Şimdi Ara

lisede yaptığım hataların hala bedelini ödüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baştan uzatmadan söylüyorum burada lise 9-10-11. sınıf varsa gittiği liseyi ve içeridekileri kafaya takmadan 9'u 9'da, 10'u 10'da bitirmeye çalışsın adeta yks çalışıyormuş gibi çalışsın sonra benim gibi çok zorlanır, bir sürü eksik konunuz olur.

    Liseye yeni başladığımda okulu hiç sevmemiştim, benim gittiğim sınıftaki tiplerin yarısının dersle alakası bile yoktu, hocalardan da anlamıyordum bu yüzden notlarım düşük geliyordu yine de obp 89.2. Ben de bu liseye düştüğüm için kendimi aşırı başarısız hissediyordum, sonra pandemi, bu konuyu anlamadım, sayısalcı değilim vs derken derslerden soğudum (akılsızlık işte)

    9-10'um hala eksik. 11-12'im de öyle. Hele hele matematik, geometri ve fen. EA'yım diye fazla üzerlerine düşmedim bu da bir diğer hatamdır. Günümün çoğu fenle geometriye gidiyor çoğunda sıfır olduğum için bitirmem çok uzun sürüyor. Bitse de daha yeni biten o konudan %100 soru kaçırmayacağımın garantisi yok tabi ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • 9 ve 10'da yatın karı kız kovalayın. 11. sınıfın ikinci yarısında yks odaklı çalışmaya başlayın yetiyor, ilk 10k girersiniz. top lisedeyseniz bu tarife ile ilk 100 bile olur. tabii 9 ve 10'da obp kasmanız lazım yok bir halt olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAECC0409 -- 6 Mayıs 2024; 19:22:29 >
  • üsttekinin dediği gibi yaparsanız max ctis kaplanı olursunuz. 9 10 da da yatmayın ama aşırı kasmanıza gerek yok, 10'dan 11'e geçtiğiniz yaz manyak gibi çalışmaya başlamanız lazım 11'in 2. dönemi de çok geç

  • daxpc kullanıcısına yanıt

    sınava girmeden tavsiyelere başlamışsın. msü az çok ne yapacağını belli eder 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAECC0409 -- 6 Mayıs 2024; 19:28:28 >
  • Bizim okulda 9.sınıftan beri düzenli çalışan, her dönem 99 ortalamayla birinci olan çocuk bile 45-50k civarında sıralamayla taşrada ceng kazandı. Lise orta düzey hatta düşük orta arası bir şeydi. Okul da büyük bir etken bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 6 Mayıs 2024; 19:38:33 >
  • thewrystone T kullanıcısına yanıt

    benim lisem de çok kötüydü ama iyi kötü bir şeyler yaptık. Okul önemli bir faktör ama iş kendinde bitiyor.

  • Şu an üniversitede misiniz?

  • thewrystone T kullanıcısına yanıt

    evet say 5k yaptım

  • Yapan nasıl yapıyor inan bilmiyorum ama ben EA olduğum halde yapamadım. 9-10'da yatan birisinin eksikleri kapatmak için çooook çalışması gerekir. Düşünsene üçgenler yok çokgenler yok geometrinin yarısı yok. Matematik fen Allah'a emanet coğrafya felsefe kim bilir ne alemde... 11'e gelince trigonometri, çember,daire silindir falan çok zor bence.

    9'u 9'da 10'u 10'dayken bitirmek acayip faydalı. Ben bu gerçeği biliyordum ama "Zor, kafam basmıyor, fizik yapamıyorum" diye üzerine düşmedim yazılıdan 60 aldım geçtim. aklım neredeydi bilmiyorum.

    Şimdi EA olduğum halde tyt fen ve tyt-ayt geoyu bitiremedim de. Fenden 3-5 net geometriden 1-2 net falan yapıyorum sınava 1 ay var yani geç kaldım. O yıllarda kafam basmıyor diye geçecek kadar not almaya çalışıp pek üzerlerine düşmemek en büyük hatamdır. 9-10-11e giden varsa aynı hatalara düşmesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tebrikler hocam. Kötü liseden iyi sıralama yapmak büyük başarı benim gözümde sizin gibi insanların fen lisesinden ya da özelden mezun olup ilk 100e girenlerden daha büyük saygınlığı vardır dediğiniz gibi gerçekten her şey kendinizde bitiyor.

  • thewrystone T kullanıcısına yanıt

    benimki de özel liseydi ama öğrenci profili çok kötüydü. ipsiz sapsız zengin çocukları vardı, onlara uymadım pek. Hocalarımız da kötüydü, kpss'yi kazanamayan bize geliyordu. 4 senede 5-6 kez fizikçi değiştirdik, bu yüzden fiziği sevmedim ayt'de 3 yanlış yaptım, fullesem şu an bilkent ee veya odtü ceng'teydim. Benim şansım 10. sınıfta müdür yardımcısının gazı ile olimpiyatlara sarmak oldu. Derece yapamadım ama matematik adına çok fayda sağladı. Milleti takmayıp çalışınca oluyo.

  • Petruccio P kullanıcısına yanıt

    Kankim 9-10-11'de yatıp 12. sınıfta günde 6 saat düzenli çalışırsan EA'da ilk 1000'e girersin, he sayısalda bu max 30k olur bence. Okuldaki boşlukları bile değerlendireceksin, sana bir şey katmayacak bir dersteyse oturup ders çalışacaksın, öğle araları kekolarla takılmayacaksın vs. Fedakarlık olmazsa başarı gelmez. Mezuna kalırsın olmadı. Bizim ünide bir çocuk var 150k ea'dan mezuna kalmış mezun senesinde 1k yapmış mesela.

  • Keşke ben de böyle yapsaymışım. Okulun ortamı çok kötüydü ben çok kafayı takıyordum bunlara. Şu an kim kimi hatırlıyorsa artık siz kafayı takmayarak iyi etmişsiniz arkadaş ortamı dersleri baya etkiliyor

  • Sayısalda 400 binden 10 bine çekenini bile duymuştum

  • 9-10'da çalışın bence. Ama 10 saat değil de 3-4 saat gibi. Hem obp konusunda avantajlı olursunuz hem de 11 ve 12. Sınıfta sıkışmazsınız. Ben 9 ve 10'da çalışmadım ve okuduğum lise de %13 ile girilen bir liseydi. 11 ve 12. Sınıfta sıkışma hissini çok yaşadım. Obp'm 88'di 3k attı. 11. Sınıfın 2. Dönemi ve 12. Sınıfta 5-10 saat çalışarak anca 34k yapabildim. Kitap okumayı da ihmal etmeyin tyt türkçede ekmeğini yersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 10lara tavsiyem tyt mat çalışın diğer sınavları kopyayla geçin mat dışında bütün sınavları kopyayla geçtim eksikliğini de hissetmedim zaten bütün tyt 2 ayda bitiyor 11 yazın son ayında başlasan ilk sınavlara kadar biter ama tyt mat bitmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11de günde 2-4 saat yeterli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki seçenek var. Bir boka yaramayan 14-15 yaşı feda edecek şekilde 4 yıl çalışmak/11+12+mezun diyerek 3 yıl çalışmak. Ya 15i ya 19u dersle yakacaksınız zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.