Şimdi Ara

Lg Sl9y - jvc 55inch tv ARC bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, jvc dolby digital destekli televizyonuma LG SL9Y soundbarını HDMİ ARC’leri taktığımda soundbardan arc yi seçmeme rağmen ses alamıyorum..? Optik kablo ile kullanıyorum ama onda da televizyonun sesini kontrol ettirmiyor yani CAC optik kabloyu desteklemiyor, arc ile bağlanmam için farklı bi HDMİ kablo mu seçmeliyim çözemedim bu konuyu. Bağlantı oluyor soundbarı , tv kumandası ile kullanabiliyorum ama ses alamıyorum. Optik kablo ile hdmi ses kalitesi cok farklı mıdır böyle de kullanılır eyvallah ama neden olmadığını bir türlü çözemedim çıldırmak üzereyim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ARC'yi kullanabilmek için HDMI 1.4 ve üstü kablo kullanmanız gerekmekte. TV'nizde HDMI ARC'yi sadece bir port desteklemektedir. Bu nedenle o port hangisi ise ona takmanız gerekmekte.

  • Merhabalar cevabınız için teşekkür ederim, arc çıkışına bağladım eminim fakat iki adet hdmi kablom var ikisi de 1.4 altı oyleyse ikisinde de ses alamadım çünkü, kablolarımın modelini nasıl öğrenebilirim acaba? Bir de şuan optic kablo ile bağlıyım sizce hdmi arc mi optic mi dhaa kaliteli ses verir? Opticle de dolby artos vs netflix içeriklerinden tam verim alabilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkagul B kullanıcısına yanıt

    Kablonun veya kablo ambalajının üstünde yazmıyorsa anlamanız pek mümkün değil. Arkadaşınızda deneyerek kontro ledebilirsiniz kabloları. Televizyonun ayarlarından da çıkışı ARC'ye yönlendirmeniz gerekmekte.


    Optik kablo ile HDMI ARC arasında oknu netflix olduğunda bir fark olacağını sanmıyorum. Normal şartlarda optik kablo ile DTS HD Master, DTS-X, Dolby TrueHD ve Dolby Atmos iletemezsiniz ancak Netflix'in Atmos'unun ne kadar Atmos (7.1 kayıpsız) olduğu ve soundbar'ın bunun ne kadarını verebileceği (hoperlör yerleşimi ve sayısından dolayı) tartışmaya açık bir konu.

  • Anladm çok teşekkür ederim 2.0 hdmi bir kablo sipariş verdim bakalım geldiğinde deneyeceğim, aslında sırrf tek kumandadan kontrol edebilmek için bile hdmi arc kullanmak daha mantıklı zaten. (Bunu da yeni öğrendim) tekrar sağolun bakalım fark olacak mı...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.