Şimdi Ara

Linux kurmak Amatör!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadşlar,
    ben windows 7 kullanıyorum ve laptoda linux kurmak istiyorum .bunun için sanırım bir dual gerekiyormus onu nasıl alabilirim netten ve pc acılırken işletim sistemine karar verebilirim böylelikle?
    Tekrar ana soruma döneyim ben, linuxun posix thread olması gerekiyor birde bu yükleyecegim linuxda.yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim :))



  • kimse yardımcı olmucak mı bu sorum için :/
  • Dual diye bir yazılım yok. Farklı iki işletim sisteminin tek bir bilgisayarda yüklü olduğu ifade etmek için ecnebi dilde o bilgisayar için dual boot deniliyor. İşletim sistemleri bilgisayarın nereden boot edileceği bilgisini HDD'in başına yazarlar. İkinci bir işletim sistemi olarak Linux kurarsanız bu alana kendi boot yöneticisini yükler. Linux'da bu işi GRUB/LILO yapar. Son zamanlarda LILO eski popülerliğini kaybettiği için çoğu Linux dağıtımda GRUB varsayılan boot yöneticisi oldu.

    Linux kurulumundan sonra hard diskin başlıngındaki bu özel alan olan master boot record kısaca mbr'ye GRUB yüklenir. İyi yanı GRUB HDD'de daha önceden kuru olan Windows işletim sistemlerini tanıyor olmasıdır. Böylece bilgisayar her açıldığında GRUB ekrana gelir ve boot edilecek işletim sistemi size sorar. Tersi olsaydı yani önce Linux kurulup ardından Windows kurulsaydı mbr'ye Windows'un boot yöneticisi geleceği için Linux'u seçenecek olarak size sunmayacaktı çünkü Windows çeşitli sebeplerden dolayı HDD üzerinde kurulu diğer işletim sistemlerini görmez. Bunun için ekstradan birşeyler yapmanız gerekir. Ancak çoğu masaüstü kullanıcısı için sıralama önce Windows ardından Linux şeklinde olduğundan ve GRUB da Windows'u seçenek olarak boot sırasında listeye eklediği için bir problem olmaz.

    Tek yapmanız size uygun olduğunu düşünüğüz bir dağıtımı internetten temin edip bilgisayarında Linux için ayırdığınız HDD alanına kurmak olacaktır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.