Şimdi Ara

LORUS RT357BX İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saat birkaç gün önce elime geldi. Piyasada çok bulunan bir saat olmadığı için böyle bir başlık açmaya karar verdim. Çünkü almadan önce bu saat hakkında hiçbir yorum bulamadım. Belki ilerde alacaklara faydası olur.

    Öncelikle Lorus markası, bildiğim kadarıyla Seiko'nun Pulsar markası ile birlikte alt markalarından biri. Ben de buna istinaden aldım. Önceki saatim Seiko 5 Military idi. Ancak bu saatin otomatik olmasından dolayı, 2-3 gün takmayı unutunca duruyordu. Bu yüzden her takmam gerektiğinde ayarlamam gerekiyordu. Bu yüzden pilli bir saat tercih ettim.

    Lorus ve Pulsar'ın saatleri genelde büyük kasalı. Benim de bileğim küçük olduğu için, internetten bakarken özellikle kasa çapının 40 mm den düşük olmasına dikkat ettim. Bu saatin kasa çapı internette 37 mm yazıyordu. Ancak internetten aldıktan sonra saat geldiğinde hiç de öyle küçük olmadığını gördüm. Tahminimce 43 mm falan ölçüsü. Ancak büyüklüğüne rağmen bileğimde kaba durmadı. Bunda saatin kendisinin kibar bir görüntüsünün olmasının etkisi var.

    İkinci bir artısı, kasasının hafif olması. Saatçilerde denediğim çok saati, tipi güzel olduğu halde külçe gibi ağır olmalarından dolayı bırakmışlığım var. Ancak bunda o ağırlığı hissetmedim. Çok hafif değil ancak külçe gibi de değil.


    Kordonu benim hoşuma giden diğer bir ayrıntı. Silikon kordonu özellikle seçtim. Alerjik bir derim olduğu için olur olmaz her maddeye cildim kabarıyor. Bu yüzden deri ve metal kordon kullanamıyorum. Ancak bu saatte hiçbir reaksiyon yaşamadım. Kordonun deseni araba lastiği şeklinde. Dolayısıyla çok spor duruyor. Ayrıca bu tür silikon kordonların pek çoğu toz toplar ve çirkin bir görüntüye kavuşur. Ancak bu kordon toz toplamıyor.


    Saatin kronograf özelliği var. Hatta ilk kez cro saat kullanmamdan dolayı ibreyi ayarlamakta sıkıntı yaşadım. Neyse ki çözdük (http://forum.donanimhaber.com/m_113372411/tm.htm)

    Saatin kadranları numarasız ama şık duruyor. İbreler ve kadranlar karanlıkta fosforlu ama bana çok parlak gelmedi. Daha parlaklarını gördüm.

    Saatin hoşuma gitmeyen özelliği, camının çerçevesinin üstünde olması. Yani herhangi bir çarpma-düşme vakasında ilk temas edecek olan saatin camı olacak. Daha önceki saatimin camını bu yüzden kırmıştım . Bu saati de çerçeveli olması sebebiyle seçtim. Ancak gene internetteki resimlere güvenilmemesi gerektiğini anladım. İnternetteki resimlerde çerçevenin içinde gibi duran saatin camı, tam tersine çerçevenin de üstünde. Hatta bu şekilde olmasına özellikle dikkat etmişler gibi (görülebilirlik açısından olabilir).

    Sonuç olarak saat hoş ve şık bir saat. Resimlerin kötü kalitesi için kusura bakmayın. GM discovery ile ancak bu kadar kaliteli olabiliyor.


     LORUS RT357BX İNCELEME



     LORUS RT357BX İNCELEME


     LORUS RT357BX İNCELEME


     LORUS RT357BX İNCELEME







  • 4 yıl sonra ilk mesajı ben yazayım inceleme için teşekkür edeyim ve benim lorus dijital- analog saatim 4 yıl önce almıştım ve bu konuna denk gelince aklıma düştü bir bakayım nasıl diye analog çalışmıyor,tuşlar basmıyor ama dijital kısım hala çalışıyordu sonra bir tuşa basmaya kalktım tuş içine kaçtı dijitalde çalışmaz oldu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.