Şimdi Ara

LOGİTECH Z5500 ARIZASI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazım arızalandı. Müzik dinlerken ses birden gitti.Lcd Paneldeki lamba kırmızıya döndü. Düğmeye bastığımda ışık maviye dönüyor, panel açılıyor ancak "coax detecting..." yazıp 30 sn filan o şekilde bekledikten sonra ışık tekrar kırmızıya dönüyor ve panel kapanıyor. Sorun belki sigortasındadır diye sigortayı değiştirdim ancak yine aynı sorunla karşılaştım. sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?



  • Müzik dinlediğin esnada, voltajda piklenme olduysa, sen farketmesen bile, coaxiel bağlantıdan akan voltaj piklenmesi, sisteme zarar vermiş olabilir. Ya da bağladığın cihazdan, coaxiel bağlantı üzerinden z5500'üne voltaj akıyordur. Bu sebeple kapanıyor olabilir.

    Z5500'üne hangi cihazın bağlıysa, elektrik fişini çıkarıp ters tak. öyle dene.

    Bir de Coaxiel kabloyu ve z5500'ün elektrik fişi de dahil hepsini söküp 15-20 dakika o halde beklet. Piklenmeden dolayı, coaxiel giriş devren şönt olmuş olabilir. Sonra yine tak tekrar durumu dene.

    Ayrıca, olması çok zayıf bir ihtimal ama, coaxiel kabloyu değiştirip denedin mi? Onda da sorun olabilir.

    Saygılar...
  • Yardımın için teşekkürler ancak dediklerini uygulamama rağmen bir sonuç alamadım. Hala aynı sorun devam ediyor. beni düşündüren girişleri doğru yapmama rağmen makinenin giriş arayıp bulamaması ve kendi kendini kapaması.
  • ah şu sorunu çözecek bi cengaver çıksaydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream25

    Yardımın için teşekkürler ancak dediklerini uygulamama rağmen bir sonuç alamadım. Hala aynı sorun devam ediyor. beni düşündüren girişleri doğru yapmama rağmen makinenin giriş arayıp bulamaması ve kendi kendini kapaması.

    1 yıl geçmiş hala ses yok.
  • Bu sorunun çözümü sub kısmındaki küçük olan 4700 uF kondansatörün yanındaki köprü diyotun değiştirilmesidir.İhtiyacı olan arkadaşlar buradan ulaşsınlar.Ben sorunu böyle çözdüm.
  • Arkadaslar kesin çözümü buldum yaptim ve oldu herturlu kapanma sorununun tek çözümü "köprü diyot" parçasının değişmesiyle oluyor googleden aratin gorursunuz yuvarlak bir 4 bacakli pir parca ne 'sigorta' nede '4700 uf'
    Diğer forumlara bakmayin bile servisinden öğrendim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geheim

    Arkadaslar kesin çözümü buldum yaptim ve oldu herturlu kapanma sorununun tek çözümü "köprü diyot" parçasının değişmesiyle oluyor googleden aratin gorursunuz yuvarlak bir 4 bacakli pir parca ne 'sigorta' nede '4700 uf'
    Diğer forumlara bakmayin bile servisinden öğrendim...

    Teknik bilgi verirmisiniz ölçüleri ve değerleri hakkında 4700 uf kondansator e ait bir resimde olabilir ayrıca mumkunse 5500 de parçanın tam olarak Nerede olduğunuda gösteren bir fotograf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar z 906 kullanıcısı olarak kontrol pad sık sık kapanıyor bu sorunu bende yaşamaya başladım bazen hiç kapanmıyor bazende tık diye ses geliyor kapanıyor . Control podda mı sıkıntı var acaba . Ne yapmam gerekiyor . Elektrik mi yetmiyor onuda bilmiyorum fikirlerini paylasırsanız sevinirim .
  • kucuker34 kullanıcısına yanıt
    senin sistemde aynı hastalığa yakalanmış ben sanırım sorunu çözdüm yukarıda bahsedildiği üzre uf 4700 kondansator ü değiştirdim kondansator normalde 5 tl ama z5500 de parçanın değiştirileceği yer çok meşakatli tavsiyem bu parçayı kendin değilde bir elektronikçiye değiştirtmen parça burada var

    http://www.sanalpazar.com/4700uf-25v-Elektrolitik-Kondansator-2-Adet-Fiyatidir__isp18625844

    bu linkte arkadaş çok güzel anlatmışhttp://forum.donanimhaber.com/m_85236020/tm.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.