından üst sınır bence. Tabiki yapılan işe ve oynanan oyunlara göre daha büyük ekran isteyenler olabilir. Bir de Samsung T260HD piyasadan kalktıktan sonra bu ebat ve özelliklerde tek monitör olarak kaldı bu model. Sanırım bu model ürün serisinin son temsilcisi. Zira artık her iki dev de LED teknolojisine odaklandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAX

    Aslında o kadar büyük bir monitor değil Bakmaya gittiğimde 32" lere de göz attım insan almışken daha büyüğünü alıyım diyor

    Birde 2762D lerde görüntü sanki biraz karanlık geldi bana, yani default ayarlarda ekran parlaklığı çok azdı. Kullanan arkadaşlar neler düşünüyor?



    bence baya büyük Normalde bu LCD bölümünde yer aliyor , vatanda bunu monitorler arasina koymuslar. inanilmaz fark var diger monitorler kücücük kaliyor yanında

    alacak olanlar Vakitlerinin çogunu internette geçiriyorlarsa bence vazgecsinler.




  • İlk önce McCarthy'ye ve wilym@n'e, soruma verdikleri cevap için teşekkür ederim. Gerçekten zor bir karar aşamasındayım şu an. Birkaç sorum daha olacak, aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

    İlk önce monitörü ne amaçla kullanacağımdan bahsedeyim biraz. Monitör genel olarak, %60 Film-Dizi, %35 Oyun (PC ve PS3) ve %5 TV amaçlı kullanılacak. Bir-iki seneye TV amaçlı kullanım yüzdesinde artış olabilir :)

    Çoğunlukla dizi ve film izlemek için kullanacağımdan, ekranın görüntü kalitesi benim için çok önemli. Örneğin siyah dengesi nasıl? Filmlerdeki karanlık sahnelerde, siyahı güzel verebiliyor mu ekran? Yoksa gri veya maviyle karışık bir gri mi oluyor? Karanlık sahnelerdeki detaylar nasıl, kayboluyor mu? Aydınlık sahnelerde renkler ve parlaklık nasıl?

    İkinci kullanım amacım olan oyun konusunda da en önemli konu herhalde ghosting'dir. Hiç dikkatinizi çekti mi böyle bir durum? Hızlı sahnelerde falan? Karanlık sahnelerde de yine artabilir bu ghosting durumu, hiç baktınız mı?

    TV konusunda ise gerçekten açıkça söylemek gerekirse, umurumda değil pek :)

    Şimdiden çok teşekkür ederim deneyimlerini paylaşacak herkese. Biliyorum biraz fazla soru oldu ama ne kadarını cevaplayabilirseniz kârdır.




  • Siyah kalitesi bence çok güzel renk derinliği standart bir monitör gibi görüntü kalitesi karşıdan bakılırsa gayet güzel ama LCD TV ile karşılaştırılamaz bu cihazın amacı hem monitör hem TV olarak kullanılabilmesini sağlamak o LCD tv'lerin başında saatlerce oturmak biraz zor. bu monitorde rahatlıkla oturulur. çok uzağa koyarsanız yazıları okurken gözleriniz yorulabilir. Tuner bölümü sadece anten yayınlarını alıyor dijital kablo tv ya da uydu yayınları için alıcı almanız gerekli. Özellikleri tam bir televizyon gibi kanal arama kumanda fonksiyonları vs. Ben aldığım üründen çok memnun kaldım ama herşey beklenti ile alakalı eğer piyasada bulunan standart özellikli bir monitörün (LG Samsung Viewsonic gibi) görüntü kalitesini TV özellikleri ile 27'' panelde görmek istiyorsan evet bu ürün senin için. Oyunda da filmde de memnun kalırsın. Grafik tasarımcıysan sadece 3D çizim vs ile ilgileniyorsan bu ürün seni kurtarır. Basılı yayın üzerine tasarım veya foto işi ile uğraşıyorsan renk doğruluğu arıyorsan bu panel ve hiç bir TN panel sana göre değil. Ben PS kullanıyorum amatör foto çekiyorum ve bu fotoları hem IPS panelde hem Bendeki LG ile karşılaştırıyorum çok büyük farklar yok. Çözünürlük az diyen arkadaşlar var bence optimum bir çözünürlüğü var oyunlarda en ufak rahatsızlık duymadım.




  • Rica etsem bu ürünü kullanan bir arkadaşımız PC de oyun oynarken bir kaç foto koyabilir mi? Özellikle PES 2010 ve hızlı bir yarış oyunu. Umarım çok şey istemiyorumdur.
  • Kesinlikle mükemmel bir monitör dün Ankamall'dan gayet uygundu fiyatı... Bu arada mükemmel dedim çünkü eski monitörüme oranla mükemmel yaklaşık 2 haftadır bir çok monitör araştırdım :). Bu boyutlarda piyasada bulunabilecek en güzel monitör-tv bana göre. Önceleri alsam mı, almasam mı diye çok düşündüm acaba hz yeterli olur mu. Ama monitör olarak hz'i yeterli 60hz ve 75 arasında değerlerde oynatıyormuş.

    Görüntü mükemmel oyunlarda, rgb bağlantı olmasına rağmen. Ancak renk ayarlarını yapın muhakkak ilk geldiğinde çok aydınlıktı değiştirdim şimdi çok güzel oldu. Bu büyüklükte bir ekran almayı düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim ama önce kullanım amacını belirleyin eğer çok tv izlerim çok oyun oynarım vede full hd videolarıda üzerine sos yaparım diyorsanız düşünmeden alın bu arada fiyatları araştırın sadece bimeks vatan vb. bakmayın heryere bakın. Sonuçta aynı ekran bir farkı yok ucuzunu bulunca alın.
    NOT: Mağazada hiç erinmeyin açtırın cihazı ve ölü piksel var mı yok mu bakın. Ve de ilk iş lge.com a girip ürününüzü kaydettirin ki ilerde problem olursa nereden işlem yapacağınızı görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 31 Mart 2010; 12:23:40 >




  • bende aynı ürünü yaklaşık 2 hafta önce aldım. bir inceleme yapacaktım fakat şu aralar sınavlarım çok yoğun olduğu için yapamadım. haftaya sınavlarım biter bitmez ayrıntılı bir inceleme yapmayı düşünüyorum. inceleme için unboxing fotoğrafları falan çektim kutu içeriğini falan da sadece yazıya döküp yayınlamak kaldı. gerçekten güzel bi cihaz ben televizyon olarak kullanıyorum. gerçi d-smart yada dijitürk'üm olmadığı için antenden haliyle iyi görüntü alamıyorum ama hd masaüstü resimlerini çok kaliteli gösteriyor. f/p ürünü diyebilirim. alacaklara hayırlı olsun!! bimeksten 870 tl civarı aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 31 Mart 2010; 17:37:33 >
  • İncelemeyi bekliyoruz

    Güle güle kullanın.
  • arkaaşlar kaç adet hdmi girişi var??Benimkinde 1 adet var , normalde 2 olması gerekmiyor mu???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.