Şimdi Ara

Logitech X540 uğultu sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Logitech X540 elektriğe takılı olduğu zaman subwooferından rahatsız edici bir uğultu vızıltı sesi geliyor. Ürünün açık veya kapalı ses kartına bağlı yada bağımsız olması farketmiyor, elektriğe takılı durumda her şekilde vızıltı uğultu geliyor. Bundan 2 yıl önce satmış olduğum x540 ta da aynı sorun vardı fakat bu kadar rahatsız edici boyutta değildi. 1 ay önce yeniden satın almış olduğum x540 ta ki subwooferdan gelen cızırtı sesi daha şiddetli çıkıyor. Sanırım X540 ların kronik sorunu bu. Acaba ürünü servise göndersem düzeltirler mi? Benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı ? Önerilerinizi bekliyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihk34 -- 8 Kasım 2010; 1:03:43 >



  • Sanırım artık kimse X540 kullanmıyor :)
  • Bence de X540 kullanan artık kalmadı.


    http://www.cevapcantasi.com
  • Ben kullanıyorum aynısı bendede oluyor ama sadece çok sesiz ortamlarda duyuluyor kronik sorunu X540 ların servisin çözebileciğini sanmıyorum ...
  • x530 var sesi biraz yükseltince ses boğuluyor neden hala anlayabilmiş değilim
  • artık x 540 lar fazla tutulmuorlar
  • Z5500 aldım, yine aynı sorun, Lanet olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihk34

    Z5500 aldım, yine aynı sorun, Lanet olsun

    Elektrik tesisatınız (~Topraklama) sorunlu, Yada bulunduğunuz yerde yoğun elektro manyetik alan var.
  • Bende de bu sorun vardı. Taşınmadan sonra oldu. Kaldırdım kutusuna içini açtığım için. Sorunun ne olduğunu ben de bulamadım. İçini tam açamamıştım zaten. Ayrıca subwooferı fişe takıp açmasam bile bi ses geliodu. Açtıktan sonra o ses daha da artıp uğultu oluyordu. Hoparlörlerden de ses çok rahatsız edici geliyordu. Bu aralar bi tamirciye götürmeyi düşünüyorum. Nolacak bakalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustBeCooL

    Bende de bu sorun vardı. Taşınmadan sonra oldu. Kaldırdım kutusuna içini açtığım için. Sorunun ne olduğunu ben de bulamadım. İçini tam açamamıştım zaten. Ayrıca subwooferı fişe takıp açmasam bile bi ses geliodu. Açtıktan sonra o ses daha da artıp uğultu oluyordu. Hoparlörlerden de ses çok rahatsız edici geliyordu. Bu aralar bi tamirciye götürmeyi düşünüyorum. Nolacak bakalım...

    1 sene olmuş son cevap geleli fakat sorunu çözebilen ya da nedenini bulabilen arkadaş oldu mu??
    Çözüm nedir??
  • Ben kaldırdım kullanmıyorum. Muhtemelen içindeki güç veren şeyin değiştirilmesi gerekiyor. Belki de subwooferın kendisi hasar görmüştür. İkisinden birisi. Çözüm değişim olur ama servisten başkasına gitmenin bi mantığı yok. Çünkü servisten başka birisine gidilirse, o kişi ucuz çin mallarıyla değiştirecektir.
  • Bence preanfi de sorun var. Benim ses sisteminde de benzer bir sorun vardı. Anfiden preanfiye giden kablodaki kopukluktanmış. Kablo ve soketler yenilenmişti.
    (bunu neden yazdım bende bilmiyorum)

    Ses subwooferda ki trafodan geliyor olabilir. Arkadaşların da dediği gibi topraklamadan dolayı da olabilir.
  • Hiç cızırtı yoktu son bir kaç haftadır başladı bende de...Hep aynı yerde duruyor yani topraklamadan ya da manyetik alandan olacağını sanmıyorum onun için. Muhtemelen içinde güç zımbırtısına birşeyler olmuştur.
  • Ses büyük bir ihtimalle trafodan geliyor.Trafonun düzgün bir şekilde izole edilmeyişi veya üretimden, taşımadan, sarsıntıdan kaynaklı gevşek olmasından/gevşemesinden dolayı olmaktadır.İçini açabiliyorsanız trafoya elinizi sıkıca bastırın ve gövdeye olan bağlantılarını kontrol edip sıkılamayı deneyin.Büyük bir ihtimalle ses kesilecek veya azalacaktır.Eğer düzelmez ise trafoyu değiştirmek gerekebilir.
  • Konu açılalı baya olmuş ama çözümü söyliyeyim. x540 AC adaptör kullanıyor. yani şu ağır olanlardan. o da titreşim yapıp o sinir bozucu sesi çıkartıyor. adaptörü alttaki vidalardan söküp harici bir adaptör gibi kullanırsanız sorununuz çözülecektir yada içindeki adaptörü köpükle vs izole eddip titreşimi dolayısıyla da sesi azaltabilrsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan_pc -- 31 Mart 2020; 13:18:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.