Şimdi Ara

LPG Ayarı (Çıldırmak üzereyim yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    1 haftadır Ankara'da kavga etmediğim lpg montajcısı, servisi kalmadı. Her zaman gittiğim Ege Otogaz(Şaşmaz) ise ''abi bizi uğraştırma bu arabayla biz buna dokunmayız'' dedi. Kafayı yemek üzereyim yardımınıza ihtiyacım var.

    Aracım 98 Model Polo sportline (1.4 101bg). Boğaz kelebeği, avans ayarı ve tüm bakımları full durumda. Benzinde inanılmaz bir tork veriyor. Ancak Lpg aracıma hiç iyi gelmiyor. Tork düşüyor ve bayılmalar başlıyor.

    Aracımda Tomasetto marka lpg kiti mevcut. Her kafadan bir ses çıkıyor.

    En son gittiğim yer lpg enjektörlerin bozulmuş abi dedi. Ben de Orjinal İtalyan Rail marka enjektör taktırdım. Tam sorunlarım giderilmiş derken bu sefer de bir türlü ayar yapmayı beceremediler.

    Tam 13 tane servis gezdim hiçbiri doğru düzgün ayar yapamadı.. Biri rölantiyi tutturamadı, biri herşeyi çok düzgün yaptı ama benzinden lpg ye geçişte sıkıntılar oldu, biri herşeyi düzgün yaptı (Rölanti, benzin-lpg geçiş, alt devir torku v.s.) ama araba üst devrilerde öldü..

    Yahu kardeşim şu memlekette işini adam gibi yapan biri yok mu? Artık ustanın yüzüne bakınca yapıp yapamayacağını anlayabiliyorum.. Bir de beceremeyince ''Aağğbii bunu sökecez kompile yeni sistem dakacaz'' diyorlar İnanın şu anda yazarken bile sinirden kendi kendime gülüyorum.

    Ben şimdi ne yapayım bir akıl verin? 13 servisin hepsi mi kötü ve bana denk geldi..







  • Geçmiş olsun.

    Distribütörü İlsay da yapamadı mı?
  • Konunun üzerinden 10 gün geçmiş

    Sorunumu tek çözen Tomasetto bayisi İlsay Lpg oldu. Son hesaplamama göre 100km/9lt tüketimim var. Çekiş iyi. Stop etme v.s. bütün sorunlar ortadan kalktı..

    Tomasetto iyi bir marka değil belki ama anladım ki bu zıkkımı gidip yetkili serviste yaptırtacaksın. Güvendiğim bütün lpg bayileri fos çıktı :(

    Şaka gibi, tam 13 tane bayi gezdim

    He şunu da söyliyeyim istediğim ayar tam anlamıyla da olmuş değil. %90 oldu ancak enjektörleri değiştirmeden önceki hali hala yok. Neyse artık olduğu kadar diyoruz kendimizi avutuyoruz..
  • KoUg kullanıcısına yanıt
    Aracımda tomasetto takılıydı. Servisini bulamadığımdan değiştirmiştim. Mekanik olarak çok iyi ama yazılım tarafı zayıf deniyordu. Regülatörünü filan söktürmedim hatta.

    Aynı sorunları yaşamış biri olarak çok sevindim hallettiğinize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinoner

    Aracımda tomasetto takılıydı. Servisini bulamadığımdan değiştirmiştim. Mekanik olarak çok iyi ama yazılım tarafı zayıf deniyordu. Regülatörünü filan söktürmedim hatta.

    Aynı sorunları yaşamış biri olarak çok sevindim hallettiğinize.

    Vallaha hocam bu sorunları yaşarken o kadar yorum yapıldı ki şaştım kaldım.. Bir yer bana şunu dedi ''Abi bunu sökücez yerine prins takıcaz bu kit randıman vermez''

    Bu arada şunu da öğrendim. Benim Lpg beyni İtalyan modelmiş. Şimdiki satılanlar Polonya üretimiymiş (Yanlış hatırlamıyorum umarım). Kimisi de sakın bu beyni değiştirme dedi. En az 3-4 yerden bu yorumu almıştım. Polonya olanların yazılımları çok kötüymüş..

    Genel bir araştırma yaptığımda gördüm ki bu tip enjektör kullanan kitler aşağı yukarı aynı. Yani BRC, Landirenzo, Prins gibi özel enjektör kullanan kitlerden taktırmadıysanız pek fark yok aslında. Burada önemli olan montaj diyorlar..

    Büyük konuşmayayım ama bundan sonraki aracımda LPG kullanmayı düşünmüyorum. Ya 3-5 kuruşa bakmadan benzinde bineceksin yada direk dizel alacaksın




  • Tabirimi mazur görün, papaza kızıp oruç bozmak gibi olmuş :)


    Ben de satın aldığımda üstünde olduğu için mecburen kullandım. Montajı ben yaptırsam tercih etmezdim ama Allah var, beyinde arıza çıkmasa hala kullanıyor olurdum. Yakıt veya çekişte LPG den kaynaklanan bir sıkıntı yaşamadım çünkü. Tek sıkıntım servis sıkıntısıydı hatta. Güç bela servis buluyorum onlar da ayar yapamıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.