Şimdi Ara

LG47LM670S vs Samsung 46ES6710 vs Panasonic L47ET5E vs Philips? Sony?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Aslında konuda belirtilen modellerden Lg ve Samsung ile ilgili yorumlar çok ancak bu konuyu açmamın nedeni 46-47" 2.500-3.000TL TV sınıfının 3D' de aktif/pasif olayına çok bakılmadan, esas olarak görüntü kalitelerine göre değerlendirilmesini sağlamak. Genelde bu durum LG ya da Samsung konu başlıkları içinde ayrı ayrı değerlendirilmekte. Bu konuyu, mevcut değerlendirmeleri toparlayacağı umuduyla açtım.

    Gelelim esas meseleye:

    LG 47LM670s hakkında çok şey okudum. Birçok insanın almak istediği bir model (benim de) ama forumda sayfaları okumaya devam ettiğinizde görüntünün matlığından ve gölgelerden bahsedilmekte. Matlığın nedeni forumlarda zaten bahsedilmiş, önündeki panelden kaynaklanıyor denilmiş ama bence sorunun nedenini konuşmaktansa sonuca odaklanmak daha iyi olacaktır. Bu matlık sizce doğal bir görüntü mü sağlıyor yoksa normal gelen görüntüyü mat mı yapıyor? Samsung da çok canlı görüntü vermekte ve yansımayı kolaylaştırmakta. Bu parlaklık da aşırı mı yoksa en azından bilindiği gibi siyah konusunda çok başarılı olan Samsung' un görüntüdeki renkleri ortaya iyi çıkarmasını mı sağlamkta? Buna ek olarak Samsung için ışık sızması ve bulutlanma sorunlarından da bahsedilmiş. Ben ne yazık ki görüntüleri karşılaştırabileceğim mağazalara çok uzağım işimden dolayı. O yüzden bu soruları merak etmekteyim.

    Genel olarak forumda bu aralıkta tartışılan markaların 90%' ı bu iki marka. Bilindiği gibi Panasonic' de L47ET5E modeli ile piyasada. Bu TV benim aklımı çeldi. AV Forums' da okuduğum forumlarda daha önce Panasonic plazma kullanmış, sonrasında LG 47LM670 almış ama memnun kalmadığından dolayı son olarak Panasonic L47ET5 almış. Onun görüşüne göre ET5, LG' ye göre görüntü akışında daha başarılı olmuş. 3D konusunu fazla önemsemeden LG den vazgeçip Panasonic' i tercih etmesinden memnun kalmış. LG' nin 3D de daha olduğunu söyleyenler var ama bence TV' de öncelik esas işlevi. Ama 3D bu zamanda 2D' ye göre 2. planda.


    Forumdaki yorumu aşağıda bulabilirsiniz:

    "took delivery of my 47ET5B after giving back the LG47LM670.

    As soon as i powered it up and got the wireless working i took a deep breath and crossed my fingers. Instantly i thought: YES, its a noticably better picture. Less Bleed, less banding, and out of the box the colours look balanced and more accurate. the info ticker along the bottom of the screen on sky sports news flows smoothly, without judder.

    Played with the smart features which are slower and dont look as good as the LG, but who cares as long as the TV does what its meant to do, be a TV."

    Panasonic ile ilgili internette yorum az. Böyle olunca da TV' nin kötü özellikleri ile ilgili de yorum az. Bir tek yoruma bakılarak Panasonic tercih edilir mi, bence o da zor. Ama yukardaki yorum beni etkiledi. Bunun dışında Philips' in de 47é 7606 modeli rakip gösterilebilir. Philips' e de iyi deniliyor genel olarak ama ben yorumlara bakınca Philips' de kararsız kalıyorum. Sony' de ise HX650 var. Bildiğim kadarıyla Sony' de 850 modeline çıkmazsan Sony tercih edilen bir model değil. HX850 ve 950 belki diğer markalardan çok daha iyiler ama alt modelleri o kadar başarılı olmayabilir.

    Bu sınıfta sizce görüntüde öne çıkan marka hangisidir? Ben 47" üstünden gittim, diğer ebatları da düşünebilirsiniz. Bu modeller piyasada genel olarak 6 serisi olarak adlandırabileceğimiz Led grubunu belirtmekte. En azından bu grupta, gelen yorumlar doğrultusunda bu grup için en alınabilecek TV bulunabilir.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: anild

    Arkadaşlar Merhaba,



    Bilindiği gibi Panasonic' de L47ET5E modeli ile piyasada. Bu TV benim aklımı çeldi. AV Forums' da okuduğum forumlarda daha önce Panasonic plazma kullanmış, sonrasında LG 47LM670 almış ama memnun kalmadığından dolayı son olarak Panasonic L47ET5 almış. Onun görüşüne göre ET5, LG' ye göre görüntü akışında daha başarılı olmuş. 3D konusunu fazla önemsemeden LG den vazgeçip Panasonic' i tercih etmesinden memnun kalmış. LG' nin 3D de daha olduğunu söyleyenler var ama bence TV' de öncelik esas işlevi. Ama 3D bu zamanda 2D' ye göre 2. planda.




    ET5 lg ile aynı FPR panel kullamasına rağmen özellikle hız konusunda öne çıkıyor. Beste product incelemesine de bakabilirsiniz youtube da. ET5 benzer fiyatlı TV ler arasında en iyi maç izlenen TV seçilmiş bu incelemede lg 6605 philips 5507 yi falan geride bırakıyor.


    Hızlı görüntüler maç vs dışında Eğer oyun oynayacaksanız gene yukarıdaki LG modeline göre dah hızlı.




  • O zaman ET5 300hz denmesine karşın 400hz' lik LG' ye göre daha akıcı bir görüntü verir. Bu da gölge sorunlarını ortadan kaldırır tahminim. Fİyatı daha ucuz olmasına rağmen Panasonic' in LG' yi geçmesi ilginç hakikaten. Panasonic plazmada başarılı gerçekten. Ama öyle görünüyor ki LED işinde de LG ve Samsung' u geçecek mi ya da geçti mi? LG ve Samsung bu kadar populerken kararı vermek de zor.
  • Bence samsung 46es6710 kardeş.forumda anlayan arkadaşların tüm kötülemelerine rağmen (ki lg konusunda hemfikirim onlarla lg bi türlü içime sinmiyor) hala satış yerlerinde samsung tv lerdeki netlik parlaklık diğer tv lerde göremiyorum.imkanın varsa es7000 modelini al ama es6710da son derece güzel bir tv.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.