Şimdi Ara

Lg TV Sinyal Yok Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
226.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bendede ayni sorun var dsmarti sorunsuz izlerken tivibu ya baglayinca tv de sinyal yok uyarisi aldim tivibunun ayarlarini 1080p den 400-500 araligina duşurunce goruntu geldi ama 720 ve 1080 de goruntu gelmiyo next minx hd dede goruntu alamadim onunda cozunurluk ayarlarini 400 500 ler dusurunce goruntu aldim sebebini kimse bulamdimi benimki gecici bir cozum ve goruntu kalitesi cok dusuk oldugu icin izlerken tat vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoloji ile pek aram yoktur. bende 42lm640s za model bir lg tv var. 2014 yılında aldım. 2019 yılına kadar hdmi sorunum yoktu. sonra bu sinyal yok yazısı çıkmaya başladı.ilk başlarda kabloya hafif dokununca görüntü geliyordu. sonra bu yetmemeye başladı. kabloyu çıkarıp sırayla 4 girişe deneyerek görüntü alıyorum derken en sonunda kabloyu ne kadar oynarsam oynayayım görüntü gelmedi. bende düşündüm herhalde kabloda bir temassızlık var. yeni kablo aldım olmadı. en son çare nette araştırma yaptım. şu an sorunum çözüldü ama tam olarak nasıl çözdüm bilemiyorum. yaptıklarımı sırasıyla yazayım.
    1. laptopun ekran kartını güncelledim. bilgisayarıma sağ tık yönet. ekran kartının üzerine sağ tık güncelle ile yaptım.
    2. prizde televizyon fişinden başka birşey bırakmadım.
    3. tv ile pc hdmi kabloyu taktım
    4. ikisinide kapattım.
    5. önce tv yi açtım. sonra pc yi. tam açılmalarını bekledim. benim laptop biraz yavaş.
    sonra besmele çekip hdmi girişi açtım. baktım görüntü ekranda :)
    6. okuduğum kadarıyla kapatırkende önce pc yi kapatıp, daha sonra tv yi kapatmak gerekiyormuş.

    bu yaptıklarımdan hangisi çözüm oldu bilmiyorum. ama şimdilik çalışıyor.




  • Aynı sorunu 32" lg de ben de yaşıyorum. Demek ki lg tv den uzak durmak lazımmış.
  • Maalesef sorun devam ediyor. Çözümü şu şekilde buldum. lg tv nin arkasında component girişleri vardır(Yeşil, Lacivert, Kırmızı)

    uydu alıcım ile tv yi component kablo ile bağladım. ses için ise kırmızı beyaz renkli uçları olan rca kablo kullandım. Yani HD görüntüyü component kablo bağlantısı ile alıyorum.
  • yeni LG 43um7100plb sahibiyim cihaz 2 haftalık devamlı kanallarda sinyal yok hatası var dün akşam uydu kablosunu sök geri tak sök geri tak yapa yapa parmaklarım su topladı ama nafile hala sinyal alamıyorum
  • rfssfr kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Son 3 yılda her 6 ayda bir fırınlıyorum sorun çözülüyor, son olarak benimde ekranda kocaman çizgi çıktı, sorun anakart üzerindeki üstte bulunan kağıt gibi olan(ismini bilmiyorum) fişlerin tam yerine oturmamasından kaynaklanıyor, biraz uğraşınca yerine oturuyor, yine çizgi var ama rahatsız etmeyecek seviyeye düştü çizik.
  • Merhaba arkadaşlar

    Bendede 42le8500 modeli var, Sinyal yok sorunu geçen sene bende de oldu fırınlama yaptıktan sonra 1 seneye yakın sorunsuz çalıştı. Bir ay önce tekrar Sinyal yok arızası verince açıkçası tekrar fırına atmak istemedim çünkü her fırına atıldığında kartın ömrü ciddi bir şekilde azalıyor.

    İnternete biraz daha araştırma yaptıktan sonra şu şekilde çözüm buldum ve bir aya yakın süredir sorunsuz çalışıyor.

    1)Televizyonu internete bağlayarak yazılımını güncelledim.(bu zamana kadar mp4 formatındaki filmlerdeki desteklenmeyen ses problemide çözülmüş oldu)

    2)Daha sonra hdmi kaplolarının hepsini çıkarttım ,televizyonun fişini çekerekten bir kaç defa açma tuşuna 10 ar saniye basılı tuttum bu sayede tv içindeki akımı deşarj edilmiş oldu.

    Ardından HDmi kablosunu takıp tv ti açtım. Dediğim gibi 1 aya yakın süredir sorun yok.

    Tv güncelleme için ; menü tuşuna bastıktan sonra bende kırmızı renkte müşteri desteği var ona basınca ilk sırada yazılım güncelleme çıkıyor.

    Umarım faydası olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar aynı sorunda bende de sürekli tekrarladığı için hdmi ı component(ypbbr) girişine dönüştüren kabloyu satın almıştım.
    Yeni tv aldığım için satıyorum ilgilenen mesaj atabilir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-hdmi-ypbbr-komponent-donusturucu-770955740/detay/
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    bende de yeni sorun çıktı. hdmi girişleri bozuldu fırınlama yapmadan nasıl çözerim diye araştıyorum. bu kabloyla işinizi gördünüz mü? görüntü kalitesi çok düşüyor mu? sizin ilan yayında yok ama tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emembi -- 1 Mart 2020; 19:58:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem271

    DİKKAT !!! BU YORUMU OKUMADAN LÜTFEN ŞİKAYET ETMEYİN TELEVİZYONLARINIZDAN!!!




    Yeni aldığım 55UF7787 televizyonu tüm bağlantılar takılı olduğu halde sinyal yok mesajı veriyordu . Bazen açtığımda tv izleyebiliyordum , bazen izleyemiyordum .

    Uyducu geldi , herşeyleri değiştirdi sorun tv de dedi . LG geldi televizyon sağlam sorun uyduda dedi .

    Ben aylarca TV izleyemedim . LG yi şikayet ettim , Uyducuyla birbirimize girdik , sonuç yok .

    Sonra işi bilen birisi , televizyonu taktığın prizi sök , topraklamayı çıkar , ucunu bantla , prizi kapat , fişe tak dedi .

    Meğer prizde şase sorunu varmış zaman zaman kısa devre oluyormuş o esnada tv dahili receivırı kendini kapatıyormuş .

    O gün bu gündür sinyal yok sorunu almadım .

    Diğer bir televizyonum da benzer sorun veriyordu , anten prizini söktük , uydudan gelen kablo prizdeki yerine iyi bağlanmamış boşta duruyordu , onu sabitledik sorun çözüldü .
    Bende de ise yaradi. Cok ilginc bir sorun gercekten. Ben de gidip uydu cihazi alacaktim. Cok tesekkurler hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rango-

    Bende de ise yaradi. Cok ilginc bir sorun gercekten. Ben de gidip uydu cihazi alacaktim. Cok tesekkurler hocam.

    Alıntıları Göster
    Fişle alakalı bir durum mu bendekide acaba? Sorun uyduya gelen sinyal %0 elektrik kablosunu veya prizi değiştirsem düzelir mi acaba? Çok uğraştım bende ama değişen bişey yok. Harici uydu takınca sinyal alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -Oxy.gen- kullanıcısına yanıt
    Prizin toprak kablosunu söküp bir deneyin hocam. 5dknizi alır max. Sonucu da buraya yazın hatta. Biz de öğrenelim eğer sorun prizden kaynaklanıyorsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rango-

    Prizin toprak kablosunu söküp bir deneyin hocam. 5dknizi alır max. Sonucu da buraya yazın hatta. Biz de öğrenelim eğer sorun prizden kaynaklanıyorsa.
    Toprak bağlantısı olmayan uzatma kabloyla farklı prizlere takıp denedim sonuç aynı malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prizin toprağını sökmek yerine TV nin kablosunun ucundaki toprak kısımlarını elektrik bandıyla kapatın. :)) Ne alaka tam anlamadım ama bende de işe yaradı. Sinyal gücü ve kalitesi %100 imiş meğer :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ireMaN

    Prizin toprağını sökmek yerine TV nin kablosunun ucundaki toprak kısımlarını elektrik bandıyla kapatın. :)) Ne alaka tam anlamadım ama bende de işe yaradı. Sinyal gücü ve kalitesi %100 imiş meğer :D
    Ne alaka ya topraklamayla uydu sinyali anlamak zor cidden sorun aynı dimi tarama yapınca kanal gelmiyor uydu sinyali ve kalitesi %0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Oxy.gen- kullanıcısına yanıt
    Evet aynı :) alakayı çok bilmiyorum ama belki Anten den gelen kabloda kaçar olur yüksek voltaj gelirse diye toprağa yönlendirme vs bir şey vardır. Oda böyle bir şey yapabilir diye kendi kendime uyduruyorum. Ama çözüm sabit 10 cm bant
  • 42LE5500 modelde fırınlama işlemini denedim. Fırından çıkartırken kartın üzerindeki devre elemanlarından tutmuşum, onlarında lehimleri eridiği için bir tane küçük devre elemanını çıkardım, nerden çıktığını bulamadım. Bir taneside yerinden oynadı. O şekilde topladım televizyonu, Sinyal yok sorunu çözülmüş görünüyor. O iki devre elemanı ne işe yarıyor bilemiyorum ama şu haliyle çalışıyor. Fırınlama yapacak arkadaşlar kart sıcakken çok dikkat edip köşelerinden sabit yerlerinden tutun yada fırın tepsisini çıkartıp kartı ellemeden soğutmayı deneyin. Bakalım ne kadar süre gidecek. Sorun yine tekrarlarsa ana kart almayı düşünüyorum.

    Düzenleme: Bu arada ana kart fırınlamadaki amaç aslında komple ana kartın ısıtılması değil, işlemcisinin ısıtılması. LE5500 modelde anakart üzerinde soğutucu ve altında işlemci var. Soğutucuyu çıkartıp işlemciye sıcak işlem uygulansada iş görüyor. Bir kaç videoda işlemci üzerine saç kurutma makinası tutuyor ve cihaz anında çalışıyor. Eğer elinizde ısıtıcılı evye varsa bu evyenin ısıtıcısı ile de ısıtabilirsiniz. Konunun tamamını okumayıp farklı yerlere de bakmayıp fırınlama işlemi yaptım. Fırınlama işimi gördü fakat sadece işlemcisini ısıtmak uzun ömürlülük açısından daha yararlı olacaktır.

    Özet olarak "Lg tv sinyal yok" sorunu için ana kart üzerindeki işlemciye ısıl işlem uygulayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erensifiralti -- 28 Haziran 2020; 17:55:44 >




  • Bende de 8 senelik falan lg615s var. Uydu taramasinda çoğu kanali bulmuyor. Eskiden böyle değildi. Turksat aramasinda 8 kanal buluyordu. Niye böyle yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erensifiralti kullanıcısına yanıt
    İşlemciden kaynaklı sorun olsa farklı sorunlarda yaşanmazmıydı? Şu an bütün özellikleri çalışıyor. Uygulamalar sorunsuz çalışıyor sadece uydu alıcısında sinyal yok programlanmamış uyarısı veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sıfır aldığım LG 55nano756 tv ile aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Servis kuramadı. Anakart arızalı diye rapor tuttu, iade edicem sanırım ama 20 günde ancak geldi kaç günde gider kaç günde gelir Allah bilir,

    Çözebilen var mı bu sıkıntıyı


    Düzenleme :

    Cihazın değiştirilmesi için servis tarafından fiş verildi ama satıcı firma kutu açılmış almam muhabbetine girdi. Durumu LG ye bildirdim ve hemen para iadesi yapılacağını ilettiler.
    Para dün hesabıma yattı ama 200 lira fazla yatırmışlar. Arayınca faturada 11.799 görünüyor biz 500 eksik yatırmışız onu da hemen yollayalım dediler. Ben cihazı indirimli 11.091 TL ye satın aldığımı ilettim. Muhasebe ile görüşüp dönüş yapalım dediler. Bugün arayıp fazla yatan 200 lira müşteri memnuniyeti adına size ikramımız olsun dediler.
    Memleketteki bu kadar berbat firmadan sonra baştan sona hiçbir şekilde uğraştırmadan benim isteğime göre hareket eden sonunda da bu şekilde bşr tavır sergileyen LG ye teşekkür etmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 21 Nisan 2022; 13:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.