Şimdi Ara

Linux te derlediğim Fortran ve C programlarını windowsta çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba programlama ile ilgi çok detaylı bir bilgiye sahip değilim kendi işim görebilecek seviyede program yazabiliyorum.Program yazarken ve genel olarak linux kullanmayı tercih ediyorum ve linuxte rahat ediyorum.Ancak bazı durumlarda yazdığım programları windowsta çalıştırmak istiyorum ve maalesef bunu başaramıyorum nette aradım ama bir sonuç elde edemedim.Derlerken linuxta gfortran test.f95 -o test1.exe olarak derlemeyi denedim ancak windowsta aldığım hata "Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümü ile uyumlu değil bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakarak,size programın x86 (32 bit) ve ya x64 (64-bit) sürümlerinden hangisinin gerektiğini belirleyin ve ardından yazılım yayıncısına başvurun."
    Dediğim gibi programcılık konusunda çok bilgim yok derlerken 32 bit mi 64 bit mi derliyor yada öyle bişe var mı onuda bilmiyorum.Kullandığım işletim sistemleri ise Ubuntu 11.10 (64-bit) ve Windows 7 (64-bit) bu konuda bana yardım ederseniz gerçektetn çok sevinirim çünkü windows ta program yazıp derlemekten gerçekten hiç keyif almıyorum ve çok hata yapıyorum bana zulum oluyor.Şimdiden teşekkürler.







  • Derlermiş kodu çalıştıramazsın. Onun yerine aynı programın kaynak kodunu (kendi yazdığın kodların olduğu dosyayı) alıp windowsta derlersen windowsta da çalışır.

    Dipnot: programlamada yeni olduğun için yaptığın şeyin basit birşey olduğunu varsaydım yoksa her bulduğun kodu istediğin yerde derle çalışır diye bir durum yok c dilinde. fortran da aynı şekilde olsa gerek ama emin değilim.
  • cevap için teşekkürler ancak bunu kaynak kodu taşımadan yapmanın bir yolu varmıdır peki çünkü evde linux okulda windows kullandığımdan sorun yaratıyor şimdi dediğiniz gibi basit hesaplama işlemleri yazmaktayım ancak (sanırım) giderek daha komplike programlar yazmaya başlayacağız ki bu dediğinizden anladığım linuxte çalışan c kodları windows altında derlenince çalışmaz.bunun kullanılan derleyici ile mi alaksı var yoksa işletim sistemi nedeni ile mi böyle bir durum söz konusu?birde 64-bit altında derlenen program 64-bit olarak mı derlenir yoksa 32-bit mi yada bunu ne belirliyor ? programa verilen ekstra bir kod mu yoksa derleyici yada dilin varsayılanı olarak mı geliyor? teşekkürler
  • ANSI-C kurallarına uygun yazarsan her yerde derleyebilirsin. Eğer linuxta ansi-c flagi ile hatasız derleniyorsa windowsta da derlenebilir demektir.

    ansi-c kurallarına göre derlemek için gcc -ansi kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.