Şimdi Ara

Localhosttan sunucuya yönlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, github üzerinden indirdiğim açık kaynak kodlu java tabanlı web yazılımı indirip localhostta çalıştırdım.(üye takip sistemi gibi) kurulumu yapınca dosyalar program files içerisine dosya olarak kuruldu. bu dosyadan istediğim değişiklikleri yapıp localhostta yaptığım düzenlemeleri görebiliyorum. Putty programı aracılığıyla githubtan direk linux sunucuma yazılımı kurabiliyorum ancak bu seferde üzerinde değişiklik yapamıyorum. Localhostta yaptığım değişiklikleri linux sunucumda düzenlediğim şekilde nasıl kurabilirim?



  • Play gibi yeni Frameworkler haricindeki Java uygulamaları genelde Tomcat kökdizini altında webapps klasörü altında bir klasör olarak kurulur Linux sunucuda da öyle olmalı. Değiişiklik yapma istediğinizde o klasör altındaki dosyaları değiştirmelisin.
  • sorun linux un yazma izinleri gibi görünüyor. Baya bir overengineering olur ama istersen docker container içine koy. Böylece lokalinde nasıl çalışırsa sunucu da da öyle çalışır. (tabi sen yine önce yazma izinlerine bak )
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Mümkün fakat default Tomcat kurulumunda java uygulamaların bulundugu webapps klasörü drwxr-x--- şeklinde User ve Groups için okuma ve çalıştırma yetkili şekilde geliyor ve uygulamayı çalıştıran proses java old için onu çalıştırmamak gibi bi seçeneği yok yani Unix izinlerinden kaynaklanması düşük ihtimal.

    Docker ise cok sık kullanılmakla birlikte bence cok gereksiz ve uzun vadede faydadan cok yük getirebilir, sistemleri şişirir, kolaylık adı altında daha karışıklaştırabilir.
  • asp scriptini kurduğumda siteye girdiğimde The page cannot be displayed because an internal server error has occurred. bu hatayı alıyorum bunun çözümü nedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.