Şimdi Ara

Lokanta ve Restoranlara Boykot (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Esnaf alıştı zam yapmaya, enflasyon artışı durmuş mu dolar artmışmı umurunda değil, nasılsa millet keriz gibi alıyor diyor. Ama bunlarda geçer, millet maaşı ve dolar artmayıp fiyatlar artmaya devam ettikçe daha az harcamaya başlayacak, o esnaf şu zamanda edebildiği kadar kar etmeye bakıyor o da biliyor bu devran dönecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokanta ve Restoranlara Boykot

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet krizi fırsata çeviren yerler var bu zaten oldum olası var idi. Turistin bol olduğu tatil beldeleri gibi yerler oldum olası hep fahiş fiyatlar yaparlardı bunu herkes bilir. Bu tarz yerlerde her daim olacak ama şuan ki durum farklı uzaktan gazel okuyanlara verseler o işletmeyi 1 aya kapatayım ben burayı sgklı bir işte çalışayım der.


    Girdi maliyetleri inanılmaz artmış durumda kiralar aldı başını gitti, elektrik, su, gaz, vergiler el yakıyor. Bir asgari ücretli çalışanın maliyeti olmuş 23.500tl.. Bir avuç yarısı yağ içinde kıyma 500tl.. 1kg yeşil biber 60tl.. 1lt mazot 43tl..


    Piyasada imam cemaat ilişkisi var balık baştan kokar o oradan bastırır ise bu buradan sıvar bu kadar basit.


    Her şey müstahak, körü körüne ülkeyi bu hallere getirene koşa koşa oy verene.. Ekonominin e sinden yoksunlara devleti emanet edenlere her şey müstahak.. kuru yanında yaş da yanıyor maalesef yansın ben razıyım neyine %51'in restoranmış bilmem neymiş otursun evinde makarna kaynatsın..





  • fiyatlar yüksek olduğu için;

    marketleri protesto edelim

    kafeleri protesto edelim

    araba bayilerini protesto edelim

    kasapları protesto edelim

    halleri protesto edelim

    ama sakın ha

    ekonomiyi batıran hükümeti protesto etmeyelim!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten hakkıyla yapılsa mutlaka işe yarar ama organize olmak şart. Ben kendi adıma bu hafta sonu bu boykota katılıp esnafa para kazandırmayacağım ama gezdiğim avmleri de gözlemleyeceğim ve şimdiden eminim ki tıka basa olacak her yer. kimsenin ne boykottan haberi olacak olsa bile "amaan bana ne" kafasındakiler yüzünden sessiz sedasız boykot ettiğimizi düşüneceğiz.

  • Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam"
    esk yıda boykot edelimmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya bakıyorsun, zerre üretim yapmamış olanlar ahkam kesiyorlar. Hayatında bir birim mamül üretip satmayanlar uzman kesilmişler.

    Serbest piyasada isteyen istediği fiyata satar. Rekabet kanununa aykırı olmayan, tekel oluşturmayan, kamu kurumu olmayan herhangi bir işletmeye bu amaçla boykot hukuksuzdur, yani butlan hükmündedir.

    Ben bir lokanta açmışsam bir tabak çorbayı kaç liraya satacağıma kimse karışamaz. Eğer karışırsa o zaman o tabağın içine giren her türlü malzemenin alış fiyatına da karışması gerekir. Dükkan kirasından tut, kullanılan tüm malzemelere, çalışan maaşlarına kadar her şeye tavan fiyat getirmesi gerekir. Girdi mallarına tavan fiyat sınırı uygulamadan, çıktı mamüle tavan fiyat baskısı kabul e-di-le-mez.

    En dandik yerde 25 m2 dükkana 50 bin lira kira veriyorsam, 20 bin liraya çalışan bulamıyorsam, örneğin bir aşçının brüt maliyeti en az 40 bin lirayı buluyorsa, en basit işi yapana en az 20 bin lira veriyorsam elektrik, su doğalgaz iki yılda yüzde 200 artmışsa, her türlü malzemenin fiyatı 10 kat artmışsa, boykota önce buralardan başlanması gerekir.

    Lokantaya gitmeyin, gidin malzemeyi kendiniz alın yapın bakalım, bir tabak yemek kaç liraya çıkmış olacak. 10 çeşit girdi ürünü olsa en az 60 lira eder; su doğalgaz, elektrik 10 lira olsa, zaman maliyeti, işçilik maliyeti 50 lira olsa yine en az 130 eder. Burada işçi sigortası yok, belediye tabela vergisi yok, iş yeri vergisi yok; gelir vergisi yok, iş yerine ayrı internet bağlantısı, GSM, sabit telefon vs ücreti yok; eve servis ise nakliyat, kargo, benzin, yol, masrafı yok. bunları da eklersen en basit bir tabak yemek en az 250 TL eder, buna kar oranı kdv de koyman gerekir. Bir tabak yemeği 300 liradan aşağı satmak zarardır.

    Memur takımı, masa başı salla baş maaş alanlar, sanal ortamdan beleşe para kazananlar, ana/baba parası yiyenler, üretim yapmadan pasif gelir elde edenlerin esnafı, üreticiyi boykotu kadar samimiyetsiz bir şey yoktur. Üretmeyip sadece tüketenler önce üretime geçin, sonra boykot hakkınız olduğunuzu iddia edin.
    Neyse, siz gidin biraz boykot yapın, biraz yorulun, açıkın ki lokantalar restoranlar dolsun.. Hafta sonunda dolduracağınız yerleri 2 gün boykot edin...

    Gıda'ya boykot açlık bastırana kadardır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Nisan 2024; 18:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla arkadaş şahsen ben gitmiyorum çevremdeki bazı kişilerde gitmiyor.. Bu bir çözüm değil ki sen bir kahveyi 200 300 tl yapsan bile gidecek birileri var.. Ben geçen bir kız öğrenci gördüm gratisteydim sıradayım ödeme yapacak 200 tl dolu cüzdan yani bildiğin bir deste 40-50 tane var.. Yaşına baksan ortalama maksimum 15 elinde iphone 15 pro max yani kafe sıralarına baksan öğrenci yoğunlukta yani anlamıyorum bazı şeyleri :D bizim zamanımızda 2-3 tl verirlerdi neler neler alırdık

  • Tutmaz.Bizim millet boğazına,keyfine düşkündür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    "ben gitmiyorum" diyemiyosun çünkü sosyal canlılarız tek değiliz. birlikte dışarı çıktığın kişi cafeye gidelim deyince, eninde sonunda bi yere gidiyosun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Esnafa bunu acıkla dediğinde hala kira fiyatı eleman fiyatı falan diye ağlayıp zırlıyor. Sen bu bedelleri tl ile ödyüorsun adam orda sterlinle ödüyor senin ürün fiyatın ingilteredeki sterlin fiyatından fazla diyorsun hala savunma derdindeler yurt içindeki saçma fiyatlamayı.

  • Ülke niye bu halde diye sorulacağına, işletmeler niye fiyat arttırıyor diye konuşup çay kahve peşine düşüyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    aynen orasıydı evet, Burhaniye onun yanı sanırım demi.

  • Bence en büyük tehlike İNSTAGRAM....


    Sırf story atmak için bu fahiş kafeleri dolduruyorlar.

  • asau kullanıcısına yanıt
    Lokanta ve Restoranlara Boykot

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiliyorum. Delirdiler. Mehmet Simsek suan bos yere lincleniyor. Dolar 32 tl de kaldi. Dolar 27 tl iken 270tl olan yemek yani 10 dolar suan max 320tl olmasi gerekirken 500tl. Kur 50tl degil. Insanalrin fiyat algisi zoukdu diye tuccar esnaf lokanci resotranci delirdiler. Mayista yeni program ile tuketimi dusurup vergi kaciran kayit disi ekonomiye el atacaklar. Ciddi de fiyat senetimi gelmesi lazim. Kur 7 tl iken 70tl olan yemek suan neden 320tl demiyoruz. 5.5 kat tl deger kaybi olmus yuzde 550 artis normal. Kur yuzde 10 arttiginde fiyat nasil yuzde 100 artar. Baslatmasinlar.

    Burda halkinda sucu var. Fiyatlar sisik her sektorde sadeve yemek degil. Tuketmezsen o fiyatlar asagi iner. Hem kalite yerlerde hem asgari ucret veriyor 540 dolar maas hemde fiyatlar fransa ile yarisiyor. Amerikada 3 dolar olan burger bizde nasil 6 dolar. 2200 dolar kazaniyor Mcdonalds daki calisan. Soygun var

    https://eksisozluk.com/entry/163557845

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Onunda bahanesi var kur baskılanıyor kurun gerçek değeri 50 liraah :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Ve fakat İstanbul gibi milyonlarca beyaz yakalının çoğunun Levent, Maslak, Zincirlikuyu, Kadıköy,Üsküdar gibi yoğun iş gücünün olduğu ve yemek fiyatlarının arşa çıktığı yerlerde özellikle öğle arasında ne yapmasını bekliyorsunuz? Şirket 200 lira yemek fişi verir, en dandik cafede tavuk yemeği 350’den başlar. Çoğu zaman kredi kartından devam eder. Her sabah veya akşamdan evde yapıp getirmek de sürdürülebilir değil. Milyonlarca insandan bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.