Şimdi Ara

Lofi Girl YouTube kanalı sahte ihbarla kapatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lofi Girl YouTube kanalı sahte ihbarla kapatıldı



    Son yıllarda telif hakkı hassasiyetini iyice arttıran YouTube tabiri yerindeyse acımadan videoları kaldırıyor veya kanalları kapatıyor. Ne var ki her yapılan telif hakkı ihbarı gerçek değil ve mağduriyete de yol açıyor.



    Lofi Girl YouTube kanalına darbe



    İçerik üreticilerinin uzun zamandır eleştirdiği YouTube telif hakkı sistemi yine bir can yaktı. Lofi Girl YouTube kanalının 688 milyon ve 129 milyon izleyiciye ulaşan iki canlı müzik yayını sahte ihbar nedeniyle kaldırıldı. Kanala da uyarı verildi.



    Ayrıca Bkz.YouTube'un resim içinde resim özelliği daha fazla iPhone ve iPad kullanıcısına sunuldu 



    İhbar Malezyalı FMC Music tarafından yapılmıştı ancak Lofi Girl konuyu araştırarak yanlış bir girişim olduğunu ispatladı. YouTube da özür dileyerek yayınları geri yükledi. Ne var ki Şubat 2020 tarihinden bu yanan yayında olan dikkat çekici bu iki videonun sonu gelmiş oldu zira yeniden canlı yayın başlatılması gerekiyor. FMC Music kanalı ise kapatıldı.



    YouTube telif hakkı sistemi bu şekilde fazlaca suistiamale uğruyor ve küçük içerik üreticileri mağdur oluyor. YouTube’un mülki haklar kanununu gelişi güzel uyguladığına yönelik pek çok eleştiri var.






    Kaynak:
    https://www.tweaktown.com/news/87341/lofi-girl-youtube-livestream-taken-down-after-2-years-running/index.html







  • başlıkta lofi girl kanalı kapatıldı yazıyor, haberde fmc kanalı kapatıldı yazıyor kör müsünüz acaba bilerek böyle yorumlar yaptırıp tıklanma kasmak için mi yapıyorsunuz

  • benim kanal sahte telif atıldı itiraz ettim onay aldı ama hala 2 sahte telif duruyor çok saçma sistemleri var isteyen istediğine fake telif atabiliyor

  • Kıskanç köpeğin biri yapmıştır.

  • sırf bu saçmalık yüzünden kanalım kapanmıştı.. ne yaptıysam youtube anlamadı..

  • Şu zırt pırt gönderilen telif olaylarının youtube'u kaosa sürüklediğini ve kötüye kullanıldığını düşünüyorum. Adam yeri geliyor şarkıyı orjinaline çok yakın söyledi diye telif yiyor.

    Örneğin bir videonun asıl sahibi olmasa bile bir ajans size yalandan telif atıp videonuzun ekmeğini yiyebiliyor, bunları çözüme ulaştırmak ise zor.

    Bu demonetization olayları yüzünden birçok kişi ana platform olarak twitchten yayın yapıp youtube'u 2. platform olarak kullanmaya başladı.

  • Brute Force ile worldpress kullanma ile ilgili bir video çekip yükleşmiştim düz editsiz ne müzik var ne bişey, ŞAKA GİBİ AMA LOCALHOST da yaptım hemde kimsenin websitesinde değil. videom direk telif yiyip kaldırdıldı. itiraz ettim kanıt istedi youtube diyorum neyi kanıtlayım anlatıcı ses benim video benim localhost benim neyin kanıtı dedim ret verdi. bir daha yazdım yine ret yedi sildi. ben artık %1 güvenmiyorum youtube'a

  • Youtube telif hakkı sistemi Türkiye kanunları gibi. Güçlüysen sözünü dinleyip düzeltiyorlar, hakkını alıyorsun. Değilsen git derdini Marko Paşa’ya anlat.

  • Buna benzer bir olay benim başıma geldi... yaklaşık 63 bin aboneli bir kanalı vardı.. Canlı yayın yaparken üst üste sahte telif yüzünden yayınım sonlandırıldı hatta ben internetten dolayı demiştim ancak öyle olmadığını çok geç anladım anladigimda ise iş işten geçmiş 3 ihtar gelmiş ve kanal kalıcı olarak kapatılmıştı.. ben işin arkasını araştırmak istedim çünkü saçma bir olaydı ve sonunda benle hiç bir alakası olmayan yayının linkini kısaltır paylaşılması sonucu yanıltıcı ve aldatıcı içerik katogorisinden ihtar yediğim anlaşıldı neyse ki bunu benim veya kanalima bağlı herhangi birinin yapmadığı sadece bir kaç "kötü niyeti " izleyicinin yaptigi anlaşıldı ve kanalı tekrar aktif oldu... Size tavsiyem eğer kanalınız olurda birgün kapanırsa korkmayın eğer gerçekten hakliysaniz kanalınız her türlü açılır ve bunu yapan kişiler ağır yaptırımà uğrar benim olayimda İP Ban attı youtube bence güzel bir olay.





  • böyle saçmalıkları hep ekrem yapıyor. blokladım herifi ama hala paylaşımlarını görüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.