Şimdi Ara

Linux Mandrake mi WinXP 'yi öldürdü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <font face='Verdana'>

    Arkadaşlar linux mandrake kurdum. Kurduktan sonra açılan lilo 'dan windows 'u seçtim. Daha sonra winxp 'ye geçtim. Fakat winxp açılırken hata veriyor ve açılmıyor.

    Hata:
    Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
    <Windows root>\system32\hal.dll.
    Please re-install a copy the above file

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    </font id='Verdana'>



  • Fazla bilgim yok ama, linuxu açıp /etc/lilo.conf dosyasını bir text editor ile açıp windows xp nin bulunduğu partitionu düzelteceksin. Mesala /dev/hda1 eğer winxp ilk partition da ise, eğer slave hdiskte ise /dev/hdb1 yada 2 diyeceksin.
  • oooooooooooooo hal.dll benim kabusum yaaaaaaa.sonra makina kendini kapatiyor olsa gerek?? Bana bir kere oldu düzeltemedim.Ardından başka bir arkaşadın başına geldi Win98 üzerinden scandisk yaptım sonra bi ton hata buldu düzelti falan dedi daha sonra makinayı açtım ve düzeltyi ama benim makinada yemedi.yani şansa kalmış.Eğer direk winxp girmeme durumu mevcutsa dos altında fdisk/mbr yap belki düzelir.

    Saygılar
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by adem</i>
    <br />oooooooooooooo hal.dll benim kabusum yaaaaaaa.sonra makina kendini kapatiyor olsa gerek?? Bana bir kere oldu düzeltemedim.Ardından başka bir arkaşadın başına geldi Win98 üzerinden scandisk yaptım sonra bi ton hata buldu düzelti falan dedi daha sonra makinayı açtım ve düzeltyi ama benim makinada yemedi.yani şansa kalmış.Eğer direk winxp girmeme durumu mevcutsa dos altında fdisk/mbr yap belki düzelir.

    Saygılar
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    WinXp bölümü NTFS şeklinde mi formatlanmıştı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.