Şimdi Ara

Lisans/Bachelor Derecesiyle Övünmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatta önemli olan nedir sorusuyla başlayalım. Bir eğitim sonucunda alınan derece, diploma övünülecek bir durum mudur? ya da şöyle soralım, hayatta ne ile övünülür?

    Evrimsel-sosyopsikolojik perspektiften baktığımızda insan(dişi-erkek) diğer hemcinsleriyle sürekli rekabet halindedir. Bu rekabette onu üst sıralara çıkaracak sosyo-kültürel güce sahip olduğunda bununla övünmesi kaçınılmazdır ama üniversite diplomasına sahip olmak bunun neresindedir? Diploma sahibi olmak bir yetkinlik göstergesidir; "X kişisi şu eğitimi almıştır" ama bu durum insanı rakiplerinden üst noktalara ne kadar taşıyabilir. Lisans derecesi yalnızca bir aracı özelliktir, sizin başarılarınız arasında köprüdür, buna sahip olup sosyal piramidin çok alt seviyelerinde de olabilirsiniz, tepelerinde de. Dolayısıyla bir anlam ifade etmiyor ama handikap ilkesine göre öss sınavını başarıyla geçmiş birisi hakkında az buçuk güzel genlere sahip izlenimi verebilir zorlu bir süreçten geçebilenin "güzel" genleri vardır gibi. Hepsi bu.


    https://vasatortadogu.blogspot.com/2021/05/lisansbachelor-derecesiyle-ovunmek.html








  • Lisansla övünmek mantıksız, artık neredeyse herkes lisans mezunu.

  • Kaliteli bir üniversitede kaliteli bir eğitim aldıysa övünmesi normaldir. Eşşek değilse zaten bu övünmenin içinin boş olmadığını çevresine ıspatlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.