Şimdi Ara

Li-po Akū

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar,
    Quadcopter pilini doldurmakta sorun yasiyorum.Yardimci olursaniz sevinirim.Quadrocopterin bataryasini bir kez doldurup kullandiktan sonra ikinci kez doldurmak istedigimde lipo şarj cihazinin bataryayi doldurmadigini gördüm.Sorunun şarj aletinde oldugunu düsünürken aldigim firmayi aradim ve konustugum kisi quad i ucurdugum zaman bataryasi henüz bitmeden voltaji belli bir sinira geldiginde daha fazla kullanmamami,bataryayi sarj etmem gerektigini söyledi.Aksi taktirde batarya bozulurmus.Bu dogrumu acaba ve na yapmam gerek. Su an batarya sarj olmuyor baska bir nedeni olabilirmi.
    Bunu simdi düsününnce araba akūleri aklima geldi;arabanin aküsü bitince (aslinda tam bitmez icinde yinede biraz akim olur)baska bir arabanin aküsüne baglanip aküsü biten arac calistirilir,bilirsiniz iste.Simdi bu akūlerde öyle olmalı ama nasil bir baglantiyla olmasi gerek bu konuda yardima ihtiyacim var.Bilen,fikri olan varsa ve yazarsa sevinirim.
    Tesekkürler...







  • lipo kullanımlarında hücre başı 3.8v aşağısına inmemek gerekiyor. eğer hücrelerden biri sınırın altına düşerse şarj cihazı bu hücreyi şarj etmez ve lipo ölü olarak kabul edilir. lipoyu tekrar döndürme şansı var ama tamamen şans ve tehlikeli olabilir. genelde nimH modda hücreleri yavaşça şarj edip lipo modeun tekrar şarj edebileceği seviye üzerine çıkarmaya çalışıyorlar ancak bunu hiç önermem yangın tehlikesi olabilir. en iyisi yeni bir lipo pil almak ve bu pili lip buzzer denilen aletle hücrelerin voltajını kontrol etmek ve 3.7 ile 3.8 altına düşmeden pili aletten söküp tekrar şarj etmeniz. eğer pili uzun süre kullanmayacaksanız pili şarj cihazınızda bulunan storage mode özelliğiyle güvenli voltaja çekip saklamalısınız. quadcopterler için var mı bilmiyorum ancak airsoftta lipo kullandığım için mosfet denilen cihaz kullanıyorum hücreler belirli seviyenin altına düştüğünde haber veriyor ve aleti kullanmayı bırakıyorum.




  • Tsk ederim yanit icin.Ilk mesaji yazdiktan sonra internette arastirma yaptim ve tamda sizin yazdiginiz gibi bilgilere ulastim.Tabi böylece Li-po larida tanimis oldum.
    Bende normal bir sarj cihaziyla 29.6 voltluk akuyu 23 V 'a yakin sarj ettim.8 Hücreden ikisi tamamen biri ise kismen bozulmustu.Daha sonra balansli sarj cihazinda 5 hücreyi normale döndūrmeyi basardim.Son aşamada ise aküyü acip kullanamayacagim üc bozuk hücreyi cikardim ve kalanlari ayni sekilde lehimledim.Şimdi elimdeki 3s lik akü ile birlikte kullanarak Quad'ı yine ucurabiliyorum.
    Bütün bunlari yaparken elbette güvenliği elden birakmadim;sürekli olarak basinda durarak voltaji ölctüm ve sicakligi kontrol ettim.
    Bunlari zaten biliyorsun dostum,yazma amacim böyle bir sorunla karsilasan olursa yararlansin diye.
    Tekrar tesekkur ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.