Şimdi Ara

Lingual ortodonti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
8.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben dış teli taktirmayi düşünüyorum yaşım 17 acaba lingual ortodonti dedikleri disin arka yüzeyine takılan telden yaptıran veya fiyatını bilen varmı? lütfen yardım edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Lingual ortodonti; herhangi bir çapraşıklığın, dişlere iç taraftan tel takılması ile tedavi edilmesi denebilir kısaca. Tabi ki bu tedavide çeşitli sistemler vardır, son dönem teknolojiye sahip olanlar ideal olanlardır, dışardan asla anlaşılmazlar ve tedavi süresi normal ortodontik tedavi süresi kadardır. Hekimlerin bir çoğu yeterli bilgiye sahip olmadıklarından dolayı yanaşmak istemezler ancak. fiyatlar ise kullanılan materyale, kliniğe ve hekime göre değişmektedir, doğrudan fiyat vermek doğru değildir. Özelden, ilgilenen arkadaşlara daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
  • xxxyunus X kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Lingual ortodonti konusunda cok fazla kaynak olmadıgı icin yazıyorum.
    32 yasındayım, yaklasık 3.5 aydır tel takıyorum ve bunun hayatımda verdigim en dogru kararlardan biri oldugunu dusunuyorum. Karar verme asaması herhalde 15 sene falan surdu ama lingual teknigi duyduktan 1 ay sonra telleri taktım.
    Alt kesici dislerde yamukluk vardı ama hem telli bir goruntuyu icime sindiremedigim icin hem de alt dilerin nispeten az gorundugu bahanesine sıgınıp erteledim durdum.
    Oncesinde sanırım 5 farklı ortodontiste tedavi oldum, film falan cektirdim. Hepsinin soyledigi tedavim yaklasık 1 sene surer, sadece altlarda yamukluk olsa bile hem alta hem uste tel takmak gerekir (alttakilere kapanısta yer a acabilmek icin). Hic kafama yatmadı.
    Lingual teknigi duyduktan sonra da 2 ortodontiste gitti, ikisi de bana lingual yaparsak tedavi iki katına cıkar (hem parasal hem sure- 2 sene) dedi.
    Youtube'dan arastırmaya baslayınca, yurt dusındaki uygulamaları gorunce durumun hic de oyle olmadıgını gordum arkadaslar. lingual teknik de ortodonti gibi ayrı bir uzmanlık alanı, ortodontinin uzerine ayrı bir uzmanlık dalı okumanız gerekiyor ve bu turkiyede maalesef hic yaygın degil. Bu tedaviyi yaptıranlar ve bu konunun uzmanları diyor ki onden tel takılarak cozulebilen tum problemler lingual ile de aynı surede cozulebilir. (Bana inanmayanlar, youtube orada :) seri halinde her ay tedavisinin asamalarını kayda almıs hastalar var)
    Bende ampul yandı, google'a guvendim ve sisli'de bir lingual uzmanı buldum. Siz de aynı aramayı yapınca aynı kisiyi bulacaksınız.
    Mayıs ortasında telleri taktık.
    1- sadece alt kesici dislerde yamukluk oldugu icin sadece alt ortadaki 8 dise braket takıldı (32 disime birden degil)
    2- ucrete $4.000, 10bin dese 10bin de verirdim kesinlikle.
    3- lingualde dilin yara oluyor falan diyorlardı, hic bisey olmadı. Tele yapıstırılar mumlardan bile kullanmadım
    4- 3.5 ayda o kadar hızlı bir gelisme oldu ki, eger ilk basta dislerim boyle olsaydı ortodontiyi aklıma bile getirmezdim. Degil 2 sene, 1 sene, sanırım 6. ayda benim disler kusursuza yakın olacak, sonrasında ufak rutuslar kalır. Ama 6 aydan sonrası da hic dert degil, nasıl olsa teller gorunmuyor.
    5- konusma bozulur diyorlardı, evet 2 hafta kadar konusmam biraz pelteklesti ama hayatımı hic etkilemedi. Ozel bir firmada yoneticiyim, imajım, konusmam benim icin cok onemli. Bana hicbir etkisi olmadı. Tellerden bahsettigim arkadaslar haric kimse farketmedi bile.
    6- hemen hemen her aksam bir kere dislerimi ve tellerin arasını agız dusu denilen tazikli su puskurten aletle yıkıyorum
    7- doktorum cok profosyonel, hic katekullisi yok. Olumlu/olumsuz ne dediyle onunla karsılastım, hicbir surpriz yok
    8- sakız, cikolata, sert kuruyemis vs yerken biraz dikkat ediyorum ama yedigim yemeklerde hicbir kısıtlama olmadı, hayatıma aynen devam ediyorum.




  •  Lingual ortodonti

    Incognito (lingual ortodonti) herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Daha çok iş adamları, sanatçı, manken ve sporcular gibi estetik görüntünün ön planda olduğu kişiler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Sadece ortognatik cerrahi uygulanacak olan hastalara önerilmemektedir.Artık günümüzde estetik sabit ortodontik tedavi denilince akla braket ve ark tellerinin dişlerin arka yüzeylerine yerleştirildiği görünmez diş telleri olarak bilinen lingual ortodonti hızlı tel tedavileri gelmektedir.

    Başkaları tarafından fark edilmesi imkansız olan bu teknik sayesinde estetik kaygıları yüksek hasta grupları dış görünüşlerinden ödün vermeden dişlerindeki düzelmeyi daha tedavi başından itibaren adım adım izleyebilmekte, bir yandan düzgün dişlere sahip olurken diğer taraftan da tedavi sırasında özgürce gülümseyebilmektedirler. Ayrıca lingual ortodonti yaptıranlar çok memnun kalmaktadırlar.

    Dış yüzeye takılan braketler, dişlerin ön yüzeyleri genellikle birbirine benzer yapıda oldukları için standart olarak üretilirler. Her bireye standart olarak üretilen braketlerle başarılı tedaviler uygulanabilir. Dişlerin iç yüzeyleri dış yüzeylerine göre anatomik olarak çok daha fazla çeşitlilik gösterir. İdeal diş dizisini yaratabilmek, her bireyde tamamen farklı yapıda olan diş yüzeylerine standart ürünler kullanılması ile mümkün değildir. Ayrıca standart braketler ile yapılan lingual tedaviler ile dilde yaralanmalara ve konuşma problemlerine daha fazla görünebilmektedir. Kişiye özel hazırlanan braketler ile bu tür sorunlar en aza indirgenebilmektedir.

    Incognito (lingual ortodonti) herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Daha çok iş adamları, sanatçı, manken ve sporcular gibi estetik görüntünün ön planda olduğu kişiler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Sadece ortognatik cerrahi uygulanacak olan hastalara önerilmemektedir. Genel olarak hastalar tarafından lingual ortodonti tercih edilmektedir.
    kaynak: http://www.ortodontiyeri.com/lingual-ortodonti.htm




  • olamalam O kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Şişlide arıyorum çok var ama benim görüştüğüm doktor 5 bin dolar dedi. Lütfen bana diş telinizi yaptırdığınız yeri ve doktoru yazabilir misiniz? Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ynrasl Y kullanıcısına yanıt
    Bursa Ortodonti Uzmanı Murat SELEK Lingual ortodonti alanında oldukça deneyimli bir doktor. Tavsiye ederim. Bursa'ya yolun düşerse bilgi almanı tavsiye ederim.
  • Çok iyi bir tedavi sistemi aslında ama birazcık diğer tedavi sistemlerine göre tuzlu, bir nevi diş teli tedavisinin diğer yüzü diyebiliriz. Çünkü dişlerin arkasına takılarak gerçekleştirilen bir tedavi sistemi ayrıyeten kullanılan aparatların her biri kişiye özel olarak üretiliyor bu sayede ağız da herhangi bir sorun oluşmuyor. Lingual ortodonti alanında önereceğim doktor ise kesinlikle Cem Caniklioğlu' dur zaten internetten araştırdınmı doktorun kariyerini görebilirsin ama kendisi alanında uzman çok iyi bir doktor.
  • lingual ortodontiyi 20bin liraya yapan yer biliyorum ama çok zor bir tedavidir.
  • İzmirde lingual ortodontiyi araştırırken Dr.Oğuz Şahan' ın özellikle bu yöntemle tedaviler yaptığını keşfettim. Muayene oldum, tedaviyi detaylıca anlattı, kendisi teknolojiyi çok iyi kullanan, alanında çok uzman ve bilgili bir doktor. benim muayenemin olduğu sırada bir hastasıyla denk geldik, konuşma fırsatım da oldu, Hasta tedvi ile ilgili çok olumlu konuştu (ki zaten bence dişleri düzelmişti) mutluydu... Yaklaşık 30bin lira civarında fiyat verdi, konuştuğumuz zamanda bütçemi aştığı için şimdilik bekliyorum fakat yakın zamanda tedaviye başlayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterpiace10 -- 2 Mart 2020; 2:28:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.