Şimdi Ara

LoL dotaya göre çok basit bir oyun. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dotayı denedim ama öyle böyle değil çok zor yani lol'e alıştığımdandır belki ama zor gelşiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jatrah

    Çok manalı bir konu değil de Sezon 1 öncesi LoL'u keşfedip oynayan, 2005'ten beri de Dota oynayan biri olarak şunu diyeyim:

    - Minyonların canı DotA'da daha fazla, vuruşları da daha fazla. Last hit bu sebeple daha zor.
    - Deny var.
    - Kulelerin canı daha çok, kuleler minyon olsa dahi size vurabilir.
    - Ölünce altın kaybedersiniz.
    - Base'e dönmek için ya town portal almanız lazım (125 gold) ya da tıpış tıpış yürüyeceksiniz.
    - Secret shop ve side shop var.
    - Harita çok daha büyük. Yükseklikler var, alçakta iken yüksekte olan bir birimi ıskalama şansınız var. Ayrıca gündüz-gece var. Ona göre görebildiğiniz alan değişiyor. Ayrıca haritadaki ağaçlar içine girebilir ve ağaçları yok edebilirsiniz.
    - Doğma süreleri görece daha uzun.

    Hal böyleyken LoL çok daha kolay ve alışılması kısa süren bir oyun Dota'ya göre. Dota özellikle haritanın fizik motoru ve detayları sayesinde çok daha stratejik bir oyun. Ancak lig sisteminin olması, mastery ve rünler de LoL'ün avantajı.

    Valve de sanırım bu eksikliği fark etti ve Dota 2'ye ranked match seçeneği ekledi.

    Özetle sidik yarıştırmaya gerek yok; Dota 2 daha stratejik, stabil ve -özür dilerim ama- bu sebeple daha iyi bir oyunken LoL kesinlikle daha çok eğlence vaad eden, oyuna ayıracak zamanı daha az olan veya daha tecrübesiz kişiler için daha cazip bir oyun.

    Son 3 aydır ağırlıklı olarak LoL oynayan Dota'cı bir abinizden gözlemlerdi.

    ağzınıza sağlık ek olarak:
    heroların basic attacklarının casting time ları birbirlerinden çok farklı olabiliyor onun için aa ile last hite alışmak bile dota da zaman alıyor.

    birde şahsi görüşüm:
    dota2 nin marketi ezogelin çorbası gibi , dota1 den itemleri bilmesek adamı oyundan soğutan acayip bir yapısı var. base desin iteme tıklıyorsun aldım diye koştura koştura gank e çık birde bakmışın eşek almış zulaya nerde benim item... O oyunu oynamama sebebim budur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auspexa

    bence de satranç çok kolay 6 tanecik taş türü var ufacık tahtada oynuyosun çok basit

    +1
  • Ben de dediydim niye açılmadı lol-dota konusu.
    Dota 2'ye lolden sonra başladım, abartıldığı kadar zor değil. Invoker meepo vs. biraz uğraştırır gerisi tamamen taktik. Lole göre cc'ler çok ağır, str kasmayan herolar 1.5k hp dolaylarında dolaşıyor, ölmesi kolay ama bir o kadar da zor, dazzle varken herşey planınızı bozabilir mesela. Skiller biraz daha uçuk. Chen alıp gıcık olduğunuzu base'e yollamak mesela.
    Çok farklı oyunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yastik1

    Dota zor değilde komplike denilebilir gereksiz bir şekilde karmaşık geldi bana ama lol harbi kolay

    +1.

    Ormanda market mi olurmuş ya. Zaten bir gank atayım diye ormana bir giriyorsun kayboluyorsun. Yağmur ormanına bağlamış adamlar.
  • Yav ben de şunu anlamıyorum: İkisi de PvP değil mi? Yani ikisinde de karşıdaki adamla aynı zorlukta oynamıyor musun? Yani oyunun zorluğunu oyuncular belirlemez mi?

    Hayır ise DotA oyuncularının LoL'da Diamond olduğunu var saymamız lazım ki DotA'yı çok iyi oynayan Silver arkadaşım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreas Lunaquas

    Yav ben de şunu anlamıyorum: İkisi de PvP değil mi? Yani ikisinde de karşıdaki adamla aynı zorlukta oynamıyor musun? Yani oyunun zorluğunu oyuncular belirlemez mi?

    Hayır ise DotA oyuncularının LoL'da Diamond olduğunu var saymamız lazım ki DotA'yı çok iyi oynayan Silver arkadaşım var.

    Oyuncu etkisi ayrı oyunun mekaniği ayrı düşünülüyor.
  • yok abi stun süreleri falan çok dengesiz dota da bana göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SteppinUp

    hiç dota oynamadım turnuvalarını izledim abi hiçbişey anlaşılmıyor karman çorman kimin ne spell attığı belli değil champler bişeye benzemiyor bi bizim cs rivene bak bide dotaki eciş büçüş herolara

    Taşlarım seni oyuna aşina olmazsan tabi alamazsın Defens of the ancients moba oyunlarin babası bir maptir !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dota > lol > dota2 der giderim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç biri HON kadar zor değil diyip ayrılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlama sözüm sana değil konu sahibi arkadaş ama şu dotacıların gelip bize cennetten inmiş muamelesi yapması hiç hoş değil o da moba bu da moba " ama lolde deny yok hem daha kolay" eeeee ? daha kolay diye oynamayalım mı ?
  • İnsanlara Solo Q'dan gidip eleştirmek çok saçma, yok o zaman challanger ol falan ne kadar boş konuşuyorsunuz.
    4 farklı kişiyi takım diye koyup, siz takım olun hadi kazanın demek çok güç bir durum, çünkü çıkan bir salak kişi tüm düzeneği bozuyor..

    LoL'ün mekanikleri gerçekten çok basit, oyunu bir hafta da kavrayıp çözememek elde değil, istersen çözmek isteme ama kendiliğinden çözülür.
    DotA daha karmaşık bir oyun düzeneği olduğu için insanlara zor görünüyor, yetenek gerektirir diyorlar belki öyle ama oyun tecrübesi ve azim daha önemli.
    LoL'e bakıldığında yaş ortalaması baya düşük kalıyor, dediğim gibi ''görsellik her zaman oyuna velet çeker''.LoL'ün politikası bu belki de, kolay ve güzel bir oyun ile daha fazla kitleye ulaşmak fakat yanlış yaptığı bir yer var o da oyunda aşılamaz bir yeteneksiz, boş gereksiz veletlerin bulunması.




  • Auspexa kullanıcısına yanıt
    Üstüne söylenecek bir şey yok bence.. DotA'daki hamallıkların "zorluk" adı altında "proluk" adı altında lanse edilmesi komik.. Neymiş deny varmış çok zormuş proluk gerektiriyomuş.. Öf ulan demek deny var ha.. Vay anasını ne mekanik be.. Hayran kaldım valla..

    Evet LoL daha kolay, daha anlaşılır. Moba'nın M sinden anlamayan insanlara LoL maçı izlettiğimde bir şey anlıyorlar ama Dota maçının yarısında sıkılıyorlar.

    Kaldı ki madem LoL o kadar kolay, herkes challanger olsun o zaman. Öyle bir dünya yok ne yazık ki.

    "Daha zor" demek "daha güzel" demek değildir bunu da unutmamak gerek.

    LoL prolarıyla Dota proları DotA mapinde kapışsa Dotacılar ezecek, LoL mapinde kapışsa yine Dotacılar ezecekmiş gibi konuşuyor bazı Dotacılar insanın gülesi geliyor.

    Edit: Auxpexayla aynı fikirdeyim bu arada yanlış anlaşılmasın.. Alıntı yerine cevapla demişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 14 Aralık 2013; 22:38:17 >




  • 36 saat dota 2 oynamışlığım var


    Ama hala void'in ultisini anlamadım.
  • Gereksiz yere zor olacağına zor olmasın daha iyi. Ha amuda kalkıp tuşlara basıcaksınız öyle oynayacaksınız oyunu demişler ha oyun içi tuşları karmaşıklaştırmışlar, aynı şey.
  • Lol daha kolay olsa ne olacak, kötü her zaman kötü..
  • LoL'de tekrar ban yiyince Dota2'ye başladım ilk dotayı zaten uzunca bir süre oynamıştım ilk oyunlarda zorlansam da alışmak da zorluk çekmedim ama 0/14 giden adamın ölünce tekrar tekrar 300~ gold vermesi aşırı saçma... Bir kişi isteyerek feedlerse kesin kaybediyorsunuz. Kaçırdığım/atladığım bir nokta varsa bilen arkadaşlar anlatırsa sevinirim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auspexa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gaius Claudius Glaber


    quote:

    Orijinalden alıntı: Auspexa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gaius Claudius Glaber

    DotA bir oynayan arkaşlar bilirler dota çok daha zordur ancak dota 2 yi bilemeyeceğim çünkü 1 2 hafta oynayıp bıraktım çok berbat grafikler yapmışlar. DotA yı asıl warcraft 3 haritası olarak oynayıp yanında canımız sıkılınca eğlence amaçlı birkaç map oynamak paha biçilemez bir eğlence idi benim için dota 2 çıkmasa asla lole başlamazdım.

    hero bazında daha zor herolar var meepo, invoker, chen gibi ve bunun dışında courier olayı falan mikro gerektiren şeyler ama genel olarak daha zor olduğunu düşünmüyorum. deny zaten komple gereksiz bi mekanik. ben 4-5 yıl dota oynadıktan sonra lol'e başladım pek fark görememiştim.

    Hocam bana kalirsa ikisinde farkli seyler var oyunu zorlastiran ancak bu ogeler dotada daha fazla. Mesela lolde kqbiliyet run ve sihirdar buyuleri var oyunu degistiren dotada ise herolar daha zor hatta cok daha zor mesela meepo ile oynamak grrcekten kafayi zorlamayi gerektiriyor benim meepoyu feedlemeden oynamam 1 yilimi aldi diyebilirim deny olayi ise daha farkli karsindaki adamin farmini engellemek ve bir hero vardi adini hatirlayamiyorum ruh toplayip ulti ile bosaltiyor bunun gibi seyler oyunu degistiriyor ve bana gore guzellestiriyor


    doğru ben de invoker ve meepo'yla çok oynadım o yüzden biliyorum ama aynı herolar lol'e de konulabilir, oyunla ilgisi yok. söylediğin özellik SF'de vardı ama shen taunt flash gibi bi şey pek fark yok mekanik açısından. deny oyunu zorlaştıran bir mekanik değil hamallık sadece. aynı şekilde base'ye koşarak gitmek de hamallık, zorluk değil. isteseler lol'e recall koymayabilirlerdi ki zaten eskiden parayla alınan blue pill vardı ve base'ye dönmenizi sağlıyordu, recall yoktu, o sonradan eklendi. riot kendi grafik motoru ve kendi championlarıyla dotayla benzer mekaniklere sahip bi oyun yapabilirdi, yapmadı. guinsoo'nun açıklamaları var neden yapmadıklarına dair.

    ayrıca profesyonel seviyede birinin diğerinden daha zor olduğunu kimse söyleyemez. lol'ü öğrenmesi daha kolay evet zaten amaçladıkları şey de buydu ama PVP olan hiçbir oyun kolay değildir

    invoker ve meepo lole konulabilir

    yav he he




  • Tamam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.