Şimdi Ara

Logitech Z5500'den Samsung HW-Q950A'ya geçmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, şuan halihazırda Logitech Z5500 kullanmaktayım. Dün bir arkadaşımda Dolby Atmos deneyimledim baya hoşuma gitti fakat benim sistemimden çok bir farkı var mı tam olarak emin olamadım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Samsung HW-Q950A almaya karar verdim. Sizce sistemi güncellersem dizi ve film izlerken farkı hisseder miyim? Belki daha önce deneyimleyen arkadaşlar varsa daha doğru yorum yapacaktır, yardımlarınızı bekliyorum.


    Not: Televizyonum Dolby Atmos desteklemekte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokkiii -- 4 Mayıs 2022; 23:9:48 >



  • Güncel...

  • jokkiii kullanıcısına yanıt

    Soundbarlar basligi altinda sorunuza daha kolay yanit bulursunuz. Q950a samsungub uzun sure sinra getirdigi ilk amiral gemisi soundbar. Fiyat itibari ile pahali gozukse de yurtdisi fiyatlarina gore ulkemizde uygun satiliyor. Bu nedenle fiyat sureklindegisiyor ve urunu piyasada bulmaknkolay olmuyor.

    Kullandiginiz logitech ses sistemi degil. Oyunlar on plana alinarak tasarlanmis, ses gucunun yuzde 80'i subwoofera dayanan ve her durumda basi on plana tasiyan bir cihaz. Bana gore tiz kaltesi dusuk suruculerden olusuyor. Zamaninda creative ile rekabetten dogan bu modellere gore creative cok daha.detayli ses verebiliyordu. Logitech ise yuksek cikis gucu, cami cerceveyi titreten basi ile pazari.ele gecirdi. 20 sene avr/soundbar kullanicisi olmama ve bu modeller daha genclik donemimde karsima cikmasina ragmen kaliteyi degil ducu baz aldiklari icin bana yakin gelmedi.


    Karar verdiginiz soundbar zaten piyasanin fiyat perfirmansi en iyi; kalite anlaminda ilk 5 soundbari arasinda. Yani bu model zaten dunyanin tercihi. Asil sorun sizin kulaklarinizin aliskanligi. Arkadasinizda dinlediginizde dahi sizi tam tatmin etmemis ki, buradan fikir alarak kendinizi ikna etmeye caliaiyorsunuz. 11.1.4 ses cikisi olan bir avr'yi bugun otomobil fiyatina alabilirken, 10-12 bin tl araliginda soundbarin ozellikle film konusunda basarisi samsung acisindan tesadufi degil. Son 5 yildir kendilerini her yil gelistirdiler ve harman/jbl tecrubesi ile ust seviyede dijital ses uretebilen, kablosuz baglanti sunan bu midelleri urettiler. Ancak kulagi uzayan ve titreten baslara aliskin olanlar icin bu cihazin subwooferi dogru ses verdigi halde yetersiz gelir. Surekli arkada gezen bir titresimi alamayacaginiz icin mutsuz olursunuz ilk hafta. Eger gonul ferahligi ile alirsaniz kenidinizi alistirisiniz yoksa hergun pismanlik duyarak niye masraf ettim.dersiniz. ancak sansli oldunuz nokta arkadasinizda bu cihaz versa en sevdiginiz muzik ya da filmi once kendi cihazinizda bir daha seyredin/dinleyin, sonra q950a'da test edin. Atmos ses ozelligini zaten kiyaslayamayacaginiz ve her sekilde o acidan mevcut cihaziniz.yetersiz oldugu icin ana ses karakterine odaklanin. Buradaki tavsiyeler yanlis okur demiyorum ama herkesin karari kendi kulagina gore sekillendigini icin siz daha cok kulaginizin algiladigina itimat etmelisiniz.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok güzel bir yorum yapmışsınız, teşekkür ederim. Açıkçası ben şuan da bassı çok fazla bulduğum için genelde kısıyorum. Arkadaşımda Q70T var ve ekstra arka hoparlör almış. Dolby atmos çok hoşuma gitti açıkçası. Oda bu sistemi al alabiliyosan dediği için bu sistemle ilgileniyorum. Genel olarak film izlerken kullanacağım için şuanda gönül rahatlığı ile alırım. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    tek kelime ile değer ben suan kullanıyorum harka bir ses

  • zamanında z5500 kullandım z906 arkadaşımda var bir sürü sistem geçti elimden parana yazık olur şişirip duruyorlar soundbarları saçma sapan fiyatlarada sattıkları cabası şahsi düşüncem eğer elimde z5500 olsaydı soundbara 1 lira dahi vermezdim atmos olayına gelince öyle basit değil soundbarla olacak iş hiç değil ikinci elde birsürü soundbar dolu öyle atmos merakıyla alıp 3 gün sonra satıyorlar

  • odesy kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten günümüzde kimse tv başına 3-4 saatden fazla oturamıyor çoğu kişi çalışıyor evde çoluk cocuk bakımı vs derken. O 3-4 saatde de haber izliyim desen haberde atmos yok zaten, haftada 1-2 atmos içerilikli film izlenebilir ona da bu kadar para vermeye gerek var mı tercih meselesi

  • Hocam z5500 paneli lazım bana kullanmıyorsanız ücreti karşılığında almak isterim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.