Şimdi Ara

LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
10.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skiordie79
    Nickli arkadaşın katkısı ile güncellenmiştir.

    Şu gps özelliği ile ilgili driverları ancak yükleyebildim... Şİmdi anlatmaya başlayalım. 
    1-Linkteki driverı yükleyerek güncelleyin ve driverı tekrar yükleyerek bilgisayardaki tüm drıver girdilerini kaldırın... Burada dikkat etmeniz gereken nokta sabırsız olmayın... yüklerken ve kaldırırken devam et seçeneğini seçin... http://www.mediafire.com/?u1o9db4dbal6jux 

    2- Wireless manager programını program ekle kaldırdan kaldırın... 2- Kaldırıldıktan sonra yeniden başlatın ve aygıt yöneticisinden 3607gw modem yazan ünlem işaretli donanımı sağ tıklayarak kaldırın... 

    3- Aşağıdaki driverı kurun ve devam et diyerek yüklenmesini bekleyin... Acele etmeyin yüklenecek ve aygıt yöneticisinde gps portun çıktığını göreceksiniz... http://www.mediafire.com/?yr3wjbbr261vn31 

    4- Sonrasında Aşağıdaki ericsson wireless manager programını yükleyerek gps ikonunu görmüş oluyoruz... http://www.mediafire.com/?u1o9db4dbal6jux Dikkat... bu program için uyarı bölümünde framework 3.5client yüklü olmalı diyor... 

    5- ve mutlu son resimdeki gibi wireless manager programında gps ikonunu tıklayınca resimdeki menüden gps enable düğmesine tıklayın ve aşağıdan listen düğmesine basınca nmea datalar çıkmaya başlıyor... Gpsin çekmesi için açık alanda beklemeniz gerekiyor... 6- Gps i herhangi bir programla kullanmak istiyorsanız "Franson Gps Gate" gibi bir programla gps verisini programa aktarabiliyorsunuz... 7- Bu işlemler basit gibi gözükse de dikkatli yükleyin ve hiç bilgisi olmayanlar lütfen driverı nasıl yükleyeceğiz gibi garip sorular sormasın :) Kolay gelsin.... 



    ESKİ ÇALIŞTIRILAMAYAN YÖNTEM»»

    Arkadaşlar daha önce bir arkadaşımla beraber aldığımız LG x130 3g'nin incelemesini paylaşmıştımç

    O günden birkaç gün sonra da 3g Card üzerinde GPS özelliğinin mevcut olduğu bilgisine ulaşmış ve onu da burada paylaşmıştım.

    http://archive.ericsson.net/service/internet/picov/get?DocNo=28701-FGB101576&Lang=EN&HighestFree=Y

    Şimdi de bu özelliğin nasıl kullanılacağına dair bilgilerimi paylaşmak istiyorum.


    Oncelikle linkteki "güya" update için olan driver'ı kurmanız gerekiyor.
    http://www.lge.com/tr/products/documents/Ericsson_Driver_woG_QS4.8_R2S_1.zip

    Zip'i açtıktan sonra setup.exe'yi çalıştırıp yeni driver'ları kurun.

    Bu driver'ı kurduktan sonra LG'nin 3G için kullandığı "wireless manager" yazılımı "hata" vermeye ve çalışmamaya başlayacak korkmayın.


    Tekrar aynı setup.exe'yi çalıştırarak, bu kez bütün "driver" ları "kaldır"ın.

    Şimdi

    http://r a p i d s h a r e . c o m /files/372588662/EricssonF3607gw_Driver_WindowsXPandVista.zip.html

    yazılımı indirin ve .zip'ı açın. Kurulumu başlatın sürekli "devam et /continue" ve "evet7yes" butonlarını tıklayarak kurulumu sonlandırın.

    Kurulumun sonuna doğru kilitlenme yaşarsanız, PC'yi kapatıp tekrar açın ve kurulumu yeniden başlatın bu kez kurulum tamamlanacaktır.


    Ardından da

    http://r a p i d s h a r e . c o m /files/372625932/DELL_WIRELESS-5540-HSPA-MINI_A04_R242757.rar

    linkindeki dell wireless manager'i kurarak GPS'i enable etmiş oluyorsunuz.

    umarım bir problem yaşamadan siz de benim gibi LG X130 3G üzerinde GPS destekli olarak Google Earth veya IGO PC versiyon kullanabilirsiniz.


    iyi denemeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 10 Nisan 2012; 20:00:22 >







  • Merhaba dostum, ilk linkdeki driveri kurup/kaldırma işlemi tamamlanıyor ancak 2. adımdaki driveri kurarken, çıkan butonlara devam et / evet dememe rağmen sonlara doğru aygıtlardan birinin driverini yükleyemiyor. Ok diyip geçiyorum ama bu seferde dell wireless manager kurarken hata veriyor.
  • PM'den problemi anlayamamıştım ...şimdi anladım.

    yeni Driver'i kurarken takıldığı yerde "ok" deyip geçmemen gerekiyor.
    Takıldığ yerde X130'u restart edip yeniden yeni driver'ları kurman ve sonra wireless manager'ı kurman gerekiyor.
  •  LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!


    Dostum aldığım hata bu, dell wireless manageri kurulurken veriyor, diğer aşamaları doğru yaptım. Bu aşamadamı OK / TAMAM demeden restart atıp tekrar kurmayı denicem?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaTToRi -- 22 Nisan 2010; 8:32:14 >
  • Dostum masaüstü'nde bilgisayarım'a "sağ" tıklayıp "yönet"de tıkladıktan sonra "aygın yöneticisi"ne tıklayıp. Sağ tarafta "ağ bağdaştırıcıları"na da tıklayıp ScreenShot yollar mısın ?
  • biraz önce recovery ile temiz bir sistem kurdum

    yukardaki işlemleri yapmadan önceki aygıt yöneticim,

     LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!
  • hocam saatlerdir, senin kuramadığın dosya yerine ne kullanabilirsin diye uğraşıyorum. Sonunda bir seri dosya buldum .ama ben problemi hiç yaşamadığım için bunlardan hangisi ile problem yaşamazsın bilemiyorum.

    Once driver update kısmı ile ilgili bütün işlemleri yaptıktan sonra "uygulama yazılımı" için Tavsiyem aşağıdakilerin hepsini indirmen ve denemen olacak.

    Programları bir yere uplad edebilmek isterdim ama yapamıyorum. İş yeri bağlantım izin vermiyor.

    ama eminim bulabilirsin.

    kolay gelsin.

     LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!


    dediğim gibi hangisi problemini çözer bilemiyorum, kusura bakma.

     LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 22 Nisan 2010; 10:40:14 >




  • deneyeyim bakim biraz daha, biosu update ettim ondan dolayıda olmuyor olabilir. Çözebilirsem yine bu başlığa eklerim, tşkler herşery için
  • Ben BIOS Update etmedim hiç, etmeyi de düşünmüyorum. LGE Turkiye'ye yalvarmasam driver'ları bile alamayacaktım. Hele BIOS'la GPS'i disable ederlerse kafayı yerim kesin.

    neyse umarım çözersin ve burada da çözümü paylaşırsın.

    keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.
  • Dostum biosu tüm riskleri göze alarak downgrade ettim, ilk driveri sorunsuz kurup-kaldırdım, 2. driveri kurdum gps port vss kuruldu ancak usim port u kurarken bir hata ile karşılaştı uyarısı verdi. Şimdi restart edip baştan kurmayı denicem, değişik bişey olursa yazarım yine.

     LG X130 3G (HSPA) Card üzerinde GPS özelliğini aktive edebildim !!!
  • Sonunda kurulan bir dell wireless manager buldum ancak sürekli aygıt yanıt vermiyor şeklinde, aygıt yöneticisinde gps port com6 da olarak görünüyor, hangi program ile test edebiliriz acaba?.
  • Kurduğun DELL programında start menu'de "wireless manager"ın altında "GPS utility" görünüyor mu ? oncelikle wireless manager altında GPS utility olması ve onu çalıştırman gerekiyor. GPS'i ancak o zaman enable ediyor. Ondan sonra da IGO for PC gibi bir yazılım ile rahat rahat kullanabiliyorsun.
  • ayrıca aygıt yanıt vermiyor durumunu da çözmen gerekiyor. Bu arada SIM kart olmazsa çalışmıyor GPS ozelliği. Herhangi bir bağlantı olması gerekmiyor ama illaki SIM kartın takılı olmasını istiyor. belirtmeden geçmeyeyim dedim.
  • Bu arada cihazla birlikde gelen xp home ed. sp3 mu kullaniyorsun?
  • evet ...yeni bi işletim sistemi kurmadım Smart-on uçmasın diye
  • HaTToRi , var mı bir gelişme ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@ni@C

    HaTToRi , var mı bir gelişme ?


    Usta her seferinde sistemi restore etmekden sıkıldım ve denemekden vazgeçtim. İşlem başarı ile tamamlanmadığı zaman hspa kart uçuyor yada düzdün çalışmamaya başlıyor, sanırım bir farklılık var senin x130 ile benim x130 arasında, hatta ve hatta içini açıp hspa kartın tam olarak model ve serisini bile öğrenmeye çalıştım ancak başarılı olamadım, cihazı sökmek baya zahmetli . Bende dealextreme den 15$ a usb gps dongle sipariş ettim onunla kullanacaz artık




  • zaman ayırabilirsen yollayim sana bir bak istersen
  • O da bi çözüm tabiki, bende de bir Pocket PC bir de 4,3" GPS olduğu için pek de netbook'u açıp yan koltukta kontrolsüz durmasını istemediğim için GPS özelliğini kullanmıyorum.

    Bunda tabiki x130daki GPS'in performansının zayıf olması ve iyi geçmemesi de etkili.

    ilerde bir gün sıfırdan recovery yapmam gerekirse sıralı işlem yapıp hangi yazılımlaırn işe yaradığını daha iyi belirler burada yeniden yazarım.
  • Eyvallah dostum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.