Şimdi Ara

LPG ile uyum sorunu olmayan bir araç? Bütçe:25.000TL (Azami)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta içinde 1999model Opel Astra CD aracımı 18.500 TL'ye satmış bulunmaktayım. Gerek donanım gerekse malzeme kalitesi bakımından çok memnun olduğum aracımı taktırdığım LPG kitinin araca bir türlü uyum sağlayamaması nedeniyle satmak zorunda kaldım. Merak edenler için söylüyorum araçta "Aldesa" marka LPG kiti mevcuttu.

    Geçmişi bir kenara bırakırsak önümüzdeki günlerde yeni bir araç almak istiyorum. Bütçem başlıkta da belirttiğim üzere azami 25.000 TL. Kendisi şuanda LPG'li araç kullanan ve memnun olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. [Haluk veya Taner Abi mesela (: ] B veya C sınıfı çok fark etmez sonuçta şuan 2 kişiyiz, öncelikli meselemiz LPG'ye uyum sorunu olmayan bir araç. Önereceğiniz araçları üzerinde olması gereken LPG kiti ile birlikte yazarsanız çok mutlu olurum.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler, iyi akşamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi changa -- 17 Temmuz 2011; 21:39:46 >







  • fiat bravo alabilirsiniz. gayet güzel. 2. eli bu fiyatlara bulunabilir diye tahmin ettim. yada sıfır kilometre punto olabilir. belki bir iki milyar üstüne koymanız gerekebilir. yada 2 elini bu fiyata çok rahat alırsınız. 25000 az para değil. hem konfor hem de diğer özellikleri açısından fiat iyidir. vites geçişleri yumuşak, uzun yolda yormaz süspansiyonları yumuşak. yakıtı da iyi. lpg de sorun yaşatmaz. parçaıs ucuz. haklı bir şöhreti var fiatın. iyidir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 17 Temmuz 2011; 21:40:29 >
  • Merhaba Changa arkadaşım,

    Çevremizdeki araçların az kısmı dizel, çoğu benzinli ve LPG'ye dönüştürülmüş. Benim BRC, LandiRenzo gibi markaları tercih ettiğim ortada. Fakat Destro markalı araçlarımız da var, şu anda onlar da gayet güzel çalışıyor. Demek sadece marka, araç ve kit gibi somut unsurlar değil, ustalık, maharet, itina, özen ve titizlik gibi soyut ögeler de önemli. BRC ve LandiRenzo markaları araçlarımızla hiçbir sorun yaşamadığımız gibi Destro ile de sorun yaşamıyoruz fakat Destro'yu tercih edenler daha çok "deneyelim bakalım şu LPG'yi" yaklaşımı ile bu dünyaya adım atanlardan ibaret, bir de aracına 1.500 veya 1.650 TL'lik LPG kitini fazla bulanlar da var, ya da çok performanslı, yüksek kaliteli değil de makul ve mazbut bir sistemin de işlerini göreceğinden emin olanlar tarafından tercih edildi.

    1 ay önce 2009 model HYUNDAI ACCENT ERA aldık, 20.000 TL'ye, benzinli 1.4 motor 90 küsür beygir, klima, hava yastığı, ön/arka sisler, UKMK gibi özellikleri vardı, araç 5000 km'de ve Adapazarı'ndan Adana'ya getirdiler. Hemen BRC marka LPG kiti garanti dahilinde takıldı. Bacanağım kullanıyor, gayet de memnun. Çok büyük bir araç değil ama km'si düşük, LPG uyumlu, fiyatı çok iyi, garantisi devam ediyor ve en önemlisi de araç daha sıfır gibi, temiz.

    25.000 TL'ye şahsen eşimin önceki aracı olan FIAT Grande Punto'nun benzinli modelini tavsiye ederim. 2 değil 4 kişi de olsanız (2 yetişkin ve 2 çocuk) işinizi gören bir araç, tam 3 yıl LPG'de kullandım, bakım bile yaptırmadım, LandiRenzo taktırmıştım ve aşırı derecede memnundum. Araç sanıldığının aksine içi dar veya küçük değil, biz rahatça sığıyorduk ve malzemelere de yer kalıyordu, motoru 77 HP ama işimizi gördü, TEM'de 120-140 km/h ile gidebilen, LPG'ye uyumu süper olan bir araçtı sonuçta, 2 ay önce sattık, 18.500 TL'ye ve kazasız-boyasız, karter muhafazalı ve 4 yeni lastikliydi, 26.500 km'deydi hem de, vay be, keşke satmasaydım, ben binerdim ama PASSAT'a da kıyamadım, FIAT'a kıydım, ASX aldım, ona da hemen BRC marka LPG taktırdım.

    4-5 yıllık SKODA OCTAVIA 1.6 MPI gibi bir aracı da tavsiye edebilirim, OPEL'in LPG'ye uyumlu TwinPort motoru ASTRA'ları da alınabilir. Bana soracak olsan 1-2 yıllık temiz bir FIAT PUNTO işini görür. Bunlar benim yakın çevremdeki örnekler. Tabi çok fazla marka ve model araç var, bir FORD FOCUS da mesela güzel tercih olabilir, ya da 1.6 motorlu bir VECTRA bile LPG uyumu sayesinde artık tercih edilen araçların başında geliyor.

    Umarım bu büyük ve karanlık odada ufak da olsa bir mum yakabilmiş ve ışık yayabilmişimdir.

    Selamlar ve sevgiler,

    Taner Göde




  • LPG dendiğinde aklıma WV'in hitler motoru geliyor. Seat Toledo, Leon, Golf ve Passat olabilir modeline göre 1.6 hitler motorlu. Hem malzeme kalitesi hem 2. elde değer kaybetmeme hem lpg uyumu ve son olarakta konfor olarak üst düzey olur.
  • astra h kasa lovato kit sıkıntı çıkarmıştı epey çok zorladı ancak araç beyininde yazılım düzenlemesiyle hallettik sorunu belki sizinkiside böyle bir sıkıntıydı.Neyse ben clio tavsiye ederim aslında renault tavsiye ederim lpg sıkıntısı çok az olarak biliyorum
  • astradan sonra clio konfor olarak kötü gelir bence..
  • Slm ben size Astrayı aratmayacak bir araç tavsiye etmek isterim. 25.000 Tl gibi bir bütçe ile 2004-2005 model Honda Civic Vtec kasa alabilirsiniz. Hem performanslı hem az yakar. Lpg ile %100 uyumlu ve sorunsuz uzun ömürlü motor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 17 Temmuz 2011; 23:42:26 >
  • 2005-2006 model mpi motorlu a5 kasa octavia alabilirsiniz...
  • VVT-i motorlu Corolla'lar LPG ile mükemmel uyum sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.