Şimdi Ara

Lg P503 & Samsung Gio & Htc Wildfire S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vatanda kampanya ile p503 430 civarı. Zamlardan sonra gionun fiyat 570 civarında. Wildfire s ise 2. el olarak 450 civarı. Acıkcası hedef 500 e kadar bi cihaz alıp androide giris yapmak. 1 aydır forumdan araştırdığım kadarı ile

    P503 - 600 Mhz - 512 Mb Ram - 262k ekran - surum 2.2 (Biraz eskidi galiba model? )
    Gİo - 800 MHz - 277 Mb Ram - 16m ekran - surum 2.2 (Biraz pahalı)
    Wildfire S - 600 Mhz - 512 Mb Ram - 16m ekran - surum 2.3 (Şarz az gidiyormuş)

    Bir türlü bi karar veremdim. Ayrıca bir de t20 den bahsediliyor. Lg ve Gioya orjinal 2.3 gelmeyecek deniliyor. Wilfire S ise root olmuyor deniliyor. Gioya o kadar para vericeye kadar ideos x5 alınır aslında? Telefonları kullananlardan önerileri sebepleriyle beraber bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daragaci07 -- 26 Ekim 2011; 10:42:58 >



  • Gio 2.3.3'e yükseltildi.

    Bunların yerine ikinci el bir HD2 bulursan onu al derim. En azından Arm7 bir işlemcisi var(Adobe Flash yükleyip izleyebilirsin) farklı işletim sistemlerini de denemiş olursun. Tabi bu benim önerim ve ikinci el fiyatları ne durumdadır bilmiyorum.
  • Gionun 2.3.3 güncellemesinin geldiğini bilmiyordum, bilgi için teşekkürler. Ayrıca HD2 nin 2. el fiyatı 600 civarı. O kadar vermek istemiyorum. Maksimum 500 tl hedefine ulaşmam lazım :D Arm6 yani bu saydığım telefonlarda da flash playeri bazı web tarayıcılar üzerinden kullanabiliyorum diye biliyorum ama ne kadar başarılı olduğu hakkında fikrim yok. Oyun ve programlarda takılmadan sorunsuz kullanabileceğim en uygunu p503 optimus one gibi duruyor fiyatının düşüklüğüyle beraber aslında.
  • Ben olsam ikinci el cihaz yerine sıfırı tercih ederim aynı bütçede, tabi sizin bileceğiniz mesele.
  • tel fiyatları çok yükseldi. gio 450tl civarındayken şuan 580tl..
  • Gio

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcanon

    Gio
    Gio bu ötv artışından önce teknosa turkcell kampanyası ile 450 ye geliyodu. Şimdi 570-580 olmuş ve kampanya filan yok hiçbiyerde. 500 tl üzerine çıkmak istemiyorum o yüzden kafam karışık biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daragaci07 -- 26 Ekim 2011; 14:35:07 >
  • Gio ve P503 arasında seçimini yap derim ben. Gio'nun işlemcisi güçlü p503'ün rami güçlü ve ekran çözünürlüğü daha yüksek.. İkiside iyi cihazdır tavsiye ederim
  • ilk olarak şunu belirtmek isterim htc'den uzak dur. bizim teknik desteğinden yana ağzımız sağlam yandı başkalarının da yanmasın. geriye 2 smartphone kalıyor galaxy gio ve optimus one aralarında ikisi arasınd karşılaştırma yaptığında pek fark olmadığını görüyorsun. galaxy gio android 2.3 kullanıyor optimus one android 2.2 froyo. galaxy gio'da sanırım overclock'lu olarak 800 mhz işlemci var optimus one'da 600 mhz işlemci var. ama optimus one buradaki farkı 512 mb'lık ram ile kapatıyor. geri kalan ekran çözünürlüğü vs. aynı. fiyat olarak optimus one daha uygun.
  • şarj süreleri nasıl bu modellerin? en çok dayanan hangisi acaba?
  • 500 ün üzerine çıkabiliyorsan gio yerine x5 al zaten. Diğer türlü Optimus one ile wildfire s arasında fazla fark yok ama wildfire s te gerçekten root sorunu varsa Optimus one al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Hepha -- 26 Ekim 2011; 16:48:35 >
  • Üçünü de kullanmadım. Ben milestone 1 kullanıyorum. Teknik özellikleri bu üçünden de iyi olmasına rağmen depolama hafızasının yetersizliği yüzünden çok sıkıntı yaşıyorum. Android 2.2 ve 2.3' de bazı uygulamalar SD karta taşınabilmesine rağmen yeterli gelmiyor.

    Gio ve P503'ün depolama hafızası düşük görünüyor, ileride sıkıntı yaratma ihtimali çok yüksek. Wildfire s için, gsmarena'da 512 ROM olarak belirtilmiş, kullanıcıya ayrılan alan o kadarsa gayet iyi, değilse araştırmak lazım. Ne kadar olduğunu kullananlar yazarsa iyi olur. Milestone tecrübeme dayanarak ben olsam üçü arasından wildfire s' i tercih ederdim (depolama alanının daha yüksek olduğunu varsayarak söylüyorum).

    T20 ve X5' de varmış seçeneklerde, sonradan gördüm. T20' yi bilmiyorum ama kalite sorunu yoksa en en iyi seçenek X5 görünüyor. Çözünürlük, işlemci hızı, RAM,ROM açılarından diğerlerinden çok daha üstün görünüyor.




  • wildfire s derim.
  • Tam emin olmamakla beraber gio 158 Mb Rom, optimus one 170 Mb Rom birtek wildfire s için 512 Rom yazıyor. Ancak I001 in söylediği gibi uygulamaların birçoğu SD karta kaydediliyor. Buna rağmen depolama hafızasının yetersiz mi geliyor?
    500 üzeri için en iyi seçenek x5 sanırım, ancak 500 altı için optimus one galiba? Wildfire s için çok parlak şeyler okumadım çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daragaci07

    Tam emin olmamakla beraber gio 158 Mb Rom, optimus one 170 Mb Rom birtek wildfire s için 512 Rom yazıyor. Ancak I001 in söylediği gibi uygulamaların birçoğu SD karta kaydediliyor. Buna rağmen depolama hafızasının yetersiz mi geliyor?
    500 üzeri için en iyi seçenek x5 sanırım, ancak 500 altı için optimus one galiba? Wildfire s için çok parlak şeyler okumadım çünkü.

    Facebook,gmail,hotmail,yahoo uygulamaları taşınamıyor. Kullandığım bazı bankacılık uygulamaları,örneğin Garanti,İşbankası taşınamıyor. Flash player bile 12 MB yer kaplıyor ama taşınamıyor. Kullanmak istediğim halde taşınamadığı için sildiğim pek çok program var. Belki bir çözümü vardır, android ile daha fazla haşır neşir olanlar bilir belki ama standart durum bu.
    Hafıza yetersizliğinden dolayı yeni versiyon güncellemelerini beklemek te hayal gibi.

    Bu arada Milestone ise 130 MB.




  • gio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kinupristin

    şarj süreleri nasıl bu modellerin? en çok dayanan hangisi acaba?

    wildfire s şarj konusunda içlerinde en berbat olanı. zaten bu yüzden bir ton şikayet formu oluşturulmuş hakkında. htc'nin en vasat işlerinden bir tanesi. arkadaşım bu telefon ve htc'nin tavrı yüzünden tüketici mahkemesine başvurmak zorunda kaldı. o yüzden onu direk eliyorum. gio ile optimus one arasında da pek fark yok gibi. iki smartphone'da hemen hemen aynı şarj süresine sahip gibi. ama optimus one'ın bekleme süresi daha uzun görünüyor.
  • Bence Ideos X5 almak daha mantıklı. Hem hızı daha yüksek hem de flash desteği var.

    Daha düşük fiyat isterseniz de Optimus One daha iyi bir cihaz. Eşim kullanıyor. malzeme kalitesi oldukça iyi, GingerBreak ile root edip, Link2SD ile neredeyse tüm uygulamaları SD karta taşıyabilirsiniz.

    Optimus One için Avrupa'da 2.3 ROM çıktı, forumda LG konularında nasıl yükleneceği ile ilgili konusu da var. Kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fato65

    Bence Ideos X5 almak daha mantıklı. Hem hızı daha yüksek hem de flash desteği var.

    Daha düşük fiyat isterseniz de Optimus One daha iyi bir cihaz. Eşim kullanıyor. malzeme kalitesi oldukça iyi, GingerBreak ile root edip, Link2SD ile neredeyse tüm uygulamaları SD karta taşıyabilirsiniz.

    Optimus One için Avrupa'da 2.3 ROM çıktı, forumda LG konularında nasıl yükleneceği ile ilgili konusu da var. Kullanabilirsiniz.



    Ideos X5 almayı isterdim aslında ama maalesef bütçemi 500 üzerine çıkarmak istemiyorum. Söylediğiniz gibi flash desteği güzel olurdu.

    Optimus One için 2.3 Rom çıkması da iyi olmuş. O zaman gio ile 150 tl fark olacak kadar bir farkı kalmamış. Link2SD ile SD karta taşınan uygulamaların çalışmasında herhangi bir sorun, takılma, yavaşlama oluyor mu?

    Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.