Şimdi Ara

LG OPTIMUS SOL E730 ANA KONU ''ICS ÇIKTI''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar sol kullanan cok fazla kisi yok ama yinede her turlu paylasim sorun vs bilgim dahilinde yardimci olmaya hazirim simdiden hayirli ugurlu olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svoodoo -- 5 Ekim 2013; 18:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Telefonunu yeni alanlar yada daha önce alıpta henüz herhangi bir bilgisi olmayanlar icin ana başlıklar.

    Nedir :
    lg pc suite :http://lg-pc-suite.en.softonic.com/
    Link lg nin resmi sitesinden degil cünkü siteye giren kayboluyor diye bir söylenti var :)) . LG pc suite telefonunu güncelleyebileceginiz (biraz zor ama kücük te olsa bir ihtimal ) rehberinizi yedekleyebileceginiz, resimlerini müziklerinizi yedekleyebileceginiz resmi lg programıdır.

    Lg mobile support tool: http://csmg.lgmobile.com:9002/client/app/B2CAppSetup.exe
    Lg pc suite ile kurulan telefonunuzu güncellemenize usb driverlarını yüklemenize ve sözde ilk haline geri döndermenize yarayan program ama ben bir türlü başaramadım yazımızın ilerleyen bölümlerinde başka bir yöntemle nasıl yapabileceginiz anlatacagım. Pc suite ı kurmak istemiyorum diyenler icin ayrıca linkini verdim.

    Root: android telefonlar icin kesinlikle gerekli olan bir işlem. telefonun bütün yetkisini elinize almanız icin gerekli bir olay ve superuser diye de tabir edilir. işlemi yapmak icin kullanacagınız programın adı unlockroot
    http://www.unlockroot.com/
    telefonun usb driverı yüklü ise yapmanız gereken tek şey programı calıştırıp root tuşuna basmanız tabi usb hata ayıklama modu aktif olmalı. Ardından telefon acılıp kapanaçak ve artık super bir usersınız. Root işlemini yaptıktan sonra ilk işiniz rommanager adlı uygulamayı yükleyip sistemin yedegini almak olsun herhangi bir sıkıntıda bu yedekle eski haline geri dönüş yapabilirsiniz. Detaylı olarak anlatmıyorum cünkü cok kapsamlı bir program google dan destek alabilrisiniz.

    Custom rom : Android geliştiricilerinin özel olarak hazırladıkları resmi olmayan perfomans olarak resmi romlardan kat kat iyi olan android romlarıdır.
    http://download.cyanogenmod.com/?device=e730&type=stable bilinen en iyi custom rom cyanogenmod linkteki cm9 ice cream sandwic codlarıyla oluşturulmuş bir rom dur. Ben kurmadım ama kuracak arkadaşlara yardımcı olabilirim.

    Orjinal stock rom :http://lg-phone-firmware.com/index.php? bu linkte lg nin orjinal romlarını bulabilirsiniz telefonunuuzun icinden cıkılmaz bir hal aldıgı durumlarda can kurtarıcıdır. türkiye icin olanını indirip kdz updater ile yükleme yapabilirsiniz.
    kdz uptader kullanımı icin bu linke bakınız :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1060121


    Tavsiyeler: telefonunuz rootlu ise kullanmanız şiddetle tavsiye edilen uygulamalar adfree= reklam engelleyici rom manager= sistem yedegi alma custom rom yükleme icin kullanılan yegane uygulamadır, buttonsavior= ekranınıza yazılımsal tuşlar yerleştiren ve fiziksel tuşları kullanıp yıpratmanızı engelleyecek uygulama soft power = telefonunuzun hareket algılayıcısı kullanıp güc tuşunu kullanmadan tuş kilidini acabileceginiz bir uygulama bazen sıkıntı yaratıyor ama yinede cok faydalı oldugunu düşünmüyorum.

    Şimdilik bu kadar siz sordukça bilgimiz cercevesinde sorularınızı yanıtlamaya çalışacagız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan381985 -- 9 Ekim 2012; 20:11:23 >




  • Arkadaşım öncelikle böyle bir konuyu açtığın için teşekkür ederim.Bende optimus sol kullanıyorum ve telefon çoğu oyunda kasıyor en basitinden temple runda bile kasıyor sizlerdede böylemi birde aşağıdaki 3 android tuşu arada çalışmıyor özellikle geri tuşu çalışmamazlık yapıyor sizdede böylemi bunların bir çözüm yolu varmı ? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapacı35

    Arkadaşım öncelikle böyle bir konuyu açtığın için teşekkür ederim.Bende optimus sol kullanıyorum ve telefon çoğu oyunda kasıyor en basitinden temple runda bile kasıyor sizlerdede böylemi birde aşağıdaki 3 android tuşu arada çalışmıyor özellikle geri tuşu çalışmamazlık yapıyor sizdede böylemi bunların bir çözüm yolu varmı ? şimdiden teşekkürler.


    bu durum genelde bütün androidlerde oluyor ama lg de biraz daha fazla oluyor ki tam cözüm degilde bir kac öneri de bulunabilirim.
    öncelikle yapacağımız işlemler icin telefonun root lu olması şart telefon rootladıktan sonra ilk başta gereksiz stock uygulamaları silmek icin
    korsan :http://www.****.com/android-sistem-araclari/system-app-remover-v4-19-apk-indir-download-594931.html

    paralı :)https://play.google.com/store/apps/details?id=com.danesh.system.app.remover&feature=search_result
    systemapp remover uygulamasını yükleyip gereksiz (garanti döviz eczane vs vs ) uygulamaları kaldır. ne oldugunu bilmedigin bir şeyi kesinlikle kaldırma özellikle icinde google gecen herhangi bir uygulamayı.

    ardında setcpu uygulamasıyla overclock yapabilirsin en düşük calışma frekansını 1024 yap ben faydasını gördüm.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mhuang.overclocking&hl=tr

    lg nin orjinal ana ekran menüsü cok sorunlu bence, bu yüzden kesinlikle yandexshell i kurmanı tavsiye ederim akıcı ve sorunsuz ama güncelleme yaparken bazen sorun cıkarıyor.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.shell&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInJ1LnlhbmRleC5zaGVsbCJd neyseki bu beleş :))

    biraz riske girerim diyorsan son tavsiyem miladı dolmuş türkiye rom v10a yerine kdz updater ile singapur v10f rom unu yada custom rom kurmandır.

    son olarak paralı uygulamalar icin param yok diyorsanhttp://www.****.com/android-sistem-araclari/blackmart-alpha-0-49-92-alternatif-market-uygulamasi-calisan-surum-hersey-bedava-509481.html

    temple run i akici ve sorunsuz bir şekilde oynuyabiliyorum ama shodowgun diye bir oyun var (android cihazların crysis i) onu oynarken telefonum kapandı ve yeniden başladı üst seviye cihaz gerektiren oyunları kurmamanı tavsiye ederim.




  • Verdigimiz tavsiyeleri uygulamadan önçe mutlaka yedek almayı unutmayın root lu cihazlar icin yegane yedek alma programı rom manager dır. root suz cihazlarda zaten sistemin komple yedegini alamıyorsunuz.

    verdigim korsan linklerin yıldızlı yerine maxicep yazın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan381985 -- 21 Ekim 2012; 1:44:45 >
  • dostum peki bu rootlama işleminde garanti durumu ne oluyor ?
  • Root yaptığımız programla eski haline dönderebilirsin. Garanti dışı kalıyor falan diyorlar ama onunda kolayı var kdz updater ile orjinal rom a dönebilirsin. Ayrıca root işlemini yapınca yedek alırsan sorun cıktıgında eski haline dönderip unlockroot ile root u kaldırır servise gönderirsen herhangi bir suclamada bulunamazlar sana.
  • saolasın dostum biraz root hakkında bilgi ediniyim yapmaya çalışıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapacı35

    saolasın dostum biraz root hakkında bilgi ediniyim yapmaya çalışıcam.

    unlockroot u indir ve kur : http://www.unlockroot.com/
    windows icin lg usb driverini indir kur : https://www.box.com/s/5c8758354a564c191524
    telefonu kablo ile pc ye bagla telefonun menüsünden usb hata ayıklama modunu aktif et
    geriye sadece unlockroot u acıp root butonuna basmak telefon kapanıp acılacak ve uygulamalarda superuser diye bir uygulama cıkacak işlem bitmiştir.




  • Konuyu actigin icin saol az kisi degiliz bnde varizdirda toplanmasi icin bazilarinin adim atmasi gerekiyor
  • cm9 kullaniyorumda cm10 ciktimi bilen varmi birde cm9 kurdumda rami cok yiyo gibime geliyo ancak cok fazla performans guncellemesi yapmislar cm7 dönsem cok fazla fark olurmu neler farkeder
  • cm 10 cıkmadı ama geliştirildigi hakkında bir yazı okumuştum cyanogenmod forumda

    http://forum.cyanogenmod.com/topic/55273-jelly-bean-android-41-cm-10/page__st__20

    cm 9 un stabili mevcut onu kurabilirsiniz

    http://download.cyanogenmod.com/?device=e730&type=




  • telefondan yedek aldım cm-9-20121028-NIGHTLY-e730.zip versiyonu indirdim kurup deneyeceğim bakalım nasılmış inş iyidir.
  • kurdum şebeke bulmuyor stabil versiyonunu atıp deneyeceğim
  • stabil sürümü yükledim şebeke görmüyor ne yapacağım?
  • 7.2 cm kurdum şebeke yine yok
    allah allah
  • http://ge.tt/53j0SrK/v/0?c
    bu dosyayı indir recovery menusünden flashla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan381985 -- 30 Ekim 2012; 18:15:44 >
  • 3 tane cm rom yükledim 3 ündede ağa bağlanamadım aldığım yedeğe döndüm sonunda neden böyle olmuş olabilir cwm yi nasıl yapacağım yanlışmı yapıyorum acaba? bi tarif edermisiniz?
  • radio_v10a yı flashladın mı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.