Şimdi Ara

LG OLED65B1 vs Sony 65X90J vs Samsung 65QN85B vs LG 65QNED91

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 15 bin tl civarı 55 inç tv alma niyetiyle araştırmaya başlayıp en son f/p olarak en ideal modelin sony x90j/x92j olduğuna karar verip hazır mediamarkt'ta 20 bine düşmüşken almaya gittim. 55 inci canlı görünce izleme mesafeme göre 65 incin daha iyi olacağını düşünüp almaktan vazgeçtim. Sonra iş daha da çıkmaza girdi. Çünkü 65 inç x90j'lerde uygun fiyat beklemeye koyuldum ama hala kayda değer bir indirim olmadığı için mevcut fiyat aralığında daha iyi ve güncel modellere bakmaya başladım. Yani bütçeyi şuanki 65x90j fiyatından daha yükseğe çıkardım ama o kadar çıkmışken de daha iyi ve güncel bir model almak istiyorum. Dolayısıyla maks 30 bin bütçe var. Diğer yandan da bir tv'ye bu kadar fazla para vermek istemediğim için hala 65x90j indirimi bekliyorum. 23-24'lere düşse alacağım direkt.


    Yani ille de 30binlik bir model almam gerekmiyor. 20-30 bin aralığında f/p olarak en iyi tv'yi almak istiyorum. Çünkü ağırlıklı olarak gece film izlemek için kullanacağım. Film performansı iyi olan herhangi bir tv beklentimi karşılar diye düşünüyorum.


    Lg b1 65 şuan amazon'da 28 bine düşmüş. Hem en düşük fiyat hem de satıcı amazon diye ona ciddi bir niyetlendim ama şikayetvar'daki onlarca lg oled arızasını ve mağduriyetini gördükten sonra büyük riske girecekmişim gibi geliyor. Çünkü garanti bittikten sonra arızalanırsa parayı bildiğin çöpe atmış olacağım artı olarak okuduğum gördüğüm kadarıyla lg servisi de çok kötü. Garantisi bitmediği halde servisle sorun yaşayan onlarca insan var. Aslında hem oled olmasından hem fiyatından hem de kumandasından dolayı en çok lg'yi istiyorum ama diğer sorunlar ve riskler var işte.


    Düşündüğüm diğer iki model de mini led olanlar samsung 65QN85b ve LG 65QNED916PA. Samsung qn90'lar övülüyor ve görüntü kalitesi oled kadar çekici görünüyor ama ona da ayırdığım bütçe yetmiyor o yüzden şuan hb'de 30bin tl olan 85b'yi düşündüm. Değer mi değmez mi bilmiyorum. Lg qned91'i fazla araştırmadım bu da 2021 modeli sanıyorum.


    Son olarak yine amazon'da sony 65x85j 20bin tl'ye düşmüş. Alt tarafı film izleyeceğim onu alıp geçsem mi diye de düşünmüyor değilim.


    Çok kararsız kaldığım için bu başlığı açmak istedim tavsiye ve görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.


    edit: 85j bitmiş sanırım satıcı değişmiş fiyat artmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 4 Eylül 2022; 1:26:54 >







  • Ben de benzer durumdayım. Bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam OLED candır gerisi heyecandır,
    O fiyatlara çıkmışken OLED tv alın noktayı koyun.
    OLED kalitesi çok başkadır
  • Ben de benzer durumdayım hocam.Bu TV isinin sonu yok valla. 2019' da 55X90f uygun diye yurt dışından almistik. 65X90J su an yurt dışında 1000 Euro.Ulkemizde 1500 Euro civari.Saka gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ejder2323 E kullanıcısına yanıt

    Ben de yurtdışı fiyatlarını baz alıyorum tr fiyatı daha yüksekse alasım gelmiyor. dediğin gibi x90j çok pahalı şuan. Mesela lg c2 55'in tr fiyatı yurtdışından daha ucuz ama 65 incte kesin kararlı olduğum için onu almıyorum yoksa çoktan onu alıp bu zulümden kurtulmuştum :)

  • Satıcısı Amazon olan son 65X85J ben aldım. Ama ayarlarını bir türlü yapamadım. Hatta konu açtım(Hayal kırıklığı).


    https://forum.donanimhaber.com/sony-65x85j-hayal-kirikligi--153882587#153887227

  • qarakedi kullanıcısına yanıt
    Ben de lg b1 aldim. Benzer şeyler çok olmasa da bende de var. Ayarlara cok bakamadım ama akicilik ayarlariyla alakali bazı şeyler açıkken daha çok ortaya çıkabiliyor. Benim eski samsung c650de de vardi bu tip mevzular. Hala çözülmemiş demek ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel tercih
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam. bu arada servis elemanlarına ek garantiyi sordum mağazadan almadığınız için olmuyor dediler.

  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,
    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.