Şimdi Ara

Line Interactive UPS Seçmemde Yardımcı Olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakın zamanda kasa topladım hala parçaları geliyor. Mahallemde ciddi elektrik sorunları olabiliyor ve binada topraklamalı bir sistem yok. Daha önce PSU'mu yaktı bu durumlar, hatta binada tüm elektroniklerden duman çıktığı oldu. Yeni sistemi iyi bir sistem kurduğum için böyle şeylere mahal vermek istemiyorum. O nedenle UPS almak istedim. Şimdi birkaç sorum var:


    1) Line Interactive beni korur mu? Online almama gerek yok, değil mi? Daha önce forumdan arkadaşlar koruyacağını söylediler.

    2) 1000VA bir UPS 600 Watt oluyor. Benim PCdeki ekipmanlar için yeteceğine dair yazılar okuyorum ancak bir forumda şunu okudum: "1000VAlık UPSten 700 watt çekerseniz kendini kapatır". Eğer bu doğruysa ve ben sistemi yorduğumda 600 watt üstü çekersem, ve o sırada elektrik sıkıntısı olursa bu beni korumayacak mı?

    3) 2. soruya cevaba bağlantılı olarak 1000VA üstü bir şey bakmalı mıyım? 1500 VA, 2200 VA line interactiveler var, gerek var mı?

    4) Tunçmatik ve Makelsan'ın çok ucuz ürünleri var (çok çirkin olsalar da), bu markalarla sorun yaşar mıyım? Bu UPSlerin standartlarına bakabileceğim bir şey göremedim, PSUlardaki gibi Gold, Platinum tarzı standartlar var mı?


    Teşekkürler.


    PC:

    b550 tomahawk

    amd rx 6800xt

    32 gb ram

    2 ssd 3 hdd

    3 ya da 4 ekran olacak (sistemin çektiği gücü ayrıca etkiler herhalde?)

    850W psu (corsair rm850x)








  • Up serbest mi

  • Bir bilgisayara 4 ekranmı takıcan, yoksa evdeki tv leridemi UPS bağlıcan, sisteminin çekeceği net gücü hesaplayıp öneri yapmak için daha detaylı yazabilirmisin. İşlemci, kasa fan sayıları, modem vs. gibi diğer ups e bağlanacak cihazlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Bir bilgisayara 4 ekranmı takıcan, yoksa evdeki tv leridemi UPS bağlıcan, sisteminin çekeceği net gücü hesaplayıp öneri yapmak için daha detaylı yazabilirmisin. İşlemci, kasa fan sayıları, modem vs. gibi diğer ups e bağlanacak cihazlar.

    1 pcye 4 ekran takacağım.


    İşlemci r5 5600x ya da r7 5800x olacak henüz almadım. Kasa içi 4 arbg fan var. Modemi UPSe bağlamayacağım. UPS'e eğer gerekiyorsa ekranları takarım, eğer yük bindirecekse 1 ekran takarım sadece. Başka bir detay kaçırdım mı bilmiyorum. Ramler 3600 mhz olacak büyük ihtimalle.

  • Tam cevap verebilmek için tam yükte güç ölçümü yapmak gerekir. Kağıt üstü değerlere baktığımızda sınırda kalıyor. Kafam rahat olsun diyorsan 2kva bir ups alman gerekiyor. bu kadar para harcıyorsunuz upsden niye kaçıyorsunuz. Online bir ups alın. Şebeke voltajınız iyi değilse interactive ups sıkıntı çıkartabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratdm

    Tam cevap verebilmek için tam yükte güç ölçümü yapmak gerekir. Kağıt üstü değerlere baktığımızda sınırda kalıyor. Kafam rahat olsun diyorsan 2kva bir ups alman gerekiyor. bu kadar para harcıyorsunuz upsden niye kaçıyorsunuz. Online bir ups alın. Şebeke voltajınız iyi değilse interactive ups sıkıntı çıkartabilir.

    Yoo tam olarak böyle yapacaktım ben de ama elektrikten anlayan biri değilim fikir almak istedim. Mesela 2200 VA makelsan var 1000 TLye, Tunçmatik 2000 var 1500 TLye ama bu türk markaları güvenilir mi, standardı var mı bu işin, gidip direkt pahalısını mı alayım vs. bunları merak ediyorum. VAları ve tiplerinden seçebiliyorum yani sadece, ötesini bilmiyorum. Yani türk marka ile pahalı muadili arasında bir fark varsa gidip pahalısın alayım. Sistemin hayatı buna bağlı sonuçta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adoramereku -- 21 Ağustos 2021; 14:7:46 >




  • Bende yıllarca aynı dertlerden müzdaripdim, normal 2200VA lık Line interactive ups aldım, ama ups den öncede voltaj regulatörü varki, eğer sende bu tip birşey yaparsan online almana gerek kalmaz, 12-13 yıla yakındır, voltaj regülatörü, arkasından ups şeklinde kullanıyorum, bir kere bile elektrikler gidip geldiğinde sorun çıkmadı,


    www.n11.com
    Apc LS1500-RS 1500 VA Otomatik Voltaj Regülatörü Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/apc-ls1500-rs-1500-va-otomatik-voltaj-regulatoru-1537469?magaza=apcupsler


    Sadece bilgi olsun diye link atıyorum, yalnız bu ups değildir karıştırma voltaj oynamalarını engelliyor, ups de buna bağlıyorsun.


    UPS alırkende fanları sadece elektrik kesintilerinde devreye giren modellerden alırsan sürekli gürültü çekmezsin evinde.





  • UPS'yi hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak değişir Line mı yoksa online mı olacağı. Eğer güvenli kapatacak bir süre açık tutsun derseniz line işinizi görür ama eğer elektrikler gelene kadar veya en az yarım saat bir saat açık kalsın diyorsanız tam sinüs çıkışa sahip online olmak zorunda zira line interaktif ups ler sahte sinüs verirler yani kare dalga ve bu anlık voltaj pikleri psu nun dolayısıyla diğer pc bileşenlerinin canına okur.


    Marka olarak da yerli alacaksanız makelsan iyidir. İthal olsun derseniz bütçeye göre ilk sırada APC (schneider) veya FSP olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.