Şimdi Ara

LG, yeni nesil OLED panellerin en büyük zayıflığını gideriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG, yeni nesil OLED panellerin en büyük zayıflığını gideriyor
    LG, CES 2024 fuarı kapsamında yeni televizyonlar ve elektrikli ev aletleri ile oldukça geleneksel bir tanıtım dönemi geçirdi. Ancak firma kendi konfor alanındaki ürünleriyle ciddi gelişmeler de kaydetti. Firma özellikle sergilediği şeffaf TV ile de ön plana çıktı. Ancak hepsi bir yana dursun LG, META Technology 2.0 ile OLED panellerin en büyük zayıflığını ortadan kaldırdığını söylüyor.



    LG, OLED'lerin parlaklık sorununu çözüyor



    Şirket META teknolojisini geçen yıl ortaya çıkarırken, 2.0 versiyonu gelişmiş mikrolens dizileri (MLA+) içeriyor. Bunlar, OLED ekranların görüş açısını 160 dereceye kadar iyileştiren Dragonfly göz tasarımına sahip mikrometre boyutundaki lenslere dayanıyor. Şirkete göre bu lensler yeni algoritmalarla birleştiğinde öncekilerden çok daha parlak bir OLED ortaya çıkıyor. Firmaya göre META Technology 2.0’ı içeren OLED’ler geleneksel OLED’lere kıyasla yüzde 42 daha parlak. CES kapsamında bu teknoloji ilk olarak 83 inç OLED TV panelinde gösterildi.



    LG, yeni nesil OLED panellerin en büyük zayıflığını gideriyor
    META 2.0, ister Mini ister MicroLED olsun, rakip ekranlara kıyasla OLED'in en büyük eleştirilerinden biri olan yeterince parlak olamama sorununu çözebilir. LG Display, META 2.0 OLED'lerinin 3,000 nit parlaklığa ulaşabileceğini söylüyor.



    Yüksek parlaklıkta her sahnede yüksek detay hedefleniyor



    LG, yeni nesil OLED panellerin en büyük zayıflığını gideriyor
    MLA+ yeni bir parlaklık optimizasyon algoritması ile birleştirildiğinde, hem en yüksek hem de renk parlaklığını artırmak için sahneleri daha da ayrıntılı olarak analiz ediyor. Bu yeni nesil OLED ekranlar 1.500 nit'e kadar renk parlaklığına ulaşabilir ki bu da geleneksel OLED'lerden %114 daha yüksek bir parlaklık anlamına geliyor. Renk parlaklığının artırılması daha parlak alanların daha parlak, daha koyu alanların daha koyu görünmesini sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Artık bir prototip değil! Şeffaf ekranlı LG Signature OLED T satışa çıkıyor



    LG bu ekranlarını Detail Enhancer algoritmasıyla da destekleyerek bazen detayların kaybolduğu parlak ve karanlık görüntülerdeki kaliteyi artırmaya çalışacak. LG, mevcut karartma teknolojileriyle yeni teknolojileirni birleştirerek ana hedef olarak karanlık sahnelerdeki detayları ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Örneğin, Detail Enhancer su altında karanlıkta yüzen tropikal bir balığın tüm farklı renklerini ve ayrıntılarını tam olarak izleyenlere gösterebilecek. LG Display'in 83 inçlik 4K META 2.0 OLED demo ekranına görünüşe göre 55, 65 ve 77 inçlik seçeneklerin yanı sıra 88 inç büyüklüğünde 8K OLED'ler de katılacak. Bunlar ilerleyen dönemlerde tüketici TV'lerine, monitörlerine ve diğerlerine ulaşacak.






    Kaynak:https://www.engadget.com/lg-displays-next-gen-oled-panels-address-the-techs-biggest-weakness-001551026.html
    Kaynak:https://news.lgdisplay.com/en/2024/01/a-new-era-of-oled-picture-quality-introducing-meta-technology-2-0/







  • 1 senedir samsung qd oled kullanıyorum. Parlaklık oledler için bir zayıflık değil ki. 1000 nite kadar çıkıyor benim monitör ama bir 1000 nit çok parlak bir değer ve oyunlarda baş ağrısı yapıyor uzun sürelerde. En ideali hdr400 ile 400 nitte kullanmak. Oledlerin sorunu yanma sorunu Parlaklık değil.
    Aynı şey benim de başıma geldi. O zaman ödediğim parayı güncel kurla hesaplayınca 80bin bandına denk geliyor. Peki ne oldu? Ödediğim para çöp oldu. 2 yılda paneli yandı, 1 kez ücretsiz değiştirdiler. Yeni panel de 2 yılı bile dolmadan tekrar yandı. O yüzden yoğurdu üfleyerek yerim artık. Telefon/tablet dışında oled'e çok mesafeliyim.
  • Elimdeki 75xf9005 satıp bir Oled 77 almağa değer bir sebep göremiyorum.

    75xf9005 elden avuçtan çıkıncaya kadar devam.

  • Oled hakkında güzel haberler geliyor. Geriye statik görüntülerin iz kalma yani pixel yanma sorununuda çözdülermi işte o zaman Oled Tv alır gün boyu kapatmadan Windows ekranım veya ulusal kanallarım açık keyifle gündüz gece demeden korkusuz keyfini çıkartabilirim LG, yeni nesil OLED panellerin en büyük zayıflığını gideriyor 

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Aslında onun için de çözümler yaygınlaşıyor:https://www.donanimhaber.com/msi-in-yeni-ai-monitoru-lol-de-dusmanin-yerini-gosterecek--172866
    MSI, Windows görev çubuğu gibi ekranda uzun süre kalan öğelerin parlaklığını aralıklarla değiştirerek yanma sorununu azalttığını söylüyor.

  • Samsung QD Oled panallerle 2 senedir bu sorundan arınmış TV'ler satıyor.

  • LG beyaz alt pikseli kaldırmadığı sürece hiçbir anlamı yok. Samsung QD OLED ile gerçek RGB OLED paneller üretiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah be keşke yanma işi de gerçekten bitse sadece Oled alsak qled vesaire ile uğraşmasak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samsung oled var parlarklık adam öldürüyor parlaklık bir sorun değil şu yanık olayına sağlam bir çözüm bulunsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burn in , yanma sorununa çözüm üretin önce oled almaya korkuyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • benim oled tv 2 yılda çöp oldu.zengin eğlencesi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burn in olayı tamamen çözülmedi mi yeni nesil oledlerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Televizyon reklamlarında hep aynı şeyler. Önce soluk cansız bir görüntü koy sonra parlak canlı bir görüntü koy işte size teknoloji farkı. Plazma tvler kadar olamadılar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Aynı şey benim de başıma geldi. O zaman ödediğim parayı güncel kurla hesaplayınca 80bin bandına denk geliyor. Peki ne oldu? Ödediğim para çöp oldu. 2 yılda paneli yandı, 1 kez ücretsiz değiştirdiler. Yeni panel de 2 yılı bile dolmadan tekrar yandı. O yüzden yoğurdu üfleyerek yerim artık. Telefon/tablet dışında oled'e çok mesafeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Ocak 2024; 14:44:07 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    LG b9 oled 4. yılında en ufak bir yanma yok lakin çok dikkatli ve parlaklık düşükte kullanıyoruz

  • Yanma hususunda benim pek çekincem yoktur.Haftalık 20 saat geçmez tv kullanımım 4k stream filmler ve dizi filmleri ve birazda oyun vs.


    Sürekli düşük parlaklıkta bırakmak yerine oto parlaklık daha iyi olmazmı ortam ışık aydınlatma vs..tv kendi ayarlasın.

  • Ekranlar daha çabuk yansın diye mi?

  • Keske şu burn-in sorununu da bir an önce bir cozebilseniz ne güzel olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    çık kısa sürede yanmış, günlük kullanım süreniz ne kadar?

  • Boldrex kullanıcısına yanıt
    Maalesef halen devam ediyor. Azaldı ama ortadan kalkmadı. Mevcut amoled ekranlı cihazımda bu sorun var. Geçen yaz ayında ortaya çıktı ve bence sebebi ise gün ışığında maks parlaklığına çıkması.
    Ekran parlaklığını otomatikte kullanmayın ekranın ısınmasına mani olun.

  • bshaar387 B kullanıcısına yanıt

    Gün içerisinde iş yerinde olduğumuz için akşamdan akşama kullanıyoruz aslında. Tahmini olarak günde ortalama 4 saat civarıdır. Tabi bu süreçte yatılı misafirlerimiz gelip gitti, oyun oynamayı sevdiğim için PS oynadım; dolayısıyla tv kaçınmanızın pek de mümkün olmadığı kanal logoları, oyun hudları gibi birçok durağan görüntüye maruz kaldı.



    Aslında bakarsanız tv'yi alırken yanma riskinin elbet farkındaydım ama bilinçli bir kullanıcı olarak panel temizleme işlemlerini düzenli yapar ve dikkatli kullanırsam birşey olmaz yanılgısına düştüm. Ve sonuç olarak 2 panel yakmış oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Ocak 2024; 16:58:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.