Şimdi Ara

LOL'den Çıkınca Bilgisayar Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünden beri başıma gelen bir durum bu. LOL oynarken herhangi bir problem yok. Ancak oyundan çıktığım anda laptop inanılmaz yavaş çalışıyor. Oyun sonu ekranının gelmesi 2-3 dakikayı buluyor.

    Update mi yapılıyor diye kontrol ettim ama güncel update yok. Tüm driverlerimde güncel. CPU değerlerim ise %10 - 20 arasında gidip geliyor. Laptopun altında soğutucuda var. Isı değerleride 62 derece civarında. Donanımda iyi olduğu için oyunda problem olduğunu düşünüyorum. Aynı problemi 1-2 haftadır bir arkadaşım daha yaşıyor.

    Laptop modelim: Asus ROG GA502DU-AL025
    DONANIM ÖZELLİKLERİ: AMD Ryzen 7 3750H - 16GB RAM - 512GB SSD - GTX1660Ti Mobile ekran kartı.

    Sizlerden daha önce böyle bir problem yaşayan var mı?
    Oyunu silip baştan kurdum şimdi testleri yapıyorum. sonucu yazıcam.







  • sonuç ne oldu hocam
  • oyun diski yiyor olmalı. disk ışığınız yanıyor mu? cpu yu kullanmıyorsa diski bitiriyordur. disk %100 oldumuydu o PC bida allah desen yerinden kalkamaz.
  • 1 haziran güncellemesini yazıyorum. Sorun yaklaşık 2-3 gün daha devam etti, türlü türlü yöntem denedim ancak üstteki arkadaşında dediği gibi disk %100 olup kitleniyordu.

    Sorun işletim sistemi sürüyle alakalıydı sanırım, en güncel sürümü kullanarak temiz bir format attım. Sorun düzeldi. Ekimden beri sorunsuz kullanmaktayım...
  • Arkadaşlar yeni bir güncelleme yapıyorum. Sorun BIOS güncellemesi yapılmamasından kaynaklıymış. BIOS sürümünü 2.08'den 3.02'ye yükseltince sorun düzeldi. Bu sorunu yaşayan herkese tavsiyem BIOS güncellemesi kurmasıdır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.