Şimdi Ara

LPG Montajı ve Kullanımı ile ilgili herşey, LPG & Dizel Mukayeseleri (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.203
Cevap
8
Favori
903.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaş şimdi babamla görüştüm balıkesire gitmişti bayram tatiline adamı feribota almamışlar neymiş araç lpgli burası nasıl bir ülke ya hem millete benzini yeryüzünde olmayan rakamlarla sat hemde adam ekonomi yapayım deyince feribota alma otoparka sokma o zamam yasaklayın lpg yi şimdi elli yaşında adam 6 saat körfez dolaşacak 2 saate yenikapıya gelmek varken şimdi bu adam yolda başına bişey gelirse kim hesap verecek madem arabamı hiçbiryere sokmuyosun o zaman niye bizi kemerburgaza istasyona gönderip sızdırmazlık raporu lpg ruhsata işletme işleriyle bizi uğraştırıoyorsun yemin ederim artık ben bu ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum . bir devlet söleyinki vatandaşını bu kadar sömüren mahkemeye başvurucam madem lpgli aracı sokmuyosun o zaman benden extradan ücrette almıyacaksın yazıklar olsun.
  • merhaba
    1.4 2004 focusum var
    bayramda uzun yola gittim
    rampalarda hararet yaptı
    ustayı aradım, motorda su odacıklarında hava olabilir, hava yapmıştır dedi. focuslarda bu sorun var dedi, itina gösteriyoruz ama yinede olabiliyor dedi
    servisde havasını aldırdım (bayağı uzun sürdü)

    bunu engellemenin pratik bir yolu yokmu??

    ankara dan samsuna giderken, zorlandığında bilhassa rampalarda, 9-10 dk da bir hararet kırmızı bölgeye yaklaştı, bazen içine girdi , 10-20 sn sonra normal seviyesine düştü

    servise sorduğumda motora zararı yok, motora zararı olacağı zaman zaten zarar vermeden kendi duru dedi

    bu arada brc fast sequant sistemimin gaza geçiş ssu sıcaklığının 50 C olduğunu gördüm
    fast lerde gaza geçiş şartlarını sormuş idim ancak cevap veren olmamış idi

    buna cevap verebilirmisiniz???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 34lvt53

    arkadaş şimdi babamla görüştüm balıkesire gitmişti bayram tatiline adamı feribota almamışlar neymiş araç lpgli burası nasıl bir ülke ya hem millete benzini yeryüzünde olmayan rakamlarla sat hemde adam ekonomi yapayım deyince feribota alma otoparka sokma o zamam yasaklayın lpg yi şimdi elli yaşında adam 6 saat körfez dolaşacak 2 saate yenikapıya gelmek varken şimdi bu adam yolda başına bişey gelirse kim hesap verecek madem arabamı hiçbiryere sokmuyosun o zaman niye bizi kemerburgaza istasyona gönderip sızdırmazlık raporu lpg ruhsata işletme işleriyle bizi uğraştırıoyorsun yemin ederim artık ben bu ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum . bir devlet söleyinki vatandaşını bu kadar sömüren mahkemeye başvurucam madem lpgli aracı sokmuyosun o zaman benden extradan ücrette almıyacaksın yazıklar olsun.


    tek orada yapsalar yine iyi bence coğu alışveriş merkezinede almıyorlarki




  • quote:

    Orjinalden alıntı: onur@

    quote:

    Orjinalden alıntı: erosfrozen

    Arkadaşlar, sorun hala devam ediyor.

    Bugün arabayı Shell istasyonunda servise götürdüm. Su seviyesine baktım normaldi, ama ben mi anlamıyorum arabadan diye bir de onlara gösterdim. Su seviyesinin normal olduğunu söylediler, böylece su eklemedik.
    Yağ seviyesini kontrol ettik ve yaklaşım yarım litre yağ ekledik ama bunun benim konumla alakası yok bana göre.
    Bugün saat 02.00 gibi +2 derece iken rampa yukarı çıkarken aynı sorunu yine yaşadım. Yeniden çalıştırdıktan sonra D yerine 3 ncü vitese attım ve devam ettim. Evet, bana göre yapılan yorumlar haklı. Regülatörün 35 derece sıcaklığa ulaşamamasından kaynaklanıyor olabilir ama su eklemesi de yapmadığıma göre, başka ne yapabilirim? Arabayı P.tesiye kadar ustama götüremem, o nedenle o zamana kadar konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar hatırlatma açısından söyleyeyim, araç Opel Corsa GLS 99' Otomatik vites ve LPG kitim LOVATO sıralı sistem.

    Teşekkürler şimdiden.

    bi şekilde regülatöründen sıcak su dolaşmıyor, sebebine gelince ise bakmadan bişey denilemez tabiki...


    Sorun çözüldü arkadaşlar. Sorun termostattan kaynaklanmış. İlk önce normal dediler, termostatı biraz denediler ama bir şey bulamadılar. sonra eve dönerken yine yapınca hararet değerlerine baktım 2500 rpmde 80-90 bulunca hararet limit altına iniyordu. Şimdi normal gibi görünüyor, regülatör canavar gibi ısınıyor.

    Yorumlarınızı için sağolun.




  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim ki aşağıda yazacaklarımın "marka propogandası" ya da "marka karalamak" ile hiçbir alakası yoktur. Tamamen LPG konusunu bir hobi, bir tutku olarak kabul eden, uzun süredir bu konuyu araştıran bir kullanıcının objektif gözlemleridir.

    LPG konusuna ilgim 2004 yazında başladı. Aracımın (Opel Vectra 2.0i 16v AT) yakıt tüketiminden şikayetçi olduğum bir sohbet esnasında bir arkadaşımın "neden LPG taktırmıyorsun?" sözüne sadece tebessümle karşılık vermiştim. O zamanlar LPG denince kafamda canlanan tek şey "pis bir gaz kokusu" ve "yokuşlarda çekişten düşen" araçlardı (Tıpkı bu forumu ilk kez ziyaret edip aynı önyargılarla "patlar", "öldürür" vb. mesaj atıp kaçan arkadaşlar gibi.. Gerçi onlar bile artık hangi kiti tercih etsem safhasına geldiler ya neyse ) Sonra birgün internet başında şu LPG işi bakalım yurtdışında ne durumdaymış diye araştırmaya başladım. Ve gördüklerime inanamadım.. İngiliz kraliyet ailesinin filosundan tutun da aklınıza gelebilecek her model araca (en lüksleri de dahil) yaygın bir şekilde dönüşüm yapıldığını gördüm. Özellikle İtalya, İngiltere, Hollanda bu konuda çok yol almıştı. Daha sonra kullandıkları sistemlerin ne kadar gelişmiş sistemler olduğunu gördüm, çalışma mantıklarını vb. araştırdım (forumda uzman arkadaşların bolca anlattığı gibi). Nihayetinde dönüşüme karar vermem uzun sürmedi. Sistem kesinlikle sıralı gaz enjeksiyon tabir edilen 4. nesil bir sistem olacaktı.

    O dönemde sıralı gaz enjeksiyon dönüşümü bu kadar yaygın değildi. Çok fazla seçenek yoktu. BRC Sequent24 ve yeni çıkan VOLTRAN SGI karşıma çıkan seçeneklerdi. Ankara'da ikamet etmem ve bazı hissi yaklaşımlar (servisin yaklaşımı, yerli malı sistem oluşu yabancı marka muadilleriyle aynı prensipte çalışması...) sebebiyle ben bir şekilde VOLTRAN'da karar kıldım. Veee sıkıntılı günler başladı....

    Bilirsiniz bu sistemlerin 3 ana parçası vardır: ECU, Regülatör ve Enjektörler. Şimdi sıkı durun 1,5 yıl içinde;
    5-6 defa ECU, 3 defa regülatör ve sayısını hatırlamadığım kadar çok enjektör değişti. Birkaç ay sorunsuz çalıştığı da oldu, o zamanlarda performans ve tüketimi gayet iyi idi. Ancak dediğim gibi burada anlatamayacağım kadar çok sorun yaşadım. 2 defa sırf merkezinde olsun iyisi olsun, bu son olsun diyerek Ankara'dan İstanbul'a gittim. Sonuç hep aynıydı. Bozulan enjektörler, başlarda resetleyen ECU, gaz sızdıran regülatör, yanlış bağlanmış enjektör kablosu, kopan soketler vs. vs. Biraz da benim bahtsızlığım sanırım ama artık sabrım tükendi... Bu arada VOLTRAN'a bu kadar sabırla katlanmamı sağlayan İstanbul'daki merkezlerinden Nurettin Usta'ya teşekkür ediyorum. Tüzel kişilik olarak VOLTRAN ile ya da oradan şahıslarla hiçbir problemim yok, her arızada sorgusuz parça değiştirdiler. Ancak ortada büyük bir sorun olduğu geçek. Üretici firma olmak kolay değil. Öncelikle ürününüze kendiniz %100 güveneceksiniz. Uzun testlere tabi tutacaksınız. VOLTRAN bayilerinin ne kadar büyük sıkıntılar yaşadıklarını, müşterilerine karşı ne kadar mahçup olduklarını bizzat gördüm. Hele ihracatı yapılan bir ürünün yurtdışında böyle sorunlarla karşılaşmasını düşünmek bile istemiyorum. Bu hepimizi etkileyen bir durum. "kalitesiz Türk malı" imajı yaratmaya kimsenin hakkı yok. Yoksa VOLTRAN'ın büyük hedeflerini, hayallerini gerçekleştirmesini, dünyada adından övgü ile söz ettirmesini başta bir Türk vatandaşı olarak ben en az kendileri kadar isterim...

    Gelelim 2A BRC'ye.. Uzun zamandır web sitelerinden takip ediyorum. BRC markasının Türkiye distribütörü olan şirket kaliteden asla ödün vermeden sürekli daha iyisinin arayışı içinde. Aşağıdaki linklere bence LPG konusunda bilgi arayışı içinde olan, konuya ilgi duyan herkes göz atmalı:

    http://www.2a.com.tr/tr/FAYBILBEL/FAYBILBEL.htm
    http://www.2a-lpg.com/
    http://www.2a-lpg.com/dl.asp

    Ve böyle bir şirketin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Sn. Kadir Örücü (forumda 2A Mühendislik adıyla yazmakta) her yazılana cevap veriyor her bir tekil kullanıcının sorunları ile bizzat ilgileniyor. Kendi sitelerinde açtığı forumda da (http://www.2a-lpg.com/forum.asp?FORUM_ID=1&CAT_ID=1&Forum_Title=LPG+KONUSUNDA+HER%DEEY%2E%2E%21 ) üye olup görebilirsiniz. BRC kullanan-kullanmayan konu ile ilgili sorunu-görüşü olan herkes cevap buluyor. Cevap verdiği konuların saatlerine bakıyorum günün neredeyse 24 saati, ne zaman uyumaya fırsat buluyor merak ediyorum.
    Ben de konuya ilgi duyan ve yukarıda anlatmaya çalıştığım mağduriyetleri yaşayan birisi olarak kendisine bir mail attım. Anında cevap verdi. Asla kullandığım marka hakkında yorum yapmadı, kötülemedi. Distribütörü olduğu markanın özelliklerini anlattı ve tercih etmem halinde her konuda yardımcı olacağını söyledi. Zaten bu üslubu bu forumda da her zaman korudu, hiçbir zaman bazıları gibi marka propogandası yapmadı. Çoğunlukla Makina Mühendisleri Odası'nın aşağıdaki linkini verdi:
    http://www.mmo.org.tr/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=64&page=1

    BRC zaten kalitesi malum bir marka. Böyle bir markanın ülkemizdeki temsilciliğini de böyle bir firma yapıyorsa ben tereddütsüz tercih ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum. İsteyen reklam yapıyor desin, isteyen antipatik bulsun ben sadece deneyimlerimi ve fikirlerimi paylaşıyorum. Bunları neden anlatıyorum. Ben Kadir Beyi tanımam, hayatımda görmedim. Ama tüketici olarak benim özlediğim yaklaşım bu. Herkesin her sektörde hak ettiği bu. Kadir olmuş Ahmet olmuş önemli değil. Ben yaptığı işin bilincinde olan, arkasında olan insanlarla, firmalarla muhatap olmak istiyorum. Bu bakımdan bütün bu hislerimi sizlerle paylaşmak istedim. Kendilerine huzurunuzda teşekür etmek isterim.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm, rahatladım...

    Saygılarmla.




  • Selamlar,

    Ben de aracıma LPG taktırma krizini arada bir geçirip vazgeçenlerdenim. 99 model 1.4lt 90bg 95.000km de Ford Fiesta Fun bir aracım var.
    En son bayramda ankara-bursa arasında 90-100km/h hız ile kmde 15.6 YKr yakıt (100km de 5,9lt) yakıt tükettim sehir icinde ise bu deger 17YKr (100kmde 6.5lt) civarı oluyor.
    Aracımın 2el fiyatı en fazla 11000 YTL ve 1 yıl sonra yaklaşık 25000km sonra elden çıkarmayı düşünüyorum (ama çok ekonomik olursa vazgecebilirim). Bir kaç sorum olacak:

    1. km de kaç YKr, ya da 100km de kaç lt gaz yakarım?

    2. 25000km gaz dönüşümü yapmaya değer mi?

    3. hangi tip LPG cihazı taktırmalıyım?

    4. Ankara da bu işi yaptırabileceğim güvenilir bir yer var mı?

    5. Çok rahatsız olduğum o ince gaz kokusu en yeni sistemlerde de oluyor mu?

    6. Aracın kaskosu, trafik sigortası, vergileri, muayenesi, ek masraflar vb. ne gibi değişimler beni bekliyor?

    7. Aracımı satacağım zaman sistemi araca hiç! zarar vermeden sökebilir miyim? Yeni aracıma takabilir miyim?

    8. Aracım 100.000 kmde carbon cleaning yaptırmam gerekli sanırım bunu kaça nerede yaptırtabilirim?

    Sorularıma yanıt verenlere şimdiden teşekkür ederim.

    Hoşçakalın
    Barış




  • quote:

    Orjinalden alıntı: onur@

    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    ya üff işte 15-20 günde bir çıkıyor böyleleri dünyadaki LPG kullanımının büyük çoğunluğu Türkiyede herkes enayi bi Türkler akıllı. Yok Avrupada 30 yıldır kullanılıyormuş bilmemneymiş.Avrupa genelinde yüzde 60 nerdeyse dizel oranı.

    Bakın işin ilginci dünyada 7-8 milyon kimine göre 9 milyon LPG li araç var. Ama bunun 1.5 milyonu Türkiyede... Yani 400 kadar ülke var dünyada ama Türkiyede bu akdar araç var. Avrupa da 100 milyonlarca araç var. Burada LPG li araç sayısı yüzde15 , Avrupayı düşünün bir 100-200 milyon araç var hatta çok çok daha fazla , her ülkede Türkiyeden fazla araç var Avrupada bir sürü zengin ülke var. Ve LPG zaten Kore de daha fazla LPG li araç var Hindistan da var. Yani AVrupadaki LPG oranı 1000 de bir falan heralde....Ama dizel yaklaşık yüzde 60:... E onlar aptal tabii....

    hakikaten anti, sadrazam yazınca aklıma geldi. böyle yazmışsın bak başlarda. ama olsun eğer aracına taktırırsan çok memnun kalacaksın ve şimdiye kadar neredeymişim diyeceksin, dizelin iş olmadığını farkedeceksin... kafana takılan herşeyi sorabilirsin, eğer aracın gerçekten satmaya yazık denecek kadar temizse satıpta yazık etme aracına ve tak lpg ni istediğin gibi bin...


    @sadrazam @onur:

    Ya sonuçta burada bir takım paylaşımlar var değil mi herkes görüşünü savunacak...

    Ben burayı takip ettim ve yani tam da ikna olmasam da baya bir ikna oldum...

    Çünkü benzin aldı başını gidiyor...

    Tam bu yuıkarıdaki yazıyı çıkarmışken , Allah ın işi ben de başka yerde yazı yazıyordum o anda rastgele okudum , yani şu yukarıdaki tezi gene savunuyorum...

    Ciddi ciddi düşünüyorum LPG yi ama halen soru işareti var...

    Avrupalı neden dizele yöneliyor, LPG ye yönelmiyor??

    LPG Avrupada burdan da ucuz , benzinin tam yarısı...

    80kuruş...

    Açıkçası buradan ikna oldum yazılanlardan, hatta daha önce de şunu düşündüm 2.0 bir Alfa Romeo alıp ona LPG takmak ve yazdım da ciddi ciddi...


    Yani karşı taraf beni ikna ederse illa körü körüne geri adım atmamak için iddia etmenin de manası yok...

    LPG taktırabilirim...
    Aklımdaki soru işaretleri giderilmiş değil... Ama ekonomi yabana atılacak şey değil...




  • Sahibinden.com daki ilanlara bakıyordum.
    2 tane LPG'li lada samara ilanı gördüm.

    1tanesi km de 80bin yakıyor yazmış, digeri de km 90bin yakıyor yazmış.
    Bu kadar az yakması mümkün mü yaw arkadaşlar.

    Benim dizel araba(getz) kasınca sehiriçi 120bin, sehirler arası da 100bin yakıyor en az. Eger ilanlar dogruysa LPG dizellere göre baya ekonomik demektir. Birde bakım masraflarını falan ekleyince LPG baya bir ekonomik olur

    Neyse LPG de km 80-90bin yakabilen varmı acaba? Merak ettim valla

    Edit: birkaç örnek ilan yazayım:(80bin yakıyor diyen satmış heralde ilanı kaldırılmış )

    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2125046

    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2018619



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 17 Ocak 2006 13:07:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    Sahibinden.com daki ilanlara bakıyordum.
    2 tane LPG'li lada samara ilanı gördüm.

    1tanesi km de 80bin yakıyor yazmış, digeri de km 90bin yakıyor yazmış.
    Bu kadar az yakması mümkün mü yaw arkadaşlar.

    Benim dizel araba(getz) kasınca sehiriçi 120bin, sehirler arası da 100bin yakıyor en az. Eger ilanlar dogruysa LPG dizellere göre baya ekonomik demektir. Birde bakım masraflarını falan ekleyince LPG baya bir ekonomik olur

    Neyse LPG de km 80-90bin yakabilen varmı acaba? Merak ettim valla


    o kadar düşük yakması mümkün değil,
    ilanın veriliş tarihine bir kez daha bakın , sanırım 1 ya da 1,5 yıl önce falan o miktarlarda yakıyordu,
    arkadaşlar sanırım araçlarını satmak için yalan söylüyorlar, bir de lada yani




  • quote:

    Orjinalden alıntı: libra75

    Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim ki aşağıda yazacaklarımın "marka propogandası" ya da "marka karalamak" ile hiçbir alakası yoktur. Tamamen LPG konusunu bir hobi, bir tutku olarak kabul eden, uzun süredir bu konuyu araştıran bir kullanıcının objektif gözlemleridir.

    LPG konusuna ilgim 2004 yazında başladı. Aracımın (Opel Vectra 2.0i 16v AT) yakıt tüketiminden şikayetçi olduğum bir sohbet esnasında bir arkadaşımın "neden LPG taktırmıyorsun?" sözüne sadece tebessümle karşılık vermiştim. O zamanlar LPG denince kafamda canlanan tek şey "pis bir gaz kokusu" ve "yokuşlarda çekişten düşen" araçlardı (Tıpkı bu forumu ilk kez ziyaret edip aynı önyargılarla "patlar", "öldürür" vb. mesaj atıp kaçan arkadaşlar gibi.. Gerçi onlar bile artık hangi kiti tercih etsem safhasına geldiler ya neyse ) Sonra birgün internet başında şu LPG işi bakalım yurtdışında ne durumdaymış diye araştırmaya başladım. Ve gördüklerime inanamadım.. İngiliz kraliyet ailesinin filosundan tutun da aklınıza gelebilecek her model araca (en lüksleri de dahil) yaygın bir şekilde dönüşüm yapıldığını gördüm. Özellikle İtalya, İngiltere, Hollanda bu konuda çok yol almıştı. Daha sonra kullandıkları sistemlerin ne kadar gelişmiş sistemler olduğunu gördüm, çalışma mantıklarını vb. araştırdım (forumda uzman arkadaşların bolca anlattığı gibi). Nihayetinde dönüşüme karar vermem uzun sürmedi. Sistem kesinlikle sıralı gaz enjeksiyon tabir edilen 4. nesil bir sistem olacaktı.

    O dönemde sıralı gaz enjeksiyon dönüşümü bu kadar yaygın değildi. Çok fazla seçenek yoktu. BRC Sequent24 ve yeni çıkan VOLTRAN SGI karşıma çıkan seçeneklerdi. Ankara'da ikamet etmem ve bazı hissi yaklaşımlar (servisin yaklaşımı, yerli malı sistem oluşu yabancı marka muadilleriyle aynı prensipte çalışması...) sebebiyle ben bir şekilde VOLTRAN'da karar kıldım. Veee sıkıntılı günler başladı....

    Bilirsiniz bu sistemlerin 3 ana parçası vardır: ECU, Regülatör ve Enjektörler. Şimdi sıkı durun 1,5 yıl içinde;
    5-6 defa ECU, 3 defa regülatör ve sayısını hatırlamadığım kadar çok enjektör değişti. Birkaç ay sorunsuz çalıştığı da oldu, o zamanlarda performans ve tüketimi gayet iyi idi. Ancak dediğim gibi burada anlatamayacağım kadar çok sorun yaşadım. 2 defa sırf merkezinde olsun iyisi olsun, bu son olsun diyerek Ankara'dan İstanbul'a gittim. Sonuç hep aynıydı. Bozulan enjektörler, başlarda resetleyen ECU, gaz sızdıran regülatör, yanlış bağlanmış enjektör kablosu, kopan soketler vs. vs. Biraz da benim bahtsızlığım sanırım ama artık sabrım tükendi... Bu arada VOLTRAN'a bu kadar sabırla katlanmamı sağlayan İstanbul'daki merkezlerinden Nurettin Usta'ya teşekkür ediyorum. Tüzel kişilik olarak VOLTRAN ile ya da oradan şahıslarla hiçbir problemim yok, her arızada sorgusuz parça değiştirdiler. Ancak ortada büyük bir sorun olduğu geçek. Üretici firma olmak kolay değil. Öncelikle ürününüze kendiniz %100 güveneceksiniz. Uzun testlere tabi tutacaksınız. VOLTRAN bayilerinin ne kadar büyük sıkıntılar yaşadıklarını, müşterilerine karşı ne kadar mahçup olduklarını bizzat gördüm. Hele ihracatı yapılan bir ürünün yurtdışında böyle sorunlarla karşılaşmasını düşünmek bile istemiyorum. Bu hepimizi etkileyen bir durum. "kalitesiz Türk malı" imajı yaratmaya kimsenin hakkı yok. Yoksa VOLTRAN'ın büyük hedeflerini, hayallerini gerçekleştirmesini, dünyada adından övgü ile söz ettirmesini başta bir Türk vatandaşı olarak ben en az kendileri kadar isterim...

    Gelelim 2A BRC'ye.. Uzun zamandır web sitelerinden takip ediyorum. BRC markasının Türkiye distribütörü olan şirket kaliteden asla ödün vermeden sürekli daha iyisinin arayışı içinde. Aşağıdaki linklere bence LPG konusunda bilgi arayışı içinde olan, konuya ilgi duyan herkes göz atmalı:

    http://www.2a.com.tr/tr/FAYBILBEL/FAYBILBEL.htm
    http://www.2a-lpg.com/
    http://www.2a-lpg.com/dl.asp

    Ve böyle bir şirketin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Sn. Kadir Örücü (forumda 2A Mühendislik adıyla yazmakta) her yazılana cevap veriyor her bir tekil kullanıcının sorunları ile bizzat ilgileniyor. Kendi sitelerinde açtığı forumda da (http://www.2a-lpg.com/forum.asp?FORUM_ID=1&CAT_ID=1&Forum_Title=LPG+KONUSUNDA+HER%DEEY%2E%2E%21 ) üye olup görebilirsiniz. BRC kullanan-kullanmayan konu ile ilgili sorunu-görüşü olan herkes cevap buluyor. Cevap verdiği konuların saatlerine bakıyorum günün neredeyse 24 saati, ne zaman uyumaya fırsat buluyor merak ediyorum.
    Ben de konuya ilgi duyan ve yukarıda anlatmaya çalıştığım mağduriyetleri yaşayan birisi olarak kendisine bir mail attım. Anında cevap verdi. Asla kullandığım marka hakkında yorum yapmadı, kötülemedi. Distribütörü olduğu markanın özelliklerini anlattı ve tercih etmem halinde her konuda yardımcı olacağını söyledi. Zaten bu üslubu bu forumda da her zaman korudu, hiçbir zaman bazıları gibi marka propogandası yapmadı. Çoğunlukla Makina Mühendisleri Odası'nın aşağıdaki linkini verdi:
    http://www.mmo.org.tr/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=64&page=1

    BRC zaten kalitesi malum bir marka. Böyle bir markanın ülkemizdeki temsilciliğini de böyle bir firma yapıyorsa ben tereddütsüz tercih ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum. İsteyen reklam yapıyor desin, isteyen antipatik bulsun ben sadece deneyimlerimi ve fikirlerimi paylaşıyorum. Bunları neden anlatıyorum. Ben Kadir Beyi tanımam, hayatımda görmedim. Ama tüketici olarak benim özlediğim yaklaşım bu. Herkesin her sektörde hak ettiği bu. Kadir olmuş Ahmet olmuş önemli değil. Ben yaptığı işin bilincinde olan, arkasında olan insanlarla, firmalarla muhatap olmak istiyorum. Bu bakımdan bütün bu hislerimi sizlerle paylaşmak istedim. Kendilerine huzurunuzda teşekür etmek isterim.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm, rahatladım...

    Saygılarmla.







    sayın libra75;
    yazdıklarınızı okudum, bu forumda beni herkes tanıyor ve bende kesinlikle reklam vb. şeylerin peşinde değilim,
    hiç bir maddi beklenti olmadan haftada en az 2 seminere katılıyorum, yeterki anlatalım,
    evet bende bir voltran bayisiyim, ECR 67-01 normlarına uygun üretimi yapan ve proje imkanı sunan türkiyedeki ilk firma voltran idi , bizimde proje konusundaki eksikliklerimizi giderdiği için bir gönül bağımız var,
    sanırım denizli'deki tek yetkili firmayız, bizde oldukça fazla problem yaşadık,
    çok fazla yazmaya gerek yok, umarım kendilerini düzeltirler ya da bazı firmalar gibi isim değiştirerek tekrar bu sektöre girmek zorunda kalacaklar,
    gerçekten bende anlamıyorum, neden türk malları böyle oluyor, sanırım hep aynı yerde hatayı yapıyoruz;
    daha ucuza mal edeyim derken daha kötü yapıyoruz, temenni ederim ki firma kendini toplar,

    sn kadir beyle bende görüşüyorum aynı zamanda brc bayisiyiz,
    kendilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum, hatta önümüzdeki ay bütün ustalarımızı toplayıp yanlarına gideceğiz ve CNG (compressed natural gas-doğalgaz) sistemleri hakkında ve brc 'deki son gelişimler üzerine çalışmalar yapacağız , sektör her geçen gün ilerliyor,




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erosfrozen


    quote:

    Orjinalden alıntı: onur@

    quote:

    Orjinalden alıntı: erosfrozen

    Arkadaşlar, sorun hala devam ediyor.

    Bugün arabayı Shell istasyonunda servise götürdüm. Su seviyesine baktım normaldi, ama ben mi anlamıyorum arabadan diye bir de onlara gösterdim. Su seviyesinin normal olduğunu söylediler, böylece su eklemedik.
    Yağ seviyesini kontrol ettik ve yaklaşım yarım litre yağ ekledik ama bunun benim konumla alakası yok bana göre.
    Bugün saat 02.00 gibi +2 derece iken rampa yukarı çıkarken aynı sorunu yine yaşadım. Yeniden çalıştırdıktan sonra D yerine 3 ncü vitese attım ve devam ettim. Evet, bana göre yapılan yorumlar haklı. Regülatörün 35 derece sıcaklığa ulaşamamasından kaynaklanıyor olabilir ama su eklemesi de yapmadığıma göre, başka ne yapabilirim? Arabayı P.tesiye kadar ustama götüremem, o nedenle o zamana kadar konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar hatırlatma açısından söyleyeyim, araç Opel Corsa GLS 99' Otomatik vites ve LPG kitim LOVATO sıralı sistem.

    Teşekkürler şimdiden.

    bi şekilde regülatöründen sıcak su dolaşmıyor, sebebine gelince ise bakmadan bişey denilemez tabiki...


    Sorun çözüldü arkadaşlar. Sorun termostattan kaynaklanmış. İlk önce normal dediler, termostatı biraz denediler ama bir şey bulamadılar. sonra eve dönerken yine yapınca hararet değerlerine baktım 2500 rpmde 80-90 bulunca hararet limit altına iniyordu. Şimdi normal gibi görünüyor, regülatör canavar gibi ısınıyor.

    Yorumlarınızı için sağolun.


    hadi geçmiş olsun;




  • abiler bana yardım edebilecek yok mu ya garibana bi yardım edin allah rızası için...ne yani benim fordum opelim yok kartalım var adamdan saymıyonuz mu beni ya
  • Geçmişten bu güne Aldesa karburatörlü sistem kullanıyor ve gayette menunum doğan marka aracımla. Önümüzdeki günlerde aracımı değiştireceğim araca göre sıralı sistem takılması gerekiyor. Aldesa ilerleyen günlerde sıralı enjeksiyonla ilgili ürünlerini sunacakmış. Ama Opel Astra G Ecotek 16 16 v için başka öneriniz olabilirmi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eflatun

    lambda değeri ne anlama geliyor kabaca olsada yazabilirmisin bu arada araç lpgli heralde zaten anlamışsındır bunu
    ben arabayı alalı 2 yıl falan oldu sadece bir kez havalar soğuduğunda rölanti düştüğü için bi ayar yaptırmıştım
    sanayideki elemanlar bilirlermi acaba lambda değerleri falan?
    quote:

    Orjinalden alıntı: senmühendislik


    quote:

    Orjinalden alıntı: eflatun

    selam üstadlar geçenlerde yaptırdığım emisyon sonuçları aşağıda
    aracım 94 doğan slx ben aracın çekişinden ve yekıtından memnun sayılırım
    birde teknik değerlerle ilgili sizin görüşlerinizi öğrenmek istedim
    (onur,şenmühendislik,2amühendislik)
    CO: 00,17
    CO2: 15,20
    COcor: 00,17
    HC: 00146
    O2: 00,10
    LAMBDA:0,994
    AFR: 14,61
    RPM: 0000
    saygılar



    selam eflatun;
    HC mikrın gayet güzel, yani aracın çiğ gaz atmıyor ve halk arasında fakir karışım denilen sisteme tam anlamıyla uyum sağlıyorsunuz , O2 durumu da gayet iyi bu da demekki aracınızın eksozunda bir problem yok ve manifoltunuzda da herhangi bir sıkıntı yok,
    oldukça iyi aracınızın durumu fakat;
    bir sonraki ayarda lambda değerini 1,03 olması konusunda diretin,
    CO ve CO2 oranları da normal, bu da demektir ki ekolojik bir dünya için siz üzerinize düşeni yapmışsınız :)
    saygılarımla;






  • Benim de LPG li ladam var. 200 binin altına düşmüyo sağolsun. Bu çok yakıyor diye bir kaç defa ustaya götürdüm, ve pişman oldum. Her götürdüğümde bi yerlerini bozdular. Aman 200 küsür yaksın da arıza çıkarıp durmasın diye artık birşey yapmıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: senmühendislik


    quote:

    Orjinalden alıntı: azolla1

    lpg sistemimde 40 lt. simit depoyu tercih ettim. Depoyu ilk dolduruşumda 38,5 lt. lpg aldım. 1,5 aydır sıralı sistem kullanıyorum fakat ilk depo doldurduğum günden bu yana tamamen boş depo ile 26 lt.den fazla lpg alamıyorum. 3-4 günde bir lpg istasyonları ziyaret etmem gerekiyor. Sorun sizce ne olabilir, ne yapmam gerekli ? Teşekkür ederim.


    cidden anlamıyorum, arkadaşlar şamandıraların çalışma düzeni, %80 !!!
    yani, 40 lt silindir, sislindirik farketmez...
    40 lt depo : 32 lt lpg alır,
    45 lt depo : 36 lt lpg alır
    32 lt depo : 25,6 lt lpg alır,
    eğer bu sınırları aşıyorsanız, şamandıranızda ya problem vardır, ya da düzgün açı ile takılmamıştır,
    ya da
    istasyondaki kişilerin niyeti bozuktur, dispenser (pompa) basma basınmçları düşük olabilir

    Valla benim 60 litrelik tank 48 litre civarında dolum yapıyordu. lpgyi tamamen bitirip benzine geçtiğim bir gün 51 litre dolum almıştı, ama hayatta bunun ötesini de dolduramadı kimse. :)
    Yalnız bir keresinde Adana'ya gittiğimde havaalanı kavşağındaki shell istasyonundan (shell'deki milangaz iyi oluyor diye) tam bitmediği halde lpg'yi doldurtayım dedim. malum dolum benzine göre biraz uzun sürüyor, pompayı sıfırlattım sonra yanımdaki arkadaşımla konuşmaya dalmışım. Bi ara gözüm pompadaki rakama ilişti: o da ne 61 litre olmuş ve hala yavaşlamadan dolmaya devam ediyor. hemen durdurdum. küsüratıyla 62 litreye yaklaşmış. durdurmasam olanca hızıyla dolmaya devam ediyor, artık 70'de mi durur, 75'te mi bilemem.
    Pompacı " abi dolmayacak mıydı?" diye sorunca. "ulan, 60 litrelik depoya 62 litre doldurdun zaten daha neresine dolsun." diye çıkıştım. ödemeyip polis çağıracaktım ama Adana'ya bir iş için gitmiştim ve çok kısıtlı bir zamanım vardı, yani polisle zabıtla uğraşacak zamanım yoktu. söylene söylene ödeme yapmak için içeriye gittim. orada istasyon sahibi olduğunu söyleyen bir adam ve diğer çalışanlar, yanlışın var olmaz bizde öyle şeyler triplerine girdiler.
    Aha dedim depo 60 litre, senin pompanda ise 61.8 litre yazıyor. nasıl oluyor da 60 litrelik kaba 62 litre doldurabiliyorsun sen önce onu açıkla. "Abi gaz bu, sıcaktandır, olur öyle" şeklinde palavralar sallıyorlar.
    Dedim, sen o palavralarınla git ilkokul çocuklarını kandır; sıvılaştırılmış petrol gazı bunun adı yani sıvı halde, sudan farkı yok. üstelik basınçtan dolayı bugüne kadar 51 litrenin üzerinde dolum yapabilen çıkmadı, ne Ankaranın karında ne de Antalyanın yazında... fakir fukaranın üç kuruşuna göz dikmişsiniz, Allahınızdan bulun!...Doktor, kefen parası yapın... diye söylene söylene çıktım.
    Onların yanındayken arkadaşıma da "sen sürekli Adana'dasın, olayı gördün, buradak benzinin halini var sen düşün. yerinde olsam bir daha bu istasyonun kapısından girmem." dedim.
    pompada 61.8 litre yazıyor ya gerçekte 45 litreden fazla dolum yaptılarsa cümle alem beni.... gariban, fukara lpg kullanıcısı 10'ar 20'şer milyonluk alıyor ya (nerde depo fullemek) nerden bilecek eksik dolum olduğunu. geçiriyor fakir fukaraya o.... ç....kları.




  • arkadaşlar magene 2 ye lpg taktıran varmı veya gören bilgisi olan varmı bu konuda?
  • 98 model doğan s'le 20 ytl lik lpg ile 130 km şehir içinde normalmi..??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lancelot2005

    Geçmişten bu güne Aldesa karburatörlü sistem kullanıyor ve gayette menunum doğan marka aracımla. Önümüzdeki günlerde aracımı değiştireceğim araca göre sıralı sistem takılması gerekiyor. Aldesa ilerleyen günlerde sıralı enjeksiyonla ilgili ürünlerini sunacakmış. Ama Opel Astra G Ecotek 16 16 v için başka öneriniz olabilirmi.


    ASTRA G ile ilgili uygulamalar konusunda bilgilendirirseniz sevinrim ben de dikkatle takip ediyorum, LPG takarsan gözüm gibi baktığım aracımı satmak için ortada nedenim kalmayacak...
  • cehennem senin araba çok az yakıo ya kartalla 20 ytlik gazla anca 100 km o da bitene kadar gidersem...bi allahın kulu da kalkıp yol göstermio bana ya valla adamdan saymıolar iyi mi kartalım var die
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.