Şimdi Ara

Linksys Wireless WRT54G - WAG54G Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş yerinde wireless internet kullanmak amacıyla geçen hafta Linksys WAG54G Modem almıştım.
    İş yeri 2 katlı ve aşağıdaki kat biraz çaprazda kalıyor, bu yüzden aşağıdaki bilgisayarlarla ilgili bir mesafe sorunu yaşadım.
    Sorunu halletmek için bu sefer gene Linksys'in WRT54G model çok amaçlı zımbırtısından aldım :P

    Sorunlara gelecek olursak, Acces Point olarak kullanacağım WRT54G ile Wag54G modem arasında bir bağlantı kuramadım. Kurulum konusunda deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    Bunun dışında 1-2 sorum daha olacak ;

    - wireless ağlarda elde edilebilecek maksimum "kapsama alanı" kapasitesi nedir ?

    - laptoplar için hangi marka/model wireless kartları önerirsiniz ?

    - sorun yaşadığım mesafede işyerindeki telsiz telefon çekiyor, bu bir çelişki midir :P

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunthewhich -- 21 Temmuz 2005, 18:20:11 >







  • pc ye taktığın zımbırtı usb mi. usb ise bilmiyorum nasıl kurdun ama bu usb lerde önce soft daha sonra usb takılır bilirsin. eğer burada sorun yoksa sağ altta wireless a ait bir program durur ordan scan yapmaya çalış yada "network stumbler" programını bul onunla scan et. eğer bulursa girersin nete. ancak bulamazsa usb'nin ucuna uzatma kablo takarak bulunduğun yerde gezmen gerekebilir sinyal bulana kadar. 2 katlı dyorsun sende 2 kat aşağıdaysan sorun yaşayabilirsin
  • benim böyle bir çalışmam oldu
    wag 54 ile AP arasına bir kablo çekmen lazım.. kablosuz tekrarlayıcı yapmıyo ne yazıkkı.. ancak sisteme 2. ap yi eklemek istersen o zmn kablosuz tekrarlayıcı yapabiliyosun.. yani anlayacağın modeme tekrarlayıcı olmuyo linksyste... ap den ap ye kablosuz tekrarlayıcı yapıyosun..
    modemden 1 tane kablo aşağıdaki kata çek.. sorunun kalmaz.. şöyle farz edelim.. aşagıdaki kata 1 adet kablo ile AP yi bağladın..1 kat aşağğıyada internet vermek istiosan...o zmn o 1 kat aşağıya kablo çekmene gerek kalmıyo.. 2. ap ye 1. ap nin MAC adresini yazdığın zaman wireless repeater yapmış oluyosun
    karışık oldu gibi sanki.. anlamadıysan daha açık aanlatırım.
  • Çok net anladım Lostindreams sağol. Yani wireless olarak 1. Ap i modeme tanıtmanın bir yolu yok, illa kablo çekmek gerekir araya.

    Peki Kablo ile dahi olsa AP nasıl tanıtılır modeme, orda da bir sorun yaşıyorum. Sadece araya bir lan kablosu çekmek yeterli oluyor mu ? Yoksa "bu modeme ektra bir AP bağlıdır" şeklinde bilgisayarlara veya modemin kendisine ekstra müdahaleler ile bir bilgilendirme yapmak zorunda mıyım ?

    Ve son olarak Linksys de yapılamıyor demişsin, yapılabilen markalarda var mı ?

    Bunların dışında modemin üstündeki anten sabit ama AP ninki değiştirilebilir bir anten, o anteni değiştirip yerine çok daha güçlü bir anten takma imkanım var mı ?

    Birde sitemde bulunmak gerekirse, alırken en az 15 dakika adamlara bu AP in wireless olarak bağlanabilirliğini sorup, onaylattım. Vatan Bilgisayar'a 1 adet




  • ap nin içine girip.. 192.168.1.245 nolu ip den girip.. ap modda çalışmasını sağla yeter.. ve modem ve ap nin sinyallerinin ismi varsa şifrelemenin aynı olması gerekiyor.. bu kadar başka bişi yapmana gerek yok..linksys in antenleri baya pahalı.. ama değiştirebilirsin tabi..genelde ztn wireless sistemler iyi bir modem alcatel 510 gibi.. bu modem üstünden AP yardımıyla kablosuz yayın yapmak daha kaliteli.. birde bu ap nin antenlerini db li yüksek başka antenle değiştirmek gibi... linksys te yapılamıyor dememden kasıt.. başka modemlerde deneme fırsatım olmadı...bırak vatanı ben bizzat linksys in dağıtıcısıyla konuştum neler sordum hiçbir şekilde yanıt alamadım..ne sen sor ne ben söyliyim :)
  • Çok sağol Lostindreams, çok yardımcı oldun. Yarın iş yerine gidince ilk iş bunu halletmeyi deniyecem.
    Wireless olayında yeterli bilgin varsa bir alternatif önerir misin, geniş çaplı - çok katlı bir iş yerinde efektif kullanım için ?
  • en iyisi...iyi bir modem ve yüksek db sahip bir ap ile yayın yapmak.. bu konuda dlink çok iyi..
    dlink tavsiye edebilirim sana...tabi bu yaptığın 54 mb hızında olucak.. birde USR nin cihazları var.. usr nin ap si 108 mb hızında çalışıyo diye yazıyo nette...ne kadarı doğru bilemem..
  • Arkadaşlar bende de Linksys Wireless WRT54G broadband router var fakat ben kurulum olayını çözemedim. Bu router ile başka bir adls modem (ki datron marka var) birbirine mi bağlanacak şimdi? Lan kablosu falan da çıktı,yani tam bir keşmekeş oldu. Amacım evde bulunan iki laptop'ın da koblosuz bağlantıya geçmesi. Bu konuda yardımınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GreeNEyEs_ -- 26 Ekim 2005, 16:01:01 >
  • uygulanacak en kolay yöntemi paylaşmak istiyorum. az önce 5 saatlik uğraş sonucu çözdüm.

    öncelikle router içinden çıkan cd yi mümkün olan en uzak yere götürüp parçalayın ve ardınıza bakmadan bilgisayara kadar koşun.
    sonra 192.168.1.1 yazıp tarayıcınıza, istiyorsanız sadece wireless kısmından şifre girin (güvenlik için), ip adresleri vs. hiçbirşeyi değiştirmeyin, gerek yok. Automatic Configuration - DHCP şeklinde bırakın.

    ---------
    Ne kadar basit düşünürseniz o kadar az hata yaparsınız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.