Şimdi Ara

Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
6.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Burada alacak arkadaşlara yardımcı olmak adına Logitech K360'ın ufak bir incelemesini yapmaya çalışacağım. Umarım faydalı olur. Fotoğrafları makinemin bozulmasından dolayı cep telefonum ile çektim. Berbat kaliteden dolayı özür dilerim ama fikir vermesi açısından işe yarar durumdalar.

    Kutu İçeriği
     Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme
     Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme
    Ürünün kutusu, klavye büyüklüğünde bir kutuya sahip. Kutu içeriği olarak çok fazla beklentiye girmeye gerek yok.
    Kutudan sadece Klavye, unifying özellikli alıcı, iki adet duracell AA kalem pil ve kullanıcı kılavuzu çıkmakta. Kılıf, temizleme bezi, yazılım CDsi gibi beklentilere girmeyin.

    Tasarım – Malzeme Kalitesi – Kullanılabilirlik
    Dört farklı renkte satış yapılan ürünümüz oldukça basit ve sade tasarlanmış. Yumuşatılmış köşeli tasarım ürünün gövdesi ve tuşlarında kullanılmış. Dizüstü bilgisayarlardaki gibi düşük profilli tuşlar oldukça yumuşak ve ortalamanın biraz altında kalacak şekilde küçük, ama kullanımda sıkıntı oluşturmuyor. Tuşlar birbirlerinden yeterli derecede uzak tutulmuş. Bazılarımızın merak ettiği gibi ENTER tuşu büyük olarak tasarlanmış.

    Ürünün alıcısından da bahsetmek gerekirse, boyut olarak Logitech’in uzun yıllardır kullandığı nano alıcılarla aynı büyüklükte. Klavyenin arkadaşındaki kapakla korunmuş alana, alıcıyı kullanmadığınız zamanlarda bırakabilirsiniz. Ayrıca bu alıcıda Logitech’in Unifying isimli teknolojisi bulunmakta. Bir çoğumuzun az çok aşina olduğumuz bu teknolojinin faydası, tek alıcıya 6ya kadar klavye, fare, touchpad, gamepad bağlanabilmesine olanak sağlıyor. Gayet güzel bir şey. Tabii ki bağlanacak cihazlarda da Unifying teknolojisi olmak zorunda. Mesela ben Logitech Nano VX (sanırım ismi buydu, tam hatırlayamadım.) farem bu alıcıya bağlanamıyor. Yani bilgisayarımda, hem faremi hem klavyemi aynı anda kullanabilmek için iki farklı alıcı takılı oluyor.

    K360ın genel olarak özelliklerinin ve tasarımının iyi olmasına karşın tuşların arasına bir şey girdiğinde çıkartma işleminin oldukça zor olacağını düşünüyorum. Tuşların hiç birisini sökmedim ama rahatlıkla sökülüp takılacak bir yapıda değilmiş gibi gözüküyor. K360’ın sıvıya karşı bir koruması da bulunmuyor. Bundan dolayı dikkatli olmakta fayda var.

    K360 dizüstü bilgisayarlarla birlikte kullanılmak üzere tasarlandığından dolayı belli bir boyut tutturulmaya çalışılmış ve bundan dolayı Home, End, Pg Up vs. gibi tuşlar ve yön tuşları alışık olduğumuz düzenin (Enter tuşu ile Numpad arasındaki alana dizilmeleri) dışında dizilmişler. Home, End vs. tuşları numpadin üst kısmına dizilmişken yön tuşları sağdaki büyük shift tuşunun altına konumlandırılmış. Burada bazı kullanıcıların sevmeyecekleri durum ise yön tuşlarının küçük tasarımı. Bunların dışında klavyemiz ek olarak ses açıp kapama tuşları, oynat-durdur tuşları ile zenginleştirilmiş. Ayrıca dizüstü bilgisayarlardan alışık olduğumuz üzere FN tuşu ve 12 adet özelleştirilebilir tuşa sahibiz.

    K360 büyüklük olarak 15,4” ekranlı bilgisayarlar boyutunda gibi gözüküyor. Kabaca ölçümlerimde 39,62 x 16,51 x 4,57 (cm) boyutlarında gözüken klavyemiz rahatlıkla çantanıza atıp taşıyabileceğiniz büyüklükte, şahsen ben sırt çantama atıp taşıyorum. Resimde 13,3” dizüstü bilgisayarımla boyut karşılaştırmamı görebilirsiniz.

     Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme
     Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme

    Yazılım (SetPoint)
    K360’ın tuşlarını ayarlayabilmek için SetPoint isimli yazılımı kurmak zorundayız. Program kutu içeriğiyle gelmiyor, dolayısıyla Logitech’in sitesinden programı indiriyoruz. Program arayüz ve kullanım itibariyle basit ve kolay. RAM tüketimi düşük(günümüz bilgisayarlarının RAM miktarları düşünülünce yazmaya bile gerek yok ama örneğin şu an baktığımda 9,2 Mb RAM tüketiyordu.).
     Logitech K360 Klavye - Mini İnceleme

    Fiyat
    Ben ürünü Electroworld’ün web sitesinden aldım(Electroworld mağazalarında fiyat 60TL). KDV dahil 42 TL olan ürün kargosuyla 47 TL’ye elime ulaştı.
    Ürün farklı mağazalarda 40-70 TL civarında fiyatlarda.
    Not: Bu yazıyı yazarken Electroworld sitesinde fiyat 60 TL’yi görmüş. En ucuz fiyat darty’de 31 TL. Ondan sonra ise 53,42 TL ile Teknobiyotik ve NetSipariş gelmekte.

    Sonuç
    Toplamak gerekirse K360 tasarım, kullanılabilirlik ve batarya süresi(Logitech’in yalancısıyım, kutuda 3 yıl yazıyor.) olarak gayet iyi ve alınabilir bir klavye olarak öne çıkıyor. HTPC ve dizüstü kullanıcılarına yönelik tasarlanan ürün bekleneni veriyor. Tuşların ileriki zamandaki kirlenmeye karşı çok zor temizlenecek şekilde tasarlanması oldukça kötü. Yine de alacak arkadaşlara gönül rahatlığıyla alabileceklerini söylüyorum.

    Edit: imla, ekleme

    Edit 2: Klavyenin arka ayaklarından birisi daha bir yıl geçmeden kırıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmeti -- 5 Aralık 2013; 9:56:16 >







  • İnceleme için teşekkürler. Bende almayı düşünüyorum. Benim için en önemli özelliği tuş basma payının dizüstü klavyeleri gibi az olması.
  • Güzel inceleme . Bi sorum olucak klavyenin ölçülerini yazarmisin benim masamın klavye bölümü biraz dar suan kullandıgım klavyeden küçükse almayi düşünüyorum .Ayrica g700 logitech mouse kullanıyorum ama dediğin Unifying teknolojisi bizi ilgilendirmiyo sanırım
  • Klavyenin tam ölçüleri: 4.57 x 39.62 x 16.51 cm
    Unifying ise maalesef g700 ile çalışmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu klavyeyi oyun oynayacak birisine önerirmisin ince klavye istiyorumda bu güzele benziyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PxlPlus

    peki bu klavyeyi oyun oynayacak birisine önerirmisin ince klavye istiyorumda bu güzele benziyor

    Şahsen ben oyun oynayacağım klavyede ilk olarak yön tuşlarının büyük olmasına bakarım. Genel olarak WASD tuşlarıda parmaklara oturacak şekilde tasarlandıysa daha iyi olur.

    Kısaca bu klavyede oyuncular için gerekli temel özellikler bile yok. Farklı işler için iki ayrı klavye alacak imkanın yoksa, ve az çok kendini oyuncu olarak tanımlıyorsan bu klavyeyi sana önermem.

    K270 ise düşük fiyat aralığında isteğine daha iyi cevap verecek gibi duruyor. K270 gdgt.com




  • inceleme guzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme guzel emeginize saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda satın alabildim.Şimdilik gayet memnunum bi sıkıntı yok gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebulfeth -- 21 Ocak 2013; 0:04:24 >
  • Selam, benim klavye kasayı görmüyor sıkıntı ne olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elmeti



    hocam merhbalar,

    bu klavyeyi 2gün önce aldım fakat hala tuşlara alışamadım. Yani eski klavyemdeki rahatlığı hissedemiyorum. Sanki kendi evimde değilde misafirlikte gibi hissediyorum yani. Sende ilk aldığında durum nasıldı? Hemen alışmışmıydın yoksa belli bir zaman geçmişmiydi?

    Bunları soruyorum çünkü eğer hemen alıştıysan ben hemen klavyeyi geri vereceğim. Bikere yön tuşları en büyük problemi oluşturuyor 4 parmağımı bükmeden 4 yön tuşuna koyamıyorumki ben yön tuşlarını oldukça sık kullanan biriyimdir. Bununla beraber diğer tuşların boyutuda küçük olduğu için bi türlü rahat yazı yazamıyorum.
  • muhendizG7 kullanıcısına yanıt
    Ben dizüstü bilgisayarımın klavyesinden bu klavyeye geçiş yaptığım için alışamama durumum olmadı, çünkü tuş yapıları birbirine çok benziyordu. Ama dediğiniz durum 2-3 ay masaüstümü kullanıp laptoba geçinde bende de oluyor fakat uzun sürmeden yeni klavyeye adapte oluyorum. Masaüstümde A4Tech X7 G800 kullanıyorum, yani tuşlar oldukça büyük.
    Klavyeler arasında alışma sorunları çok normal ama insan yeni klavyesine alışabiliyor, o küçük yön tuşlarına bile. Fakat yinede alışamayacağınızı düşünüyorsanız daha fazla vakit geçmeden klavyenizi iade edin.
  • Eşimle kendimize de 2012 sonlarına doğru bu kalvyeden almıştık, benimkinde bir sorun yok ama eşiminki sık sık kopuyor, çalışmıyor, sıkıntı çıkartıyor. Yeni pil takmamıza rağmen aynı problem devam ediyor.

    neden kaynaklanabileceğini ve çözümünü bilen var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkwhite_sam

    Eşimle kendimize de 2012 sonlarına doğru bu kalvyeden almıştık, benimkinde bir sorun yok ama eşiminki sık sık kopuyor, çalışmıyor, sıkıntı çıkartıyor. Yeni pil takmamıza rağmen aynı problem devam ediyor.

    neden kaynaklanabileceğini ve çözümünü bilen var mı acaba?

    Hocam sizdeki pilleri diğer klavyeye takıp deneyin. Bir de arada çok metal eşya varsa ondan da kopma yapabilir. Yani sinyali bozacak herhangi bir şey.
  • Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 11 Şubat 2020; 10:6:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.