Şimdi Ara

Linux'ta eski NFS oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırabilirsiniz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Linux'ta eski nfs oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırmanın bir yolunu buldum. İlk başta sadece oyunu çalıştırabiliyordum (mod olmadan) ama artık mod'ları da çalıştırabilmenin yolunu buldum. Şimdi size ilk başta Lutris adlı programdan bahsedeceğim, siz en güncel Wine'ı sisteminize yüklemiş olsanız da Lutris'in içinde de bir Wine var. Bu Wine daha iyi ve bunu kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu yüzden oyunu Lutris ile yükleyin veya sisteminizdeki Wine ile yüklediğiniz oyunu Lutris ile çalıştırın. (evet bunların ikisi de mümkün.) Lutris maalesef ki ingilizce, bu yüzden benim durumumdaki gibi neredeyse hiç ingilizce bilmiyorsanız biraz zorlanabilirsiniz.

    Lutris ile oyunu yüklemek veya sistemdeki wine ile halihazırda yüklemiş olduğunuz bir oyunu Lutris ile çalıştırmak için:

    1-Lutris'i açın.

    2-Sol üstte + ya tıklayın. Aşağıdaki görüntüde ortadaki pencere açılacak. Oyun yüklemek için ''install a Windows game from media'' ya tıklayın. Sisteminizde bir şekilde yüklü olan oyunu çalıştırmak için ise ''Add locally installed game'' e tıklayın.

    Bu arada MangoHud yüklü olsun, MangoHud ile oyun içi FPS'i 60'a sınırlamak mümkündür. (MangoHud nedir diye sorarsanız, MSI Afterburner'ın Linux'taki alternatifi.)



    Linux'ta eski NFS oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırabilirsiniz!


    Oyunu yükledikten sonra ve configure ayarlarını yaptıktan sonra (görüntüdeki most wanted ve nfsc yazan yere sağ tıklayınca configure seçeneğini görürsünüz) aşağıdaki linke tıklayıp, orada yazılan bilgileri iyice okuyun. dinput8 adlı dll dosyasını öncelik olarak atamanız gerekecek. (bende d3d9 falan gerekmedi) Ama bu işlemi sisteminizde yüklü olan Wine'a değil, Lutris'teki Wine için yapmalısınız. Peki, Lutris'teki Wine configuration ayarını nereden bulacaksınız? Aşağıdaki görüntüde gösterdim.


    Link:

    Linux'ta eski NFS oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırabilirsiniz!
    Linux'ta eski NFS oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırabilirsiniz!github
    [NFSMW] Widescreen Fix not working on a Mac with Wineskin · Issue #480 · ThirteenAG/WidescreenFixesPack
    https://github.com/ThirteenAG/WidescreenFixesPack/issues/480

    Wine configuration burada:

    Linux'ta eski NFS oyunlarını ve modlarını yükleyip çalıştırabilirsiniz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 21 Kasım 2022; 9:39:41 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.