Şimdi Ara

Liseden liseye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 9. Sınıf öğrencisiyim ve derslerime çoktan 1 tık aşağı çalışan birisiyim . Ben 10 .sınıfta meslek lisesine geçmeyi düşünüyorum . Çünkü ordaki hocalar sınavdan direk 100 verip geçiriyorlar mış . Ve ben polis olmak istiyorum . Bildiğim kadarıyla tyt den 260 almak gerekiyormuş . Ve tyt 9. Ve 10. Sınıf konularını iceriyormus. Bende söyle düşünüyorum . 9.sınıfı anadolu da iyi bir şekilde tamamlasam. 10 . Sınıfta da meslek lisesine geçsem ne sınav derdi ne ödev derdi olmadan ders çalışsam kendi başıma çünkü ordaki hocalar ders vermiyormuş yani tam vermiyorlarmis . Neyse zaten 9. Sınıf ı iyi geçsem 10 dada kendi cabamla ışte video falan izleyerek tamamlamaya çalışsam. Zaten benim için sadece tyt deki alacağım puan yani 9 ve 10 önemli olduğu için 11 de ve 12 dede tekrar 9'a ve 10'a çalışsam zaten 11 de ve 12 dede sınav derdi vb. Olmaz yani kafam rahat olir çünkü ben ders çalışırken ışte canlı dersler sınavlar odevler projeler kafamı çok dağıtıyor yoruyor onların yerine ders çalış sam daha iyi olur diye düşünüyorum ışte bu dusuncemide meslek lisesine geçip yapmayı düşünüyorum . Ama şimdi sizin de görüşünüzü almak istedim hani gitme düşündüğün gibi olmaz falan derseniz diye çünkü ben daha yeniyim zaten 9 a pandemiden dolayı pek alışamadım . Acaba sizin görüşleriniz neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atariiafa66 -- 14 Aralık 2020; 15:19:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Upp

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birileri yardım edebilir mi lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir defa TYT-AYT 4 yılı da kapsıyor.Yanls bilgi üzerine geleceğini inşa etme derim.İkinci olarak meslek lisesi öğretmeni olarak söylüyorum ders saatleri, sayıları çok daha fazla(sabah 8-aksam 5, günde 10 saat), extra zaman bulacağım dediğin anda da zorunlu staj uygulamaları var.Öyle kafaya göre takılma şansın yok...Son olarak hedefiniz eğer sınav odaklı ise zaten Anadolu Lisesi programı daha uygun temel bilgi açısından.Meslek Lisesini tercih etme gerekçen bir meslek öğrenmek olmalı.Ödev konusuna ve ders geçme olayına gelince o durum Lise türüne değil de öğretmene göre değişir.Örnegin ben hem performans, proje vb.odevrlerle performans notları veriyorum, öğrenciler de çok şikayet ediyor ancak yapmak zorundalar.Yapmayan kalıyor... Avantajları yok mu derseniz var; örneğin sınavlar ortak olduğu için seviyeniz yüksekse rahatlıkla sınav notlarınız yüksek olabilir.Çunku AMP-ATP farklı seviyelerde öğrenciler olduğu için ortalama bir zorlukla sorular soruluyor...




  • DMAX0588 D kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgileriniz için teşekkür ederim. Bunu bi hocadan duymak daha iyi. Ama bazı sorularim var. tyt sadece 9. Ve 10. Sınıf konularını kapsamıyor mu? Bide hocam benim bahsettiğim meslek listesindeki hocalar öyle çok disiplinli değil . (Disiplinli değil derken hani çevremden duyduğum kadarıyla sınavın cevaplarını veriyorlarmis . Yani hiç ders yap mıyım cevaplarını veriyim gecsinler tarzından. Sizce en basta yazdıklarımı da dikkate alarak olmaz mı? Sizin görüşleriniz çok önemli birde hoca sınız lütfen, bana yardım olursanız sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır mufredatlar güncellendi, tüm sınıf seviyelerini kapsıyor.Sadece belli branşlarda dediğiniz geçerli (o da bazı sınıf seviyelerinde her dersi görmuyorsunuz).İkinci olarak başta söylediğim gibi gideceğiniz okul ortamı ve öğretmenlerin tarzı derslerin durumunu belirler,bir şey demek yanlış olur.Son olarak kesin bir karar vermeniz için gitmek istediğiniz meslek lisesi okuluna giderek oradaki rehber öğretmenleri ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • DMAX0588 D kullanıcısına yanıt
    Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam . Dediğinizi yapmayı düşünüyorum . Bide hocam sorum olursa size sorabilirmiyim. Çünkü bu konular hakkında bilgilisiniz bide gitmek istedigim okul icinde öğretmensiniz. Gitmek istediğim lise içinde öğretmensiniz derken hani aynı isimli farklı bir lisede çalışıyorsunuz bu konular hakkında daha çok bilginiz olur diye. Iyi akşamlar hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.