Şimdi Ara

LG TV ALMA ALDIRMA... Lg55c9 Serüveni...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lg 55c9 oled tv alış serüvenim ve devamında olanlar, Lg müşteri hizmetlerinin ve satış sonrası politikalarının ne kadar rezalet olduğundan biraz bahsetmek istedim.
    Temmuz ayında 2019 oled tv kampanyasıyla 55c9 oled tv aldım hediyesi ise 50um7450 idi. Neyse kampanya şartlarını okudum tv kurulsun,kayıt olun vs. derken kayıttan sonra ki en geç 20 iş günü cihaz teslimi yapılır yazıyordu. Tmm dedim tv kurulum yapıldı, kayıt yapıldı ve müşteri hizmetlerini aradım herhangi bi sıkıntı varmı diye yok dediler ve beklemeye başladım.
    20 iş günü doldu ama cihaz yok. Aradım neden diye kayıtlarda sorun oldu onayınız şimdi cıktı dediler. Arkadaş ben sizi aradım sorun yok dediniz dediğimde biz farklı birimiz 20 iş gününde cihaz gelir dediler. Hooopp başa döndük. Hadi bunada tamam bekleyelim dedik bi 20 gün daha geçti cihaz hala yok. Aradığımda verilen cevaplar otomatik olmaya başladı bu cuma gelecek.
    Bekledik yine yok. Neyse iade alın cihazı o zaman dedim. Bu şekilde iade alamayız diye gevelemeye başladılar.
    Cihazda dolby atmos, hdmi 2.1 var diyorsunuz ama yok dedim, servis gönderelim dediler.
    Servis geldi baktı fabrika menüsüne girdi sıfırladı abuk sabuk ayar değiştirip gitti. Bu benim işime yaradı yaptığı herşeyin fotosunu aldım.
    Servis elemanıda vaadedilen özellikleri açamadı. Iade için alıp götürdüler. 2 iş günü için de iade formu çıkar demelerine rağmen. 1 haftadır bu formu bekliyorum.

    Bu yüzden lg tv alacaklar arkadaşlar bunları göz önünde bulundurursa sevinirim.

    Son olarak 2019 C serisi oledlerde dolby atmos ses aktarımı yapılmıyor earc üzerinden. LG forum ve avsforumda bolca şikayet almış. Çalıştırabilenler var nasıl bilmiyorum. (Ben eArc kapatıp çalıştırabildim ki buda sesi tam aktarmıyormuş). Dolby atmos ve eArc özelliğinde sıkıntılar mevcut.
    Maç yayınlarında topun hızlı hareket ettiği sahnelerde (frikik vs) top parçalanıyor.
    Kameranın hızlıca hareket ettiği sahnelerde (degaj vs) orta saha çizgisinin gölgesi bariz belli oluyor.
    Bazı filmlerde bu dedikleri sahneler içinde geçerli.

    Alacak arkadaşların dikkatine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Biz Burda bas bas bağırıyoruz LG PİŞMANLIKTIR "diye.. Tabii bu durumdan Bayici üyeler rahatsız oluyor.. Hani neredesiniz. Görün Rezilliğinizi..4 tane LG tv çöp oldu çöp.. Berbat Bi Firma.. Savunmaya geldin mi LG troller hemen ortaya çıkıyor.. Allah Belanızı versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam çok şikayet gördüm burda ama daha önce aldığım tvde sorun yaşamamıştım. Yine yaşamam diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG pişmanlıktır demeyeceğim ama ben de yaşadığım bir olayı anlatayım.

    İki hafta önce 55sm9010 modelini aldım. Servis kurulumundan 2-3 gün sonra LG premium müşteri hizmetleri tarafından arandım ve servis hizmetine 10 üzerinden bir puan vermemi ve değerlendirmemi istediler. Ben de puanımı verdim ve birkaç cümleyle değerlendirmemi aktardım. Telefondaki bayan teşekkür etti ve herhangi bir sıkıntı yaşamam durumunda bu numaradan kendilerine kolayca ulaşabileceğimi ve sorunu çözeceklerini söyledi. Ben bu konuşmadan ötürü memnun oldum çünkü OLED TV'lerin premium seviye olduğunu düşünüyordum ve benim cihazımı da premium olarak değerlendirdiklerini sandım.

    TV'yi halihazırda netflix ve youtube için kullanıyorum, tv yayınları için bir bağlantım henüz yok. Geçen gün Bein Sports'un uygulamasından bir maçın özetini açtım fakat top hızlandığı vakit top kayboluyordu (ilk mesajdaki arkadaşın bahsettiği durum). Şuana kadar izlediğim dizi ve filmlerde buna benzer bir şey ile karşılaşmadım. Çok önemsememekle birlikte bu durum rahatsız etti tabi ve LG premium MH'yi aradım. Telefondaki bayan şikayetimi sordu, hangi cihazı kullandığımı sordu ve ardından 444 lü olan MH numarasını aramam gerektiğini, cihaz premium seviye olmadığı için yardımcı olamayacaklarını söyledi. Ben de daha önce bu numaradan arandığımı ve sorun yaşamam durumunda bu numarayı arayabileceğimi söylendiğini ilettim fakat yardımcı olamayacağını yineledi. Bu durum ayrıca canımı sıktı, sanki ben kafama göre benim cihazım premium seviye, benimle ilgilenmeniz gerekiyor dedim. Neyse daha sonra normal MH'yi aradım servis talep ettim. Birkaç saat sonra ilgili servis elemanı aradı sorunun detaylarını konuştuk. Eleman sorunun internetimin hızından kaynaklanabileceğini, gelip kontrol ettiklerinde TV'den kaynaklanmayan bir sorun tespit ettikleri takdirde servis ücreti talep edeceklerini söyledi. Aslında ben de en başından beri, maçı internet bağlantısıyla izlediğim için sorun yaşamış olabileceğimi, normal yayınım olsa maçlarda bu şekilde sorun olmaz diye düşünüyordum. Servis elemanı da aynı şeyi söyleyince kalsın o zaman dedim. Bu arada bu sorunla ilgili olarak youtube'dan 4k maç vidyoları açtım, özellikle zorladım makinayı top kaybolacak mı diye ama izlediğim videolarda görüntü gayet güzel sorunsuzdu. TV yayını üzerinden maç açtığımda aynı sorunla karşılaşır mıyım bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HatakeKakashi -- 18 Eylül 2019; 21:15:37 >




  • HatakeKakashi H kullanıcısına yanıt
    bu tarz leş tv'lerin resim işlemesiyle ilgili bir sorunu var, eğer kaynak çok iyi değilse, hızlı sahnelerde, tv'nin işlemcisi araları doldurmaya çalışıyor, orada saçmalıyorlar.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Resim seçeneklerine gel ve TruMption seçeceğine gir...Kullanıcı seçeneğine tıklayarak denermisin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HatakeKakashi H kullanıcısına yanıt
    Resim seçeneklerine gel ve TruMption seçeceğine gir...Kullanıcı seçeneğine tıklayarak denermisin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternet hızıyla alakalı bir durum değil...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğin ayarı yaptım ve düzeldi. TruMotion pürüzsüzdeydi, kullanıcıya alınca başka bir pencere daha açıldı, oradaki "de-judder" ayarının sıfır olması gerekiyormuş. de-judder arttıkça top bozuluyor.

    Çok teşekkürler.
  • HatakeKakashi H kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende uğraştım bir seviyeye kadar getirdim...Iptv kullanıyorum..bahsetmiş olduğun durumu bende yaşadım..çok kafaya takacak bir durum değil..Genel anlamda tv çok iyi..illaki sorunlar olacaktır...de judder sıfır olacak..ufak ayarlarla bir seviyeye geliyorsun...Servis bu ayarı bilmez...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Renk ayarlarındada yardımcı olabilirim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG TV ALMA ALDIRMA... Lg55c9 Serüveni...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ayarı normal yayın izlerken dene derim...BEİNSPORT uygulaması veya youtube uygulamasından ayarlar farklı..canlı yayın izlerken yapmış olduğun ayarlar bunları etkilemez..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Servis zaten benim bildiğim yüzeysel bilgilere bile hakim değildi. Genel olarak ben de beğeniyorum TV'yi, ayarlar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HatakeKakashi -- 19 Eylül 2019; 0:14:53 >
  • Eco modda ayar çekelim...Eco moda gel...

    ====Gelişmiş Kontroller===
    Dinamik Kontrast=Düşük
    Dinamik Renk=Yüksek
    Tercih edilen renk=Dış görünüm rengi = 2
    Renk Skalası=Geniş
    Süper Çözünürlük= Yüksek
    Gama=Yüksek 1

    ====Resim Seçenekleri ====
    Led yerel karartma=Yüksek
    TruMotion=Pürüzsüz


    Bunları uygulayarak dene bakalım....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun uğraşlardan sonra mağazadan para iadesini alabildim. Israrla ücret iadesi değil ürün satmak için uğraştılar. Tekrar tv alma fikrim var ancak lg alırmıyım bir daha bilmiyorum. Aklım samsung 65q80r diyor bakalım.
    Samsung kullanan veya deneyen varsa yorumlarsa sevinirim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydnksvl kullanıcısına yanıt
    Merhaba, samsung mu aldınız?
  • Karakarrga K kullanıcısına yanıt
    Sony xg9505 aldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C9 dan vazgeçmiştim zaten ara sıra fiyatlarına bakıyordum demekki gerçekten parasının hakkını veremeyen bir cihazmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.