Şimdi Ara

lgx140 garip bir problem...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    LG X140 model bir netbookum var. Problemi şöyle..Netbook açılıyor. Ben de rahat rahat kullanıyorum. Herşey normal. Bilgisayarı kapat dedikten sonra kapanıyor. Ancak tekrar açmak istediğim de açma kapama butonuna basıyorum. Mavi bir ışık var. Yanıyo sönüyo ama maalesef açılmıyor. 8- 10 dakika sonra artık şansıma bazen açılıyoor..Bazen de açılmıyor. Biraz daha bekledikten sonra tekrar tekrar açamayı deniyorum. açıldıktan sonra herşey normal.

    RAM leri değiştirdim. Harddiski değiştirdim. fanı kontrol ettim. Bios tan ayarları default duruma getirdim ama nafile. Acaba buna benzer bir durumla karşılaşan var mı??

    Bu sıkıntıya neden olan şey ne olabilir?

    Teşekkürler..



  • Kondansatör arızasına benziyor. Ya anakart yada adaptördeki kondansatörlerden dolayı olabilir diye düşünüyorum. Bu işlerden biraz anlarsanız anakartınızın üzerindeki kondansatörleri göz ile muayene ediniz, şişen veya akan kondansatör olup olmadığını gözlemleyiniz, bu durumdaki kondansatörleri bulup birebir aynıları ile değiştiriniz, ölçü aletiniz var ise yükte iken adaptörünüzün çıkışlarını ölçünüz. Bunlar benim aklıma gelen ihtimaller kesinlik arz etmezler. Bu işlerden anlamıyorsanız bir servise gönderiniz onlar ilgilensinler. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    EDIT: Bu yanıp sönen mavi ışık varken fan dönüyor mu ve ayrıca ön panel ışıklarında faaliyet nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 2 Temmuz 2014; 1:53:58 >
  • Anakart üzerinde maalesef gözle kontrol sonucu şişen ya da problemli kondansatör kontrol etmeme rağmen göremedim. zaten çok az normal kondansatör var. hepsi smd.
    mavi ışık dediğim açma kapama butonunun kendisinde. Açılmadığı zaman fan çalışmıyor. Ön paneldeki ışıklara gelince normal çalışıyorlar.

    Aynı model başka bir adaptörle denedim aynı problem devam ediyor.

    İşin ilginç tarafı yeniden başlat deyince açılmama gibi bir sıkıntı yok. Ne zaman kapat diyoruz, 10-5 dakika beklemek zorunda kalıyoruz.

    cevap için ayrıca teşekkürler hocam.
    Acaba anakartta düşmeden kaynaklanan göremediğimiz bir çatlak felan mı var. bilemiyorum ki. ya da ısı ile ilgili koruma gibi bişey de olabilir mi diye de düşünmüyor değilim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.