Şimdi Ara

LG, OLED ekranlara 1 milyar dolar yatırım yapıyor: Üretim artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG, OLED ekranlara 1 milyar dolar yatırım yapıyor: Üretim artacak
    LG Display, OLED panel üretim işine 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Firma bu yatırım ile birlikte TV'lerde, monitörlerde ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak OLED panellerin üretimini önemli miktarda artırmayı planlıyor. Bununla birlikte OLED üretimi artıran tek firma LG değil. Samsung mevcut bir LCD panel fabrikasını 3,1 milyar dolar maliyetle OLED tesisine dönüştürürken, BOE de yeni bir OLED fabrikası kurmak için 8,8 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor.



    LG, OLED panel üretimini hızlandıracak



    LG Display, 1,2925 trilyon won veya yaklaşık olarak 1 milyar dolar tutarın OLED yatırım yapacağını doğruladı. Şirket, bu kaynağın büyük, orta ve küçük ölçekli olmak üzere tüm iş alanlarında OLED ürünlerinin oranını arttıracağını belirtti. Yatırım neticesinde LG Display’in 2024’te önceki yıla oranla yüzde 20 daha fazla panel üretmesi bekleniyor.



    LG’nin OLED panelleri sadece şirketin kendi ürünlerinde kullanılmıyor. LG, üretmiş olduğu OLED TV ekranlarını Sony, Panasonic, Philips, Hisense ve hatta Samsung gibi şirketlere tedarik ediyor. Ayrıca dizüstü bilgisayar ve monitör üreticilerine de OLED tedariki sağlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Redmi yeni mini LED oyuncu monitörünü duyurdu



    OLED ürün satışları her elektronik üründe olduğu gibi pandemi sonrasında düşme eğiliminde olsa da satışlar son zamanlarda yükselişe geçmiş durumda. LG Display, art arda yedi çeyrek faaliyet zararı açıkladıktan sonra yılın son çeyreğinde faaliyet kârı açıklamış ve OLED satışlarını yükseltmişti. LG ve diğerlerinin artan OLED panel üretiminin 2024’ün ikinci yarısından itibaren kullanıcılar tarafından hissedileceği söyleniyor. Artan üretimle birlikte fiyatların da düşme ihtimali bulunuyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/102226-lg-display-1-billion-investment-boosts-oled-production.html







  • Samsung 3 milyar dolar yapıyor bu kadar konuşulmadı

  • Ben halen anlamıyorum, en geç 3 yıl içinde göze çarpacak şekilde yanık oluşacak monitöre, TV’ye neden para vereyim? Mini LED, Micro LED teknolojilerine ağırlık verseler keşke…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Üstelik oled ekranlar göz sağlığı açısından da zararlı.Flicker free oled yok.Hepsi pwm kullanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg bitti diyoruz ama lg bitmiyor bitmez gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rsel kullanıcısına yanıt
    tamam pwm nin dibine inerse daha sağlıklı olmaz mı hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rsel kullanıcısına yanıt
    Mavi ışık daha az diye oled daha sağlıklı diye biliyordum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Va ve ips panellerin yüzde 90ının ghostingvari problemli olduklarını biliyorlar tabi. Tn paneller çok hızlı ama onlarda da görüntü ve renkler iyi değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rsel kullanıcısına yanıt
    He orasını da unurmuşum, bunu kimse dile getirmiyor ama PWM, haliyle tüm OLED’ler aynı zamanda migren ataklarını da arttırıyor. Migren hastalarının kesinlikle flicker free monitör, TV ve telefon kullanması gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Micro led monitörler gelinceye kadar CRT monitörümden devam edeceğim hiç VA, IPS, Tn panellerin garip garip sorunlarını çekemem birinin kontrastı kötü biri ghosting yapar birinin renkleri kötü. olede ise o kadar para verip burn in de yaşayamam. CRT ile mutluyum avantajları ise 0 haraket bulanıklılığı ,0 ghosting, 0 ışık sızması , 0 cross talk, ve 0 ms input lag ve muhteşem siyahlar ve retro oyunlarda veya eski oyunlarda daha iyi görüntü kalitesi + yerel çözünürlük kavramı olmadığından her çözünürlük keskin çalışır oled veya micro led %100 olgunlaşıncaya kadar CRT devamkee

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    This TV isn't technically flicker-free, as there's a small decrease in brightness that corresponds with the refresh cycle of the display. This is very different from pulse width modulation flicker (PWM) on TVs with LED backlights, and it's not noticeable.


    ek olarak 1-2 model harici hiçbir markada ff ledde olsa model bulamazsınız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 13 Mart 2024; 22:30:38 >
  • LBRTN kullanıcısına yanıt

    hocam öyle bi anlattınki crt ye geçesim geldi :))

  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Haha :)) Ben bu yüzden 4k monitörü bırakıp 19 inclik kaliteli crt ye geçtim. Aslında 22 ve 24 inçlik çok istediğim 1-2 crt var bunlardan biri sony gdm fw900 24" crt, bu monitörün youtube de linustechtips kanalının incelemesi var 4k oled monitörle crt yi kapıştırıyor ve crt alıyor :D ama maalesef ki o crtler çok pahalılar :( şu an 19" ve üstü crtler her daim kullanılır az önce bende crt ile half life oynuyordum 0ms gecikme ve haraket bulanıklılığı olmadığı için oynayışımı görmen gerek aimim üst seviye oldu :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LG, OLED ekranlara 1 milyar dolar yatırım yapıyor: Üretim artacakHDTVTestyoutube
    We saw the LG G4, C4 & B4 OLED TVs at the company's UK headquarters, and discovered several new settings in the picture menu. We also stumbled across a surprising change on the LG QNED90 Mini LED TV with full-array local dimming (FALD). 0:00 LG 2024 OLEDs 0:23 New Setting #1 1:01 New Setting #2 1:51 New Setting #3 2:51 New Setting #4 3:12 New Setting #5 5:19 LG C4 Surprise 5:47 LG B4 Surprise 6:15 QNED Surprise The "Includes Paid Promotion" message in this video refers to the sponsorship by British AV retailer Richer Sounds. If you're interested in getting a new TV, even if it's not an LG, please support this channel by considering buying from them. Visit your local Richer Sounds store to get the best deals through cheaper 'VIP exclusive' in-store only prices, or call telesales for your next TV purchase on 0333 900 0093. Thanks again for your support. ======================== **Click Below to SUBSCRIBE for More Reviews, Sneak Peeks & Tips: https://www.youtube.com/channel/UCcCYOO2uYPnG-21WDOWdwew?sub_confirmation=1 ======================== VISIT HDTV Test http://www.hdtvtest.co.uk/ FOLLOW US! https://www.threads.net/@hdtvtest https://www.tiktok.com/@hdtvtest https://www.instagram.com/hdtvtest https://twitter.com/vincent_teoh https://www.patreon.com/hdtvtest
    https://www.youtube.com/watch?si=-WvCRbtvwDqCI5c2&v=lsWK6hyqTb8&feature=youtu.be
  • Telefon bölümü ne oldu bu firmanın ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.