Şimdi Ara

Linksys WAG54G modemde kesintisiz internet için buyrun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nete girmekte sorun yaşayan, bağlantı kesikliğinden vs. sikayet eden arkadaşlar..firmware güncellemesi bu modem için şart çünkü Türkiye'ye gelen modemlerin firmware leri eski versiyon ve sorunlu. ayrıca, bu modemin bir özelliği ve benimde tercih sebebim; firmware i opensource(yani kaynak kodları açık), bu da demek ki bu cihazın firmware ini farklı developer grupları epey bir kurcalıyorlar.

    neyse biz konumuza dönelim..önceftp://ftp.linksys.com/international/firmware/ adresine gidiyorsunuz. "WAG54G_AnnexA_ETSI_v1.02.5_07_code" isimli dosyayi indiriyorsunuz 800kb civarinda bir dosya, setup tan firmware inizi önce backup yapıyorsunuz uygun bir yere, sonra da bu indirdiğiniz dosyayı göstererek güncelliyorsunuz. ardindan da modeminizi kapatip açıyorsunuz. hepsi bu kadar, benim göbeğim çatladı 2 aydır, böyle bir cihaz nasıl olur da böyle şarlar diye ama çok şükür güncellemeden sonra yani bir haftadir kesinsiz sörfteyim. tavsiyem, bu siteyi ayda bir ziyeret edin sandığımdan da çabuk güncelliyorlar.

    bu adresten;http://www.chetnet.co.uk/portal/forum/forumdisplay.php?f=26 modem hakkında farklı yazılar okuyabilirsiniz.

    ayrıca developer gruplarından biri de burda, ben girmedim ama denemek isteyen olursa buyursun..

    http://www.sveasoft.com/modules/phpBB2/index.php....20 $ ücreti var. ama %900 power boost garantisi veriyor.



    saygılar







  • zaten bir kesinti olmuyorki benimkinde??? ne avantajı var bu update İn varsa yapayım yoksa dokunmayayım zaten gayet iyi çalışıyor...
  • kardeş kesintisi olmayanlar için zaten bir sorun yoq..

    http://forum.donanimhaber.com/m_1198709/mpage_1/key_Linksys%252Cwag54g//tm.htm#1259759 başlığında birkaç arkadaş sıkıntı yaşamış ben de konu arada kalmasın diye bir başlık açarak yardımcı olmaya çalıştım.

    eğer denemek istersen firmware ini back-up yapıp öyle deneyebilirsin..öyle-böyle ingilizcen varsa, zaten indireceğin zip dosyasında bir not var versiyonları ve yapılan düzeltmeleri yazıyor. beğenmezsen eski back-up ını yeniden kurarsın.

    bende bahsettiğim kesinti sorunu vardı sorunu vardı, 2-3 satte bir kesiliyor ve nete bağlanamıyordu ama laptop ta bağlanıyor, bi bakıyorum laptopta bağlamıyor ama diğerinde bağlanıyor..tabii bu durum epey bi çıldıtıyordu beni. son firmware i yukledim düzeldi. eskiden sitenin birinde giriş yaparken kasıldığı anda connection error verirdi(uzak ve yavaş server lı olan siteler özellikle) simdi ne kadar kasılsa da takır takır açıyor.

    öte yandan parali grupların yayınladığı firmwareler için epey şeyler yazıyorlar adamlar kafa patlatıyorlar buna demek ki bi fark yapıyor zaten firmware inin açık kaynak kodlu olması işin ayrı bir boyutu yani önü açık..ama bunların yayınladıklarının hangi konularda nelerde fark yaptığını bilemiyorum. bunu öğrenmenin bedeli 20$, açıkçası merak etmiyor da değilim;)

    saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.