Şimdi Ara

LG Smart TV harddiskten film izleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde LG Smart TV 42LA620S kullanıyorum. Usb 3.0 1TB'lık hard disk kullanıyorum, tvden film izlerken, ses ve görüntü kayıyor. Ses önden gelmeye başlıyor görüntü gecikiyor, sinir bozucu bi hal alıyor.
    Ancak videoyu durdurup tekrar başlattığımda herşey normale dönüyor yaklaşık 10 dakika boyunca. 10dakika sonra yine kayma hissedilmeye başlıyor nedir acaba sebebi, bir arıza mı var, TV mi dandik bilemedim.

    Yardımlarınız için teşekkür ediyorum şimdiden



  • Hocam o fiyattaki bir televizyondan çok aşırı bir performans beklemeyin. Ama çok belirgin bir sorun hissediyorsanız arayın servisi söyleyin çok da zor bişey değil
  • Bi arızadan dolayı böyle bişey olabileceğini sanmıyorum, TV'nin fiziksel özellikleriyle alakalı galiba, işlemci, ram cart curt zayıf kalıyo ondan oluyo diye düşünmüştüm ben de, yine de sizlere bi akıl danışayım dedim. Eğer problem o ise servisin de çok yardımcı olacağını sanmıyorum. Servis elemanları da genellikle zır cahil oluyolar. Bildiğiniz bi çözümü var mıdır, ilk başlarda yoktu böyle bi problem, yeni çıktı bu iş, cache falan gibi tv'yi yoran şeyler oluyo mu acaba, silmenin bi yolu varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • Hocam pek bilgim yok o konuda ama bilen bir arkadaşı konuya çekiyorum gelirse yardımcı olur size.
  • Oncelikle usb 3.0 olan hdd lerin daha dogrusu tum hdd lerin tv nin 1 A veren cikisina baglanmasi gerekir yoksa kopmalar yasanir. 1 A lik guc veren bolume baglayin harddiski. Yine olmazsa yaziliminizi guncellestirmeyi deneyin son care olarak ise servisi cagirin bakalim servis menusunden birkac ayar yapabileceklermi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Usb çıkışlarından bir tanesinde USB (HDD-IN) yazıo, orayı kullanıyodum zaten ama bugün kontrollü deney maiyetinde diğer normal çıkışa taktım. Şuan deniyorum normal gibi duruyo olmazsa servisi çağırcam mecbur.

    Bu kasılmanın sebebi nedir sizce, videolar aslında işlemci veya ram'i kullanmadan direk ekrana gelirdi, fiziksel performansla videonun bi ilgisi olmaz diye biliyorum. Bu durum galiba .avi formatı geçerli, yeni nesil mp4 ve mkv lerde görüntünün çözülmesi için işlenmesi mi gerekiyo o yüzden mi böyle bir sorun oluyo bilginiz var mıdır?
  • Teşekkür ediyorum.
  • sportakal S kullanıcısına yanıt
    Tabi video acarken islemci ve ram in de onemi vardir fakat yazilim iyi olmadigi icin bunlarin pek onemi olmaz. Lg lerin yazilimi Samsung kadar iyi degildir bu yuzden ses kaymasi, altyazi uyusmazligi vb sorunlar yasayabilirsiniz. Kisacasi ben yazilim kaynakli diye dusunuyorum cunku .avi basit bir sıkıştırma formatidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.