Şimdi Ara

LibGDX vs Unity

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Hali hazırda java birikimim var. Kendimi geliştirmek amacıyla çeşitli uygulamalar yazarak pratik yapıyorum. Bir de oyun yazmaya çalışmak istedim. Karşıma iki durum çıktı. Birisi java kütüphanesi LibGDX diğeri ise oyun geliştirme motoru Unity. Unity'de oyun geliştirebilmek için c# bilgisi gerekli ve ayriyeten unity kodları gibi bir şey mevcut sanırım. LibGDX ise zaten java'ya aşina olduğum için daha basit geleceğini düşünüyorum. 2d bir mobil oyun yapma amacım var. Bu iki türü kullanan birisi cevap verirse sevinirim. Teşekkürler

    Ayrıca c# ve java'yı beraber götürememe korkum var. Sonuç olarak ikiside büyük bir dil. Aynı anda bilgi sahibi olmak sıkıntı yaratmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DataScientist -- 8 Eylül 2019; 19:28:31 >



  • Java birikimin varsa ihtiyacın kadar C# kullanabilirsin oyun geliştirmede. LibGDX çok popüler değil ve çok tavsiye eden birini bulamazsın çünkü daha developer merkezli. Yani iyi kod yazabilen biri bunu kullanmada sorun yaşamaz ama yeni merakla oyun yapımına girişen kişiler için karmaşık ve korkutucu olabilir. Unity ise giriş maliyeti açısından daha ucuz. UX friendly editörü var. Kullanım kolaylığından ötürü daha çok tutorial ve deneyim paylaşımı var. Benim tavsiyem her ikisini de denemen ve ona göre karar vermen. Ancak hızlı şekilde oyun çıkarmak istiyorsan Unity elbette. Ayrıca C# korkutmasın seni. Korkulacak bir dil değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 8 Eylül 2019; 19:49:48 >
  • Teşekkür ederim cevabınız için. En büyük korkum aslında dediğim gibi java ve c#'ı beraber götürmekti. Ama yorumunuz beni rahatlattı. Seçimimi unity'den yana kullanacağım
  • libgdx'ten uzak dur. direk unity'ye gir.
  • LibGDX vakit kaybı.
  • dil konusuna takılma c# biliyordum hiç java bilmiyordum 7-8 aylığına birkaç proje için başka ekibe geçtim hiç zorlanmadım javada, sonra döndüm c# a devam ettim bir yandan yoğun bir şekilde javascript / vbscript (paket ürünler içinde kullanılıyor) kullanıyorum
  • libgdx kullanarak ufak oyunlar yaptım seni üzer unity daha iyi
  • libGDX'le ilgili yorumları gördükten sonra gerçekten o kadar zor mu diye tutorial'dan bakarak basit bir oyun yaptım, hiç te öyle zor gelmedi sonuçta Java. Yıllar evvel game engine'siz C++ ile yaptığım ilk ve tek oyunumdan sonra game engine'li bir oyun da yapmış oldum :) Unity olayında C# dan cok lisans ve diger bazı kısıtlar önemli bence. Kişisel kullanım için ücretsiz lisans varm fakat oyununu piyasaya çıkarıp hele bir de iyi satmaya başlarsa lisans ücreti ödemek zorundasın. Bence C# 'yi büyük şirketlere danışmanlık işlerinde kullanmak, kendi geliştireceğin projelerde pek bulaşmamak en iyisi.
  • Hocam merhabalar. Java ve LibGDX de tecrubem var ve LibGDX kullanarak basit bir oyun yaptim. Ve suan LibGDX den Unity'e gecmek istiyorum. Unity'i birlikte ogrenebiliriz. Birlikte ogrenmeye koyulursak oyle daha iyi motive oluruz diye dusunuyorum.
  • olay da basit oyun yapmis olmaniz zaten.
  • Tam anlamadim.

    Tamam Unity daha iyi okey. Ama LibGDX de cok kotu deil. Yani LibGDX kutuphanesinin de gideri var.
  • Hocam Unity den vazgectim tekrar LibGDX e dondum. Bence asil onemli olan nasil bir oyun yapmak istediginiz. Eger yapmak istediginiz oyun LibGDX ile de rahatca yapilabilecek bir oyun ise LibGDX ogrenmenizde bir zarar olmaz cunki amaciniza ulasabiliyorsunuz. Tercihinizi LibGDX den yana kullanirsaniz LibGDX kutuphanesindeki tecrubelerimi sizinle paylasabilirim. Buda daha rahat ogrenmenizi saglar.

    LibGDX ile yapilmis oyunlara goz atmak istiyorsaniz, Google'dan "Games made using LibGDX" diye aratabilirsiniz. Bu arama sonucuda karar vermenize yardimci olabilir.
  • libgdx neden kotu ben sana yazayim.

    1. scene editor'u yok. gorerek bir sey yapamiyorsun. tile oyun yapacaksan tilemap editor'leri ise yarayabilir ama genel anlamda kotu tecrube.
    2. tool'lar cok yetersiz. texture packer'dan tur particle editorune kadar tamamen eziyet bir deneyim.
    3. scene2d yetersiz.
    4. action yapisi bence fena degil ancak yine istedigin animasyonu yapmak icin, kodla, run et, kontrol et loop'unda saatlerce ugrasiyorsun.
    5. coklu platform destegi yetersiz.

    daha bir cok sey yazarim ama ugrasmak istemiyorum. son 1 yildir gunluk 250 bin kullancisi olan 6 yillik bir libgdx projesi uzerinde calisiyorum. rezalet, her seyi kendimiz gelistirmek zorunda kaliyoruz. duvar ustasi gibi hissediyorum. zaten oyun su an unity ile rewrite ediliyor.


    o yuzden yol yakinden bu yanlis tercihi yapma. ilerde tesekkur edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 19 Eylül 2019; 20:52:32 >
  • Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.

    Sirf merakimdan soruyorum, gunluk 250 bin kullanicisi olan oyunun, projenin ismi ney soylermisiniz cok merak ettim.
  • Halen cevap bekliyorum.
  • Yazabilecek olsam yazardim zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Libgdx hem hızlı hemde daha akıcı ama eksileri kendine has kodlamalarını öğrenmeniz gerekiyor. Kullanıcılarının en büyük şikayeti kod yazarken zorlanmaları. Bu yüzden çok popüler değil.

    unity de ise hem editör bazlı olması hemde Türkçe kaynağının da çok olması onu bu kadar popüler yapıyor.

    dil konusuna gelince zaten bir dil öğrenmek istersen onu yarım yamalak değilde en ince detayına kadar bir dil öğrenirsen mesela javayı öğrenip, sonradan C# öğrenmeye başladığında C#ı bu kadar hızlı nasıl öğrendiğine sen bile hayret edeceksin.
  • selam ben su an libgdx ile oyun yazıyorum java bilmek elbette yetmio, oyun yazım nmantıgını bilirseniz c++ object orient bir oyun yazdınız piton yada c# da, tabi olay başka, libgdx kullanırken ben her kutuphanesini kullanmıyorum. bazı yerlerini gene java kutuphanesinden yazıyorum. Unity hiç kullanmadım. Ama libgdx'in angarya işlerini unitnin editorunden halledelebildiğini biliyorum. libgdx'de 2d editor olarak tiledMap kullanıyorum. tmx loader var içinde oda calısmassa json import edebilirseniz catur cutur calısır. 3d kısmına hiç bulaşmadım. Uniti 3d'de baya güçlü, Ben kendi kendime öğrendim 1 seneye yakın bir zaman aldı.Bakmasını bilirseniz tonla kaynak var internette.
  • tween25 T kullanıcısına yanıt
    Daha önce Unity ile uğraşıyordum ama bomboş proje apk dosyası bile yaklaşık 10 mb olması ve splash screen beni soğuttu. Şuan libgdx de çok yeniyim ve zorlandığımı söyleyebilirim. Ama libgdx işin mutfağına daha çok soktuğu için çok çok daha zevkli ve eğitici. Belki de karşılaştığım sorunlara kafa patlatıp çözmek hoşuma gittiği için öyle geliyordur. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacının ne olduğuna göre değişir;

    Nihai hedefin ortaya bir oyun çıkarmak ise, Unity çok daha avantajlı olacaktır. Hızlıca farklı oyun prototipleri üzerinden denemeler/anketler yapıp, demolar üretip oyuncu geridönüşleri/yorumlarına göre değişiklikler yapıp ticari başarı elde etme ihtimali olan bir son ürüne ulaşmak daha kolay.

    Ancak istediğin bir yazılımcı olarak tecrübe edinmek ise ve bunu işin içine biraz da eğlence katarak oyun geliştirme üzerinden yapmak istiyorsan, libGDX (Java) ve/veya MonoGame'i (.NET) şiddetle tavsiye ederim. 7-8 sene önce libGDX ile yazdığım oyunlardan öğrendiklerimin ekmeğini bugün hala iş hayatında yiyorum, ve mesleğimin Java ya da oyun geliştirme ile uzaktan yakından ilgisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 28 Temmuz 2020; 11:49:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.