Şimdi Ara

lpg parçaları niçin fahiş fiyatlarla satılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracımın lpg tankı 10 yılını doldurdugundan tankı değiştireceğim simit tank samandırasıyla komple değişim işçilik 250-300 tl fiyatlar veriliyor.benim anlamadıgım konu su mikserli kitler bugun komple 280-400 tl arası montaj dahil satılıyor buna işçilikte dahil kitin içinde bu parayatankı gaz kesicisi benzin kesicisi anahtarı borusu kelepcesi dunya kadar malzemesi var ama sadece tanka 250 tl mesela arabanın benzin kesicisi bozuk 50-80 tl gaz ve benzin anahtarı aynı sekilde parca parca heralde 300 tl lik kiti lpg servisleri 700-800 tl ye satmış oluyorlar.bu durumda tank değişene kadar 100 tl daha verip komple sistem yenilemek daha mantıklı değil mi.bu fiyat tuhaflığı nreden kaynaklanmaktadır.sakın simit depo oldugundan yenisinide alırken fark alıyoruz demeyin.normal tankıda 200 tl den asagı yapan yok genelde 250 civarı.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinarxx

    aracımın lpg tankı 10 yılını doldurdugundan tankı değiştireceğim simit tank samandırasıyla komple değişim işçilik 250-300 tl fiyatlar veriliyor.benim anlamadıgım konu su mikserli kitler bugun komple 280-400 tl arası montaj dahil satılıyor buna işçilikte dahil kitin içinde bu parayatankı gaz kesicisi benzin kesicisi anahtarı borusu kelepcesi dunya kadar malzemesi var ama sadece tanka 250 tl mesela arabanın benzin kesicisi bozuk 50-80 tl gaz ve benzin anahtarı aynı sekilde parca parca heralde 300 tl lik kiti lpg servisleri 700-800 tl ye satmış oluyorlar.bu durumda tank değişene kadar 100 tl daha verip komple sistem yenilemek daha mantıklı değil mi.bu fiyat tuhaflığı nreden kaynaklanmaktadır.sakın simit depo oldugundan yenisinide alırken fark alıyoruz demeyin.normal tankıda 200 tl den asagı yapan yok genelde 250 civarı.


    Konuda yalan değilde yanlışlık var. işlevsel özellikleri aynı olmasına rağmen parça kalitesinde farklılıklar muhakkak var bu anlamda fiyat aralıklarında farklılıkların olması çok doğal.




  • safak otogaz soruma cevap yazdıgınız için tesekkurlr.hocam benim anlayamadıgım su tank imal eden zaten bir kac firma var diger parcalarda kalite farkı tabiki vardır.yoksa 280 tl ye de kit var 450 tl ye de ama yinede tek parca satın alıp taktırdıgınızda gercekten fiyatlar cok yuksek.ben sahsen tankı değiştirirken yaptıracagım yere once komple kit x marka ne kadar diyecegim cevabı aldıktan sonra tamam ben sadece tankını taktıracagım digr parcaları ambalajıyla posete koyun diyecegim parcaları ese dosta ihtiyacı olanlara cok uygun bile versem inanın tankın parası cıkar kara bile gecerim.gerci taktıracagım adam muhtemelen içinden bana ne der bilemem.cevabınız için tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinarxx

    safak otogaz soruma cevap yazdıgınız için tesekkurlr.hocam benim anlayamadıgım su tank imal eden zaten bir kac firma var diger parcalarda kalite farkı tabiki vardır.yoksa 280 tl ye de kit var 450 tl ye de ama yinede tek parca satın alıp taktırdıgınızda gercekten fiyatlar cok yuksek.ben sahsen tankı değiştirirken yaptıracagım yere once komple kit x marka ne kadar diyecegim cevabı aldıktan sonra tamam ben sadece tankını taktıracagım digr parcaları ambalajıyla posete koyun diyecegim parcaları ese dosta ihtiyacı olanlara cok uygun bile versem inanın tankın parası cıkar kara bile gecerim.gerci taktıracagım adam muhtemelen içinden bana ne der bilemem.cevabınız için tesekkurler.

    1-Sadece tanklar arasında 50 tl cıvarına fark var.

    2-Bon-fair testlerinden geçmiş ünlü markaların şamandıraları ile merdiven altı tabir ettiğimiz şamandıraların arasında 100 tl fiyat farkı var.

    3-İthal anahtarlar ile yerli anahtarlar arasında 50 tl cıvarında fark var.

    Sadece bu yazdığım 3 maddede 200 tl fark çıkıyor dostum :))

    Neyi satın alacağınıza siz karar verin artık.

    Bu arada Türkiyede imal edilen şamandıralar arasında STEP tanklarının yaptığı BON-FİRE (PATLAMA TESTİ) ni kalitesi ile geöebilen tek marka ALDESA dır bunu biliyormuydunuz ?

    Bunun dışındaki şamandıralar yurt dışlarından doğu bloku ülkelerinden aldıkları belgelerle Türkiyemde satış yapıyorlar ve bu yüzden bukadar bariz fiyat farkı var

    Birde öyle 280 tlye kit takan varsa
    YA O HIRSIZ
    YADA BİZ HIRSIZIZ.....

    SAYGILARIMLA




  • faruk bey yazdıklarınızdan su yorumu cıkarsam acaba dogru olurmu.soylediğinize gore marka vermeyelim ama 600 tl 790 tl ye hatta 900 tl lere takılan sıralı sistemlerdede genelde bahsettiğiniz samsndıra depo vs kullanılıyor.takdir edersiniz ki 250 tl sadece tankın samsndıranın oldugu yerde 600-900 arası sıralı olaz olursada turkiye deki lpg li aracların yuzde 50 si allaha emanet gidiyor.saka bir yana yazdıklarıma cevap vermek zorunda degilsiniz faruk bey sagılar.
  • sıralıya falan girip ortamı germeyeyim benim tam olarak demek istediğim suydu ornegin abimin arabasına aldesa montaj yaptırmıştık samsunda 350 tl idi.aynı bayiden parca parca aldsa regulator alsam işçilikle 120 tl ye takıyor depo ve samandıra alsam 250 işçilikle anhatarı değiştirsem 50-60 tl benzin kesicisi 50 tl gaz kesici 50 tl daha simdiden 500 kusur tl etti daha bakır borusu kelepcesi mikseri bir suru parca geldi mi kit bize 700 tl ye.tabiki parca parca yaptırılan iş pahalı olmalı ama bu kadar da değil sadece bunu demek istemistim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinarxx

    faruk bey yazdıklarınızdan su yorumu cıkarsam acaba dogru olurmu.soylediğinize gore marka vermeyelim ama 600 tl 790 tl ye hatta 900 tl lere takılan sıralı sistemlerdede genelde bahsettiğiniz samsndıra depo vs kullanılıyor.takdir edersiniz ki 250 tl sadece tankın samsndıranın oldugu yerde 600-900 arası sıralı olaz olursada turkiye deki lpg li aracların yuzde 50 si allaha emanet gidiyor.saka bir yana yazdıklarıma cevap vermek zorunda degilsiniz faruk bey sagılar.

    İşe bu çerçeveden yanıt vermek istemiyorum

    Ama Geçende donanmada garaj amiri ile yaptığımız bir söyleşiyi burada anektod olarak anlatabilirim.

    ''Bizde Yerli F... marka kamyonet ve minibüsler var ve 3 yıllık araçlarda cam krikosu çalışmıyor... Kapılar kapanmıyor...
    Servise sorduğumda çok fahiş fiyatlar verdiler.... Cam krikosu ve kilit mekanizmaları Komple satılıyormuş
    Bende bizim mekanik kademede teflondan tornada yaptırdım ve orjinalinden daha iyi oldu ve ben bunu piyasada bir tornacıya bile yaptırsam 10-20 tl cıvarında para alırdı benden.
    Sadece iki parça yaptırdım neticede alsınlarda 50 tl alsınlar!

    Oysa bizim askeriyede mercedesin unimorgları var ve haala hepsinin Kapısı, cam krikosu, marş motoru, vites geçişleri, mükemmel kapanan kapıları, herşeyi tam donanımlı çalışıyor ve bu yerliler kadar masraf çıkartmadıkları için gerçekten yerlilerden daha ucuza maloluyor bana göre''


    Yurt dışı olarak
    Hollanda, İtalya, Amerika, Iraq, Kazakistan halklarıyla çalıştım gurbetin ne olduğunu bilirim, milli duyguları ise hava alanında indiğimde ağrılı bavulculara sarılacak kadar dolu dolu yaşadım.
    Ben Türk malı düşmanı değilim.
    Tüm Toplantılarda Tüm Yerli imalatcılara dediğim gibi.
    TÜM DÜNYADA HER ULUSUN DİKKATİNİ ÇEKEN LPG SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜYEN VE LİDERLİĞE KAFA TUTAN TÜRKİYEMİN İMALATCILARININ,
    GÜCÜNÜ BİLEMEYEN VE KÜÇÜK ESNAF GİBİ DÜŞÜNEN VE KENDİSİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN AR-GE YAPACAĞINA RAKİBİNİN FİYATININ ALTINA NASIL İNERİM NEREDEN NE KISARIM DİYE AR-GE YAPAN İMALATCILARI SİLKELENEREK UYANMAYA DAVET EDEN BİRİSİYİM.
    Yorum sizin

    SAYGILARIMLA




  • @cinarxx

    Klasik bir lâf vardır :)

    Canın tavuk istiyorsa, gider köylü pazarından 5 liraya bir yavuk alırsın ve afiyetle yersin...

    Ama gidipte tavukcudan 2 göğüs, iki but, iki kanat, vs . vs alırsanız tavuk size 8 liraya malolur.

    Biz 2a dan kit aldığımızda (Kitin içindeki bir valf 15 tl ise )
    Ayrıyeten 5 tane valf istediğimde 18 tl ye geliyor...
    KDV hariç.

    Bu en ucuz üründeki bir örnektir, bu örnek çoğalabilir, ama Buradan sonrası özele girer

    + çıplak bir arabaya montaj yapmak kolaydır,

    Eski bir tesisatta hem demontaj vardır hem montaj vardır, ve hakikaten daha moktan bir iştir iki misli zaman alır.

    Saygılarımla
  • faruk hocam mesaj alınmıştır.son yazdıgınız cevap bana yetti.içinizdekieri bir cok insanın soyleyemediklerini durustce soylediğiniz için tekrar cok tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinarxx

    faruk hocam mesaj alınmıştır.son yazdıgınız cevap bana yetti.içinizdekieri bir cok insanın soyleyemediklerini durustce soylediğiniz için tekrar cok tesekkurler.

    Arif olan anlar der atalarımız.

    Demekki öğrenmek için sordunu ve öğrendiniz,

    Dürüstlüğünüz için ve anlayışınız için ben teşekkür ederim :)

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.