Şimdi Ara

Low eloda High elo banları ve Counterpick..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eu-West'de Silver I deydim bir kaç gün önce löse streaklere başladım ve şu an Silver III 99 LP deyim yakında yine Silver I olurum o sıkıntı değil. Bunu anlatmamın sebebi de konuya giren tiplerin ''noob seni sen onları banla'' dememesi. Ben Silver 5'deyken amumu-shen-malphite instaban dı ancak şimdi onları banlamıyorlar. Ancak anlamadığım low elo oyunlarında iş yapan şampiyonlar bunlar. Yani yüksek mmr gold ve üzeri olmayanlar biraz düşünürse oynadıkları oyunlarda takımlarına gelen bir Twisted Fate'in ve Blitzcrank'ın performanslarına bakarlarsa neden onların banlandığını anlayacaklarını düşünüyorum.


    - Oyunuma gelen Nunu-Twisted Fate gibi şampiyonlar %95 çok kötü oynuyor, özellikle karşı taraf Twisted Fate picklediyse bayram ediyorum. 0 mana ile ulti atan, ultiyi attığı gibi ölen çoook adam gördüm.
    - Özellikle Amumu ve Blitz oynayıp oyunu taşıyan çok kişi gördüm, botlane oynayanlar blitz'i counterlamayı bilmiyor, karşısına Sona-Kog pickliyor mesela kafadan bir feeder oyunu. Ancak amumu alıp ultiyi sadece supporta veya kill için atan, blitz alıp Alistar'dan başka grab yapamayan kişilerle de çokça karşılaştığım için ben banlamıyorum, ancak karşı takım alırsa hiç canımı sıkmıyorum, bizim takımdan birileri alırsa da oyuna biraz tedirgin giriyorum çünkü tam bir bomba.
    - Malphite genel olarak dengeli zaten, sağlam bir frontline ve ultisiyle teamfightı değiştiriyor ancak yanlış ellerde kullanıldığında tabiki useless oluyor. Genel olarak çok kötü oynayanını hatırlamıyorum ama silver'da iş yapıyor mu yapıyor yani banlayanlara noob gözüyle bakmıyorum.
    - Shen'i ayrı bir yere koymam lazım, hem high elo hem low elo valla yardırıyor çok kötü shenler gördüm ama West'deki silver oyuncularının %80'i oyunu en azından az biraz bildiği için genellikle kötü shen oynamıyorlar karşı taraf picklediğinde hangi lanede olursam olayım tedirgin oluyorum açıkçası.
    - Vayne ve Draven'da banlanıyor ara sıra, Draven oynayanını zaten fazla görmüyorum ama Vayne oynayanlar beni bazen çıldırtıyor. İyi bir Vayne'in oyunu taşıma ihtimali öbür adc'lere oranla çok daha fazla olduğu için genellikle Vayne banlarım ancak banlanmadığında da feedleyen onlarca Vayne görmüşümdür.
    - Thresh ve Master Yi bu aralar favori banlarım, Thresh oyunda ''OP'' değil ancak Unbalanced olduğunu düşündüğüm tek şampiyon. Nerf filanda kurtarmaz onu Q'su E'si rakibi heallese bile skillerinden kaynaklı bir üstünlüğü olduğunu düşünüyorum. Master Yi'de maşallah her oyun denk geliyor, kimi taşıyor kimi kötü oynuyor ama kötü oynayan ve kötü giden biri bile bir teamfightda Quadra Kill alıp oyunu taşıma potansiyeline sayip. Her oyun picklendiği için banlamayı tercih ediyorum.


    Aslında daha kısa yazabilirdim ama biraz uzattım, zaten oyunlarda banlanmadığında da Twisted Fate-Nunu pickleyen pek olmuyor. Özet geçmem gerekirse Amumu-Shen-Malphite vs. banlanıyor diye dalga geçenler oluyor ancak o oyunlarda iş yapan şampiyonlar onlar.

    Bu arada kendi tercih ettiğim banları sırasıyla yazmam gerekirse Thresh-Zac-Lee Sin-Vayne-Shen. Amumu-Shen-Malphite'in üçünü direk banlayanlara küfür ediyorum orası ayrı

    Ban meselesinin de aynı counterpick meselesi gibi olduğunu düşünüyorum. Silver'da sabaha kadar counter pick yiyim eğer karşımdaki %10 ihtimal ile o şampiyonu çok iyi oynamıyorsa veya Silver'dan fazlasını haketmiyorsa lane'i çok rahat domine ediyorum. Örnek olarak Fizz-Ryze, Renekton-Elise, Fizz-Elise. Şampiyonların birbirini neden counterladığını bilmedikten sonra counter pick deneyen kendi kendini counterlıyor lolcounter.com sağolsun. Fizz aldığım zaman karşıma Ryze alıyor, bir kere bile W-Q-E vurmuyor ben level 3 olana kadar ara sıra autoattack yapan çıkıyor. Elise'in E skilli Fizz'in ultisini counterlıyor, E skillini ultiden sonra kullanıyorlar filan. Genel olarak görüşlerinizi merak ettim bu konuda.







  • çok uzun la okumadım
  • aynen qnq benim bi arkadaş var amumuyla bi ulti basıyo üstüne bende ulti atıyom işte maç kazandık 5 10 defa riot gamesden birisi aradı inqiLizce konuştu bende onla konuştum ingilizce biliyom hany ayıqs bize özel amumuyla malphite skini yapıyolarmış 2 günde çelincfır olduq biz
  • OKUMAYIN
  • Amumu malp blitz banlamadığım zaman yemediğim küfür kalmıyor master thresh banlıyorum kha ve ya zed adamlar başlıyor onlar ne
  • okudum trolleyen çok olur konuyu ve neden counterlediğini bilmediği konusunda çok haklısın sadece counteri diye alıyorlar nedenini bilmiyorlar
  • Aynı durumda sayılırız s2den s5e düşüp yeniden s3e çıktım. Shen kesinlikle banlanmalı bana göre. Onun dışında Kha'Zix gibi snowball heroları banlanmalı. Çünkü silver eloda durdurmak çok zor oluyor bunları. Genellikle banlarım su sekilde; Shen - Kha - Zed - Vayne - Thresh - Kassadin.
    Mid lane oyuncusuyum Kassadini her türlü counterlayabilirim aslında Zed ve Talon olsun ama ne kadar lane'de ezsemde adam 3 saniyede bot lane'e gank gidebiliyor.
    Vayne genelde nadiren banlarım, bazen draven-caitlyn banlayanlar oluyor onlara karşı ban atarım. Shen her oyunumda banlıdır fp isem. Kha'Zix ve Zed'ide genellikle banlıyorum ben almayacaksam.

    Master'ı banlamam master ile jungle yapanların %90nı jungle'ı bilmiyor tüm killeri alıyorlar ciddi anlamda atladıktan sonra stun yedimi işi bitti dikkat etmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 12 Ağustos 2013; 18:17:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drrraven

    Aynı durumda sayılırız s2den s5e düşüp yeniden s3e çıktım. Shen kesinlikle banlanmalı bana göre. Onun dışında Kha'Zix gibi snowball heroları banlanmalı. Çünkü silver eloda durdurmak çok zor oluyor bunları. Genellikle banlarım su sekilde; Shen - Kha - Zed - Vayne - Thresh - Kassadin.
    Mid lane oyuncusuyum Kassadini her türlü counterlayabilirim aslında Zed ve Talon olsun ama ne kadar lane'de ezsemde adam 3 saniyede bot lane'e gank gidebiliyor.
    Vayne genelde nadiren banlarım, bazen draven-caitlyn banlayanlar oluyor onlara karşı ban atarım. Shen her oyunumda banlıdır fp isem. Kha'Zix ve Zed'ide genellikle banlıyorum ben almayacaksam.

    Master'ı banlamam master ile jungle yapanların %90nı jungle'ı bilmiyor tüm killeri alıyorlar ciddi anlamda atladıktan sonra stun yedimi işi bitti dikkat etmelisiniz.

    Master Yi jungle geldi karşıya son oyun, 8-3-0 ile oynuyordu tabiki kaybettiler oyunu ancak ben Ahri picklemiştim E si ile early gamede snowball'ın da ötesine geçmesini engelledim. Genel olarak takımdaki pick durumuyla alakalı ancak oyun bilgisi herkeste en üst düzey olmadığı için stun olmayan takıma karşı zaten çok iş yapıyor stun olan takımda stunu onun üzerinde kullanmazsa veya fighta yanlış başlanırsa affetmiyor. O konuda birazcık şansa kalıyor.

    Birde bu eloda genel olarak Jungler ve Support'un görevini insanlar tam olarak kavrayamıyor, yani bir ad carrynin yanına support olarak ben illa top gidecem diyip master yi'yi yollarsanız o oyundan hayır beklememeniz gerekir. Rollerin tanımında-anlaşılmasında sorun var o çok sıkıntı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eegekoc -- 12 Ağustos 2013; 18:24:39 >




  • Normalde okurdum ama niyeyse okumadım.
  • Amumu,Malphite,Shen hala iş yapıyorlar ama banlanmalarını gerektircek bir durum yok bence nitekim sezon 2 de iş yapabiliyorlardı şimdiki sezonda eskisinden çok daha etkisizler.Ben counter olayına pek inanmıyorum çünkü safe oynarsan,tedbirini alırsan ve ne zaman,nerde trade girilir gibi belli başlı taktikleri bilirsen counter olayı hikaye oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtWallCroft

    Amumu,Malphite,Shen hala iş yapıyorlar ama banlanmalarını gerektircek bir durum yok bence nitekim sezon 2 de iş yapabiliyorlardı şimdiki sezonda eskisinden çok daha etkisizler.Ben counter olayına pek inanmıyorum çünkü safe oynarsan,tedbirini alırsan ve ne zaman,nerde trade girilir gibi belli başlı taktikleri bilirsen counter olayı hikaye oluyor.

    Counter olayı bazi şampiyonlar birbirlerini skilleri olarak gerçekten counterlayabiliyor, Darius-Aatrox veya Kayle-Darius gibi ancak dediğin gibi sen tedbirini aldıktan sonra ve karşıdaki nasıl counterlayacağını bilmedikten sonra yalan oluyor. Bu arada kendimi hafiften tuhaf hissettim tam post kasmalık konu olmuş çoluk çocuk için




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.