Şimdi Ara

Linuxta Ekran Kartı Yüklemek (ekran kartı sitesinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Synaptic paket yöneticisinden nvdia yazıp 185 sürümünü yükleyip , sistem / yönetim / donanım sürücü kısmından aktif edebilirsiniz.Fakat ne kadar performanslı olur ?? Açıkçası benim fikrim synapticten yükleyeceğinize hiç yüklemeyin.Oyun vs.. oynamayacaksınız bence ekran kartı sürücüsünü yüklemenize gerek yok.Yok yükleyeceğim diyorsanız o halde sitesinden indirin.Ben ikisinide denedim, sitesinden linux için olan sürücüleri indirdiğimde gözle görülür performans elde ettim.

    !!!Nvidia için anlatıyrum fakat atide de aynı işlemleri yapıyoruzdur

    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx adresine girip ekran kartı modelinizi bulun ( bulamazsanız supportin yani desteklenen kısmına bakınız ).Örneğin benim ekran kartım nvidia 9600gs idi.Bende burdan kendi sürücümü indirdim.

    Şimdi indiğinde yapacağınız adımları söyliyeyim.Ben dosyayı /home/ayrox kısmına indirdim.Burda ayrox kullanıcı adım.Sizin kullanıcı adınız neyse ordadır.Örneğin ubuntuda Ana dizin dediğinizde orası gelecektir.Neyse, ismine bakarsanız "NVIDIA-Linux-x86-190.42-pkg1.run" diyor.Ben bunu biraz kısalttım.nvidia.run yaptım.Buraya kadar tamamsa burdan sonrakileri dikkatle okuyun

    -> İndirdiğimiz dosyaya sağ tıklayın ve izin kısmından çalıştırılabilir yapın.Böylece çalıştırabileceğiz.
    -> Şimdi x windows u kapatacağız daha sonra linux terminalinden yükleme yapacağız.Bunun için konsola root olarak girin (gnome:sudo su , kde:su)..Daha sonra şu komutu vereceksiniz ;
    service gdm stop


    Burada sizi direkt olarak terminale atar.Sonra isminizi ve şifrenizi girin.Şimdi amacımız /home/kullanıcıadı klasörüne ulaşıp oradaki nvidia.run dosyasını çalıştırmaktır.
    -> şimdi nvidia dosyamızı hoem dizinindeki ayrox a girip (ayrox yerine kullanıcı adınız) çalıştıralım;
    cd /home/ayrox
    ls -l


    Sırasıyla yukarıdaki komutları verelim.cd /home/ayrox ile ayrox dizinine girdik.ls -l (küçük L) komutu ile dosyalara baktık eğer orda değilse bi sorun vardır.Sorun olursa startx yazarak xwindow u başlatabilirsiniz.
    -> Daha sonra dosyayı çalıştıralım;
    ./nvidia.run


    -> Buradan sonra yön tuşları ile sağ-sol, enter ile seçim yapacaksınız.Accept diyerek devam edelim.Daha sonra Size ileride yeni sürüm çıkarsa güncellesin mi diye soracak yes veya no diyerek geçin.
    -> Kurulum bitecek.Buradan sonra
    service gdm start


    diyerek gdm servisini başlatalım.Daha sonra ctrl+alt+backspace ile pencere yöneticisini yeniden başlatalım.Tekrar giriş yaptığınızda gözle görülür bir canlılık olacaktır...

    Dipnot: ubuntu karmic kullananlar ctrl+alt+backspace e bastığında birşey olmayabilir.Bunun için sistem / tercihler / klavye kısmına gelin.Daha sonra yukarıdaki menuden düzen vardır (bende layout) onu seçin.Orada klavye vardır seçilmiş olan.Onun üstüne gelip düzen seçeneklerine bakın.Oradan "key sequence to kill the x server" gibi birşey olacak.Yada x service ile alakalı birşey vardır.Ona tıkladığınızda altında ctrl+alt+backspace seçeneği açılır.Onu seçerseniz artık sizde ctrl+alt+backspace ile pencere yöneticinizi tekrar başlatabilirsiniz.

    ---

    Bu dökümanda nvidia için yaptım fakat ati vs.. içinde farklı olacağını sanmıyorum.







  • Güzel bir anlatım olmuş. Ancak küçük ayrıntıları da atlamasak daha iyi olur. (Örneğin dosyaya çalıştırma yetkisi vermek gibi. Bazı arkadaşlar komut çalışmıyor diye yazı yazabilir.)
    Nvidia kullanmıyorum ama bir yerde hatırladığım kadarıyla video aygıtlarını yönlendirmek gerekiyordu. Nitekim bazı video oynatıcılarda "vo(video out)" hatası verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 3 Kasım 2009; 19:24:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.