Şimdi Ara

Linux Açılışta Siyah Ekran Sorunu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kullanmış olduğum bilgisayara uzun uğraşlar sonucunda Kali Linux kurdum. Kurulum için Linux'un Mint, Pardus ve Kali versiyonlarını denedim. Mint ve Pardus sorunsuz çalıştı. Fakat Kali'yi yüklerken ve yükledikten sonra sorunlarla karşılaştım.

    Benzer sorunları yaşayan kişilere yol göstermesi açısından bu başlığı açtım.

    Yaşadığım sorunlar;
    -İso dosyasını USB'ye yazdırırken Rufus, Lili, İso To Usb programlarını kullandım ve kurulum sırasında Cd-Rom'dan veri aktaramama sorunu yaşadım. İso dosyasını Rufus ile DD Yansısı olarak yazdırarak bu sorunumu çözdüm.
    -Kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başladığı zaman işletim sistemi açılırmış gibi yüklemeler yapılıyordu fakat siyah ekranda takılı kalıyordu. Bunu da; grub ekranında "e" tuşuna basarak grub kodları içerisinde Linux satırının olduğu kısımın sonundaki "quiet" yazısını sildim ve onun yerine "nomodeset grub_gfxmode=1280x1024x24" yazarak sorunumu çözdüm. Bu aşamadan sonra bilgisayarı sürekli bu şekilde açmak zorunda kalıyorsunuz ve bu sorunu da ortadan kaldırmak için, bilgisayar açıldığı zaman grub kodlarını düzenlemeniz gerekiyor.

    Bunun için;
    Uç birim ekranında, kullandığınız Linux versiyonuna göre;

    sudo gedit /etc/default/grub

    veya

    gedit /etc/default/grub

    yazarak grub kodlarını düzenleyebileceğiniz dökümanı açıyorsunuz ve yukarıda bahsettiğim şekilde gerekli düzeltmeleri yapıyorsunuz.Bu işlemden sonra dökümanı kaydediyorsunuz ve uç birimden sudo update-grub komutunu giriyorsunuz.
    Artık bilgisayaırınız normal şekilde açılacaktır.







  • çok kanser
  • Hocam aynı sorunu Manjaro'da arada sırada ben de alıyorum. Doğru düzgün çözüm bulamadım. ctrl+alt+F2 yapıyorum bir şey de çıkmıyor. Sanirim Nvida nonfree sürücüler yüzünden oluyormuş bu. Sizin yaptığınız çözüm ne hocam? Ne işe yarıyor hocam detaylandirir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.