Şimdi Ara

Linux kendi “Mavi Ekran” hatasına kavuşuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Linux kendi “Mavi Ekran” hatasına kavuşuyor
    Unix benzeri bir işletim sistemi ailesi olan Linux, 30 yılı aşkın bir süredir hayatımızda bulunuyor. Ve şimdi görünüşe göre kendi Mavi Ekran bildirim mesajına sahip olacak. Phoronix, Linux sistemleri için systemd'nin en son sürümünün, Linux dağıtımlarında tam ekran hata mesajı oluşturabilen bir systemd-bsod hizmeti ile birlikte geldiğini bildirdi.



    Linux için Mavi Ekran dönemi



    Mavi Ekran hatası Windows'ta olduğu gibi, Linux versiyonu da hataları kaydetmek için bir acil durum aracı olarak kullanılacak. Bir Linux sistemi önyükleme yapamazsa, önyükleme sorununa neyin neden olduğu hakkında daha fazla bilgi almak için QR kodu bulunan tam ekran bir mesaj oluşturulacak. Bu özelliğin, insanlara açık kaynaklı araçlar üzerinde çalışmaları için staj imkanı sağlayan bir grup olan Outreachy projesinin bir parçası olarak eklendiği bildiriliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Gemini vs ChatGPT: Bard neden devrimsel bir teknoloji?



    systemd-bsod özelliği hala deneysel ve GitHub değişiklik günlüğünde hala değişime tabi olduğu belirtiliyor, ancak systemd Ubuntu, Fedora, Debian ve Red Hat dahil olmak üzere çoğu Linux dağıtımının temel bir parçası. Dolayısıyla bu BSOD özelliğinin 2024 yılı boyunca pek çok Linux dağıtımında karşımıza çıkması muhtemel.



    Öte yandan Linux’ta şimdiye kadar böyle bir hata mesajı yoktu. Sadece yazılımsal veya donanımsal bir sorun oluştuğunda “Kernel Panic” olarak adlandırılan bir hata alınıyordu. Bu hata alındığında çoğu durumda işletim sistemi çalışmaya devam edebiliyor. Ayrıca işletim sistemi daha fazla hasar alınmaması ve hatanın teşhisini kolaylaştırmak için durur ve olağan durumlarda yeniden başlatma sürecine girer. Yeni systemd-bsod özelliği hataların kaynağını bulmak için önemli kolaylıklar sağlayacaktır.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/12/7/23992512/linux-blue-screen-of-death-bsod-systemd-update







  • Trajikomik bir şey aslında, Windows'tan iyi bir özellik değil, hata özelliği transfer ediliyor, belki de Windows'un verebilecek tek şeyi bu. Ben çok komik buldum  

  • systemd yine saçmalıyor
  • myze kullanıcısına yanıt
    bu yorumu görene kadar haber içeriğinden daha absürt/komik ne olabilir diye düşünüyordum.
  • Rubenis RBA-06 kullanıcısına yanıt
    Runit biraz daha iyileşsin direk void linux geçecem.
  • Neler ile uğraşıyorsunuz arkadaş ya...
  • Hehaje H kullanıcısına yanıt
    geç hocam geç. ben open-rc devam
  • ne kadar boş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.