Şimdi Ara

LOST LIBRARY 'SANAL GERÇEKLİK' ÖYKÜ YARIŞMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LOST LIBRARY "SANAL GERÇEKLİK" ÖYKÜ YARIŞMASI-www.lostlibrary.org

    Bilimkurgu edebiyatının ilk dönemlerinde fazlaca işlenmemesine karşın özellikle William Gibson'un, eserlerinde Cyberpunk kültürünü yansıtması ve gelişen bilgisayar teknolojisi ile internet ağının hayatımızdaki rolünün giderek artması paralelinde ivme kazanan "Sanal Gerçeklik- Virtual Reality" kavramı, bilimkurgunun bundan sonraki dönemlerine damgasını vurmaya aday gözükmektedir. Son yıllarda, aralarında kitaplardan adapte olanların da bulunduğu Bahçıvan - The Lawnmover Man, Taciz- Disclosure, Karanlık Şehir- Dark City, eXistenZ, Virtuosity gibi birçok filmde bu kavrama rastlamıştı sinema seyircisi. Wachowski kardeşler ise "Matrix" üçlemelerinde konuyu daha da ileri götürerek, aslında asırlardır birçok felsefecinin cevabını bulmaya çalıştığı bazı soruları sanal gerçekliğe taşıyıp yaşadığımız hayatı sorgulayarak kitlelerin ilgisini çekmişlerdir.

    Kanımızca yakın gelecekte, sanal gerçekliğin hayatlarımızda daha fazla yer alacak olması, belki de İnternet'in görsel bir "Sanal Gerçeklik" ağına dönüşeceği fikri pek de yanlış bir öngörü olmayacaktır.

    Lost Library, tüm bunlardan hareketle konusu "Sanal Gerçeklik" olan bir Öykü Yarışması düzenlemiştir.

    Yarışmaya katılacak öykülerde aranacak şart, konusunun "Sanal Gerçeklik" üzerine kurulmuş olmasıdır. İşlenecek konu, eğer örnek vermek gerekirse Clancy'nin "NET FORCE" serisindeki gibi insanoğlunun bilinçli olarak isteyerek girdiği bir sanal gerçeklik ortamı da olabilir, "MATRIX" filmlerinin gündeme getirdiği gibi "Gerçeği bilmek gerekli mi, yoksa her şeye rağmen cahillik mutluluk mudur?" sorusunu tartışmaya açan, insan bilincinin dışındaki bir "Sanal Gerçeklik" de olabilir. Bu konuda seçim katılımcıya bırakılmıştır. Ancak yarışmaya katılacak öykülerin, adı geçen eserlerden tamamen bağımsız ve özgün yapıtlar olması istenmektedir.

    Ayrıca eserler daha önce basılmamış olmalı ve yayın hakları eser sahibine ait olmalıdır.

    Öyküler en az 3, en fazla 20 sayfadan oluşmalı, bilgisayarda Times New Roman 12 punto ve 2 satır aralığıyla yazılmalı ve 30 Eylül 2003 tarihinden önce yarisma@lostlibrary.org adresine e-maille gönderilmelidir.

    Gönderilecek e-mailde eser sahibinin kısa özgeçmişi, açık adresi ve ev telefonu da yer almalıdır. Öykü sayısında bir sınırlama yoktur.

    Yukarıdaki şartlara uygun gönderilmeyen eserler değerlendirme kapsamına alınmayacaktır.

    Yarışmaya katılacak eserler arasından Lost Library Editoryal kadrosu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, dereceye giren eserler belirlenerek 15 Ekim 2003 tarihine kadar sitede ilan edilecektir.

    Birincilik ödülü; John Clute ve John Grant'ın editörlüğünde hazırlanmış olan dev eser "Encyclopedia of Fantasy" olup, 2.ci ve 3.cü dereceyi alanlar da İthaki ve Artemis yayınevlerinden çeşitli kitap ödülleri kazanacaklardır.

    Konuya ilgisi olan tüm yazarları bu etkinliğe katılmaya çağırıyoruz. Bu yarışmada kaybeden olmayacak, sonuçta kazanan Türk Bilimkurgu Edebiyatı olacaktır.

    Not: Yarışma ile ilgili sorularınız için yarisma@lostlibrary.org adresine e-mail gönderebilirsiniz.







  • Yarışma devam ediyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.