Şimdi Ara

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (Batı Konferansı Final Eşleşmesi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
0
Favori
7.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (Batı Konferansı Final Eşleşmesi)


(En Son Oy Tarihi: 28.5.2009)
Giriş
Mesaj
  • Aman K-Martin yine Kobe'yi savunmasında Bende 4-3 Denver diyorum.
  • denver bilmem kaç sene sonra batı finaline çıkmış onlara yeter bu senelik bu başarı. lakers her türlü başarıyı görmüş 2 yılda 1 nba'de final oynama ortalamasına sahip bir takım ama sonuçta oyunculardan gasol bynum falan şampiyonluğu yok asılacaklardır herhalde maça. 4-2 lakers alır.
  • denver'ın birebirde iyi savunma yapabilen oyuncuları var. bu nedenle kobe eşleşmesi dahil miss match lik bir durum olacağını sanmıyorum. k-mart'ı kobe'nin üstüne salıp en azından trash talk yoluyla bile kobe'yi kontrolden çıkarma durumlarına sahipler. tabii bu eşleşmede kobe maç başına 10 ve üzeri sayılarda(rakam değil) ft line'a gider orası ayrı mesele.

    iki takımda geniş rotasyona sahip fakat bench'ten daha istikrarlı ve direk olarak katkı alabilen takım denver cephesi. (jr. ve birdman)

    lakers'ın bu seride işi başlangıçtan itibaren sıkı tutacağını düşünüyorum. geride bıraktıkları ders niteliğinde bir seri var. houston az kala tokatlayacaktı lakers'ı çaktırmadan. bu seviyelerde savunmayı 2. plana atmak olmaz.

    lakers'da belkide şu playoffların en kötü ilk beş oyuncusu olan fisher (redick'te dahil) ile billups'u savunmak pek akıllı işi olarak görünmüyor. o yüzden kobe'yle billups'ı yavaşlatmayı denemek daha mantıklı, özellikle dahntay'in sahada olduğu anlarda.

    bynum'un faktör olması durumunda ve az birazda bench katkısı ile lakers bu turu geçer tahminimce.

    adettendir, biz laf değil sonuç isteyenlere gelsin; 4-2 lakers.




  • Son yıllarda Lakers'ın elendiği-zorlandığı tüm takımlar "saf" savunma takımlarıydı. Hücum oynayıp Lakers'a üstünlük kuran bir takım hatırlamıyorum. Suns bile Lakers'ı elerken neler çekti, Smush Parker - Radman - Kwame falan ilk 5 çıkıyordu Lakers'ta Ama ne zaman savunmayı sertleştiren takım çıktı Lakers hemen sindi..

    Demem o dur ki iş "kim daha çok atar" seviyesine gelirse ki görünen öyle olacağı, Lakers elenmez.. 4-2 diyorum.
  • Lakers-Cavs eşleşmesi olmadığı için rica ediyorum bu seride Kobe-Lebron tartışmasından uzak duralım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Malazgirt

    Lakers-Cavs eşleşmesi olmadığı için rica ediyorum bu seride Kobe-Lebron tartışmasından uzak duralım.



    LeBron Kobe yi ezer.....:P


    Neyse, bu seri muhtamelen 7. maca kalır.
  • 4-3 Lakers
    Herkes Denver'ı övmüşte övmüş Dallas'ı madara ettiği için ama Lakers bu boru değil. Melo'yu durdurabilecek bir Ariza var. Billups'ı yavaşlatması muhtemel bir Fisher var savunma cephesinde... Kaldı ki Denver her zaman süper savunma yapabilen bir takım değil. Lakers'ın o küçük patlamaları maçın kaderinde rol oynar. 2 takımda rüzgarı sırtına aldımı kopan takımlar bu yüzden saha avantajıda çok önemli. Bynum'dan gene çok büyük katkılar beklemiyorum ancak Kobe bu defa Houston serisindeki kadar yıpratıcı savunulmayacak buda Kobe faktörünü biraz daha sivriltecek. Pota altında Odom yeterince sert ancak Gasol'ün performansıda çok kilit konumda. Hücum yetenekleri olarak pota altında Lakers daha başarılı ama savunma olarak Lakers'ın pota altı biraz ince ve yumuşak kalıyor. K-Mart, Andersen, Nene bu 3 oyuncuda çok sert olabilen kalın, güçlü, agresif isimler ancak fundementalleri ne Odom ne de Gasol kadar değil.




  • 4-2 ya'da 4-3 Denver alır gibime geliyor.
  • denver houston dan daha iyi.hem hücümda hemde savunmada.LAL ın işi zor.4-2 denver derim.
  • Şu ana kadar hep iç saha avantajıyla oynayan Denver'ı bu sefer değişik bir maç sırası bekliyor. Saha avantajı, batıyı 1. sırada bitiren Lakers'da olacak. Bu Lakers'ı favori göstermek için başlı başına bir faktör. Ama tabii ki daha detaya ineceğiz. Öncelikle ilk 5'lere bakarak başlayalım. Lakers: Fisher-Kobe-Ariza-Gasol-Bynum. Bu oyuncular içinde gözlerin en çok Bynum'ın üstünde, "Özgüvenini ne kadar kazanabildi? Stresli bir batı finaline ne kadar hazır?" gibi sorular birçok kişi tarafından soruluyor. Ayrıca Fisher da formsuzluğuyla dikkat çeken bir başka isim. Formsuz Lakers'ın karşısına ise adeta yanıp tutuşan bir Denver gelecek: Billups-Jones-Carmelo-KMart-Nene. Bu 5'ten formsuz diyebileceğimiz bir isim yok, tam tersi özellikle Billups ve Carmelo'nun müthiş performansını görüyoruz.

    Burada Fisher'ın Billups'ı savunmasının zor olacağını öngörmek mümkün. Belki Aaron Brooks'un çabukluğuyla sağladığı üstünlük kadar bariz olmayacaktır ama gerektiği zaman post-up yapıp, gerektiği zamanda Fisher'ın üstüne gidip penetre edecektir Billups. Zaten o kadar tecrübeli bir oyuncu ki, ne zaman ne yapması gerektiğini mükemmel seçiyor.
    Kobe-Jones eşleşmesinde, Kobe'nin yorulmayacağı aşikar. Ancak eğer Billups, Fisher'ın üstünden devamlı sayı bulmaya başlarsa, ritim bozmak için belki Kobe'yi Billups'a vermeleri gerekebilir. Bu sefer de Fisher'ın tutacağı şutör guard post-up yapacaktır. Bu yüzden bu dediğim değişiklik kısa süreliğine olur gibi gözüküyor.
    Carmelo-Ariza eşleşmesi belki de izlemesi en zevkli mücadele olacak serideki. Ariza kalıp olarak Carmelo'ya göre ufak kalsa da ortalama üstü bir savunmacıdır ve elinden geleni yapacaktır. Melo'nun oyuna giren Walton ile de eşleştiğini görebiliriz. Bu ikilinin yetersiz kalması durumunda, ikili sıkıştırmalara başvururken görebiliriz Lakers'ı. Bence Carmelo'nun rakibi ne kadar çok ikili sıkıştırmaya zorlayacağı, bu serinin sonucu açısından çok önemli bir etken olacaktır.
    Uzunlara bakacak olursak Lakers'da büyük ihtimalle Gasol, K-Mart'ı tutarken, Bynum Nene'yle eşleşecektir. Burada iki eşleşmede de ayak çabukluğu bakımından avantajlı olan taraf Denver. Playoff'lar boyunca gördüğümüz, Denver'ın uzunlarının hücuma hızlı gelmeleri ile buldukları boş smaçları bu seride de izleyebiliriz. Set hücumunda ise Nene'nin Bynum'ın üzerinden sayılar bulmasını bekliyorum. Bu biraz da Bynum'ın halen hazır olmadığını düşünmemden kaynaklanıyor ama Nene'nin post-up oyunu da bir hayli gelişmiş durumda.

    Tam tersi yönden bakacak olursak:

    Billups, Fisher'ı tutacaktır ve maçın yarısında adeta aktif dinlenme yapacaktır. Bu Denver açısından bir avantaj. Fisher'ın sadece boş üçlük atmasını engellemesi yetecektir. Ki Fisher'ın playoff'larda %15 ile üçlük attığını hatırlatalım.
    Kobe'yi tutacak isim Danthay Jones olacaktır. Tabii ki sahadaki en zor görev Jones'un olacaktır. Kobe'ye ikili sıkıştırma getirmek de pek iyi bir çözüm olmadığından, Denver onun yapacaklarına katlanmak durumunda kalabilir. Zaman zaman Billups'ı Kobe'nin başında görebiliriz. Ancak kenardan gelecek JR Smith'in bu sorumluluğu alması durumunda, Kobe'nin fırsatı kullanmasını beklemeliyiz.
    Carmelo da aynen Billups gibi Ariza ve Walton'ın boş üçlük bulmalarını engellemek dışında, savunmada bol bol yardıma gidecektir diye düşünüyorum. Carmelo'nun da savunmada kendini yormayacak olması büyük bir avantaj.
    Kenyon Martin'in Gasol'ü savunacağı şimdiden belli diyebiliriz. Nitekim Gasol'den "Martin'e karşı hazırım" şeklinde açıklamalar geldi son 2 gün içinde. Burada üçgen hücumda Gasol'ün yapacağı asistler her zamanki gibi Lakers'ın hücumunda önemli bir rol alacaktır. Ayrıca Martin'in Gasol'e göre kısa kalması ve İspanyol oyuncunun yüksek basketbol iq'su sayesinde pota altından Denver'a sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Kontaktan hoşlanmayan, itiş kakışa gelemeyen Gasol açıklamalarındaki gibi Martin'e kafa tutacaksa, Lakers için çok büyük bir avantaj olabilir bu eşleşme.
    Bynum'ın da daha önce belirttiğim gibi eğer özgüveni yerine geldiyse, Nene'ye karşı olan kalıp üstünlüğü ile içerde bir başka tehlikeli silah olacaktır. Ancak ben 21 yaşındaki bir gencin bu kadar çabuk ayağa kalkabileceğini düşünmüyorum.

    Kenardan gelecek oyunculara baktığımızda, Lakers'ın biraz daha derin bir benche sahip olduğunu görüyoruz. Ancak derinlik her zaman katkıya dönüşmeyebiliyor. Lakers'ın yedekleri: Brown, Odom, Farmar, Walton ve Vujacic'ten oluşuyor. Denver'ın ise kenardan getireceği 4 oyuncusu var: JR Smith, Andersen, Kleize, Carter. Bu oyunculardan en önemlileri şüphesiz olarak Odom, Smith ve Andersen. Odom sezon başından beri kenardan gelip, rakiplerin yedeklerine karşı oldukça başarılı bir performans gösteriyor. Bu eşleşmede rakibin uzunları hep çabuk ayaklara sahip olduğu için Odom'un normalden çok kullanılabileceğini düşünüyorum. Özellikle Bynum kafa olarak hazır değilse, Odom eskisi gibi 35 civarı dakikalar alabilir. Smith ise ilk 5 başlayan Jones'un üretemediği sayıları, kenardan gelerek Denver'a sağlıyor. Isındığı zaman, mesafe ve pozisyona aldırmaksızın şutlarını soktuğu için çok tehlikeli bir oyuncuya dönüşüyor. Ancak kendisi biraz iki ucu keskin bıçak gibi, bu sene kendisini mental açıdan geliştirmiş olsa da halen saçma şutlar kullanıp takımına zarar verebiliyor. Andersen ise takımının enerji kaynağı diyebiliriz. Oyuna girdiğinde rakip uzunların "nereden çıktu bu şimdi ya" dediklerine kalıbımı basarım. Rakibi ısıran, her topa atlayan, rakibin her şutuna el kaldıran veya blok koyan, sinir bozan bir oyuncu. Her takıma lazım denecek tarzda bir oyuncu. Carter, Kleiza, Farmar, Vujacic, Brown gibi oyunculara fazla değinmedim çünkü onların bu serinin sonucuna çok büyük katkıları olacağına inanmıyorum. Ancak Fisher'ın kötü performansı devam ederse Farmar/Brown ikilisinden birinin, bir adım öne çıkması gerekebilir.

    Son olarak, Denver'ın rakip uzunları veya Kobe'yi durdurmakta zorlandığı anlarda, Derek Fisher ritmini bulana kadar alan savunması denemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak Fisher da boş üçlüklerde 1-2 isabet bulduğunda Denver için tehlike çanları iyiden iyiy çalıyor demektir. Lakers'ın ise Carmelo'yu durduramaması durumunda ikili sıkıştırmalarla topu onun elinden çıkartmaya çalışması mantıklı bir çözüm yolu gibi duruyor. Jones oyundayken yaptıkları ikili sıkıştırmaların cezası çok da ağır olmayacaktır.

    Bütün bunların ışığında, favori Lakers olsa da, Denver'ın turu geçmesi benim için hiç sürpriz olmayacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sabonis

    Şu ana kadar hep iç saha avantajıyla oynayan Denver'ı bu sefer değişik bir maç sırası bekliyor. Saha avantajı, batıyı 1. sırada bitiren Lakers'da olacak. Bu Lakers'ı favori göstermek için başlı başına bir faktör. Ama tabii ki daha detaya ineceğiz. Öncelikle ilk 5'lere bakarak başlayalım. Lakers: Fisher-Kobe-Ariza-Gasol-Bynum. Bu oyuncular içinde gözlerin en çok Bynum'ın üstünde, "Özgüvenini ne kadar kazanabildi? Stresli bir batı finaline ne kadar hazır?" gibi sorular birçok kişi tarafından soruluyor. Ayrıca Fisher da formsuzluğuyla dikkat çeken bir başka isim. Formsuz Lakers'ın karşısına ise adeta yanıp tutuşan bir Denver gelecek: Billups-Jones-Carmelo-KMart-Nene. Bu 5'ten formsuz diyebileceğimiz bir isim yok, tam tersi özellikle Billups ve Carmelo'nun müthiş performansını görüyoruz.

    Burada Fisher'ın Billups'ı savunmasının zor olacağını öngörmek mümkün. Belki Aaron Brooks'un çabukluğuyla sağladığı üstünlük kadar bariz olmayacaktır ama gerektiği zaman post-up yapıp, gerektiği zamanda Fisher'ın üstüne gidip penetre edecektir Billups. Zaten o kadar tecrübeli bir oyuncu ki, ne zaman ne yapması gerektiğini mükemmel seçiyor.
    Kobe-Jones eşleşmesinde, Kobe'nin yorulmayacağı aşikar. Ancak eğer Billups, Fisher'ın üstünden devamlı sayı bulmaya başlarsa, ritim bozmak için belki Kobe'yi Billups'a vermeleri gerekebilir. Bu sefer de Fisher'ın tutacağı şutör guard post-up yapacaktır. Bu yüzden bu dediğim değişiklik kısa süreliğine olur gibi gözüküyor.
    Carmelo-Ariza eşleşmesi belki de izlemesi en zevkli mücadele olacak serideki. Ariza kalıp olarak Carmelo'ya göre ufak kalsa da ortalama üstü bir savunmacıdır ve elinden geleni yapacaktır. Melo'nun oyuna giren Walton ile de eşleştiğini görebiliriz. Bu ikilinin yetersiz kalması durumunda, ikili sıkıştırmalara başvururken görebiliriz Lakers'ı. Bence Carmelo'nun rakibi ne kadar çok ikili sıkıştırmaya zorlayacağı, bu serinin sonucu açısından çok önemli bir etken olacaktır.
    Uzunlara bakacak olursak Lakers'da büyük ihtimalle Gasol, K-Mart'ı tutarken, Bynum Nene'yle eşleşecektir. Burada iki eşleşmede de ayak çabukluğu bakımından avantajlı olan taraf Denver. Playoff'lar boyunca gördüğümüz, Denver'ın uzunlarının hücuma hızlı gelmeleri ile buldukları boş smaçları bu seride de izleyebiliriz. Set hücumunda ise Nene'nin Bynum'ın üzerinden sayılar bulmasını bekliyorum. Bu biraz da Bynum'ın halen hazır olmadığını düşünmemden kaynaklanıyor ama Nene'nin post-up oyunu da bir hayli gelişmiş durumda.

    Tam tersi yönden bakacak olursak:

    Billups, Fisher'ı tutacaktır ve maçın yarısında adeta aktif dinlenme yapacaktır. Bu Denver açısından bir avantaj. Fisher'ın sadece boş üçlük atmasını engellemesi yetecektir. Ki Fisher'ın playoff'larda %15 ile üçlük attığını hatırlatalım.
    Kobe'yi tutacak isim Danthay Jones olacaktır. Tabii ki sahadaki en zor görev Jones'un olacaktır. Kobe'ye ikili sıkıştırma getirmek de pek iyi bir çözüm olmadığından, Denver onun yapacaklarına katlanmak durumunda kalabilir. Zaman zaman Billups'ı Kobe'nin başında görebiliriz. Ancak kenardan gelecek JR Smith'in bu sorumluluğu alması durumunda, Kobe'nin fırsatı kullanmasını beklemeliyiz.
    Carmelo da aynen Billups gibi Ariza ve Walton'ın boş üçlük bulmalarını engellemek dışında, savunmada bol bol yardıma gidecektir diye düşünüyorum. Carmelo'nun da savunmada kendini yormayacak olması büyük bir avantaj.
    Kenyon Martin'in Gasol'ü savunacağı şimdiden belli diyebiliriz. Nitekim Gasol'den "Martin'e karşı hazırım" şeklinde açıklamalar geldi son 2 gün içinde. Burada üçgen hücumda Gasol'ün yapacağı asistler her zamanki gibi Lakers'ın hücumunda önemli bir rol alacaktır. Ayrıca Martin'in Gasol'e göre kısa kalması ve İspanyol oyuncunun yüksek basketbol iq'su sayesinde pota altından Denver'a sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Kontaktan hoşlanmayan, itiş kakışa gelemeyen Gasol açıklamalarındaki gibi Martin'e kafa tutacaksa, Lakers için çok büyük bir avantaj olabilir bu eşleşme.
    Bynum'ın da daha önce belirttiğim gibi eğer özgüveni yerine geldiyse, Nene'ye karşı olan kalıp üstünlüğü ile içerde bir başka tehlikeli silah olacaktır. Ancak ben 21 yaşındaki bir gencin bu kadar çabuk ayağa kalkabileceğini düşünmüyorum.

    Kenardan gelecek oyunculara baktığımızda, Lakers'ın biraz daha derin bir benche sahip olduğunu görüyoruz. Ancak derinlik her zaman katkıya dönüşmeyebiliyor. Lakers'ın yedekleri: Brown, Odom, Farmar, Walton ve Vujacic'ten oluşuyor. Denver'ın ise kenardan getireceği 4 oyuncusu var: JR Smith, Andersen, Kleize, Carter. Bu oyunculardan en önemlileri şüphesiz olarak Odom, Smith ve Andersen. Odom sezon başından beri kenardan gelip, rakiplerin yedeklerine karşı oldukça başarılı bir performans gösteriyor. Bu eşleşmede rakibin uzunları hep çabuk ayaklara sahip olduğu için Odom'un normalden çok kullanılabileceğini düşünüyorum. Özellikle Bynum kafa olarak hazır değilse, Odom eskisi gibi 35 civarı dakikalar alabilir. Smith ise ilk 5 başlayan Jones'un üretemediği sayıları, kenardan gelerek Denver'a sağlıyor. Isındığı zaman, mesafe ve pozisyona aldırmaksızın şutlarını soktuğu için çok tehlikeli bir oyuncuya dönüşüyor. Ancak kendisi biraz iki ucu keskin bıçak gibi, bu sene kendisini mental açıdan geliştirmiş olsa da halen saçma şutlar kullanıp takımına zarar verebiliyor. Andersen ise takımının enerji kaynağı diyebiliriz. Oyuna girdiğinde rakip uzunların "nereden çıktu bu şimdi ya" dediklerine kalıbımı basarım. Rakibi ısıran, her topa atlayan, rakibin her şutuna el kaldıran veya blok koyan, sinir bozan bir oyuncu. Her takıma lazım denecek tarzda bir oyuncu. Carter, Kleiza, Farmar, Vujacic, Brown gibi oyunculara fazla değinmedim çünkü onların bu serinin sonucuna çok büyük katkıları olacağına inanmıyorum. Ancak Fisher'ın kötü performansı devam ederse Farmar/Brown ikilisinden birinin, bir adım öne çıkması gerekebilir.

    Son olarak, Denver'ın rakip uzunları veya Kobe'yi durdurmakta zorlandığı anlarda, Derek Fisher ritmini bulana kadar alan savunması denemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak Fisher da boş üçlüklerde 1-2 isabet bulduğunda Denver için tehlike çanları iyiden iyiy çalıyor demektir. Lakers'ın ise Carmelo'yu durduramaması durumunda ikili sıkıştırmalarla topu onun elinden çıkartmaya çalışması mantıklı bir çözüm yolu gibi duruyor. Jones oyundayken yaptıkları ikili sıkıştırmaların cezası çok da ağır olmayacaktır.

    Bütün bunların ışığında, favori Lakers olsa da, Denver'ın turu geçmesi benim için hiç sürpriz olmayacaktır.



    Mükemmel tespitler hiç sıkılmadan okudum

    Ama bence Gasol K-Mart eşleşmesi en önemli eşleşme.Kobe'yi ne Jones, ne Melo tutabilir.Bynum-Nene eşleşmesi de ortada gibi.Gasol iyi oynarsa Lakers bu seriyi alır gibi.




  • Beyler bu gece serinin ilk maçını NTV saat 4:00 da veriyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kobe Bryant

    Beyler bu gece serinin ilk maçını NTV saat 4:00 da veriyor...

    Bildiğimiz NTV degil mi? NTV Spor falan değildir inş.
  • NTV hocam. NTV-Spor değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kobe Bryant

    Beyler bu gece serinin ilk maçını NTV saat 4:00 da veriyor...


    Canlı izleyecem maçı
  • sizce maç ne olucak?bence lakers bi 20 sayı fark atar.(abartılı gelebilir ama öyle hissediyorum)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kobe Bryant

    sizce maç ne olucak?bence lakers bi 20 sayı fark atar.(abartılı gelebilir ama öyle hissediyorum)

    o kadar değilde 10 gibi bi farkla biticek maç
  • oo lakerslılar şimdiden turu geçmiş sabaha karşı hayelleri yıkılcak gibi ama neyse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oBLoOd

    oo lakerslılar şimdiden turu geçmiş sabaha karşı hayelleri yıkılcak gibi ama neyse


    lakers'li olmak böyle bişey işte başarısından emin olabiliyorsun...

    not: yenilirse şaka yaptım dicem söylemedi demeyin
  • Denver'ı bu kadar hafife almayın bence bu seride şansları yüksek.Lakers playofflarda beklenen oyunu da oynayamadı henüz.Lakers kendine gelip de normal oyununu ortaya koyamazsa Denver'ı geçemez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.