Şimdi Ara

LPG pompa basıncı ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
21.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LPG dolumu yaparken, pompanın gövdesinde basınç saatlerini görüyorum. Bunların basınç değeri ne olmalı? Normalden az veya çok basınçla dolum yapılırsa bir zararı olurmu?



  • kendi ürünlerimizden bahsedecek olursak,İtalyada şamandralarımız üretilirken yaklaşık 8 bar basınca ayarlanıyor oysa ülkemizdeki pompaların en düşük basınç seviyesi 10 hatta 12 bar arasında değişiyor daha yükseklerini görmekte mümkün.fazla basınc ile dolum yapıldığında şamandranın güvenlik mekanizması devreye giriyor ve dolumu sonlandırmaya çalışıyor fakat barı yüksek pompalar da doluma devam etmeye çalışıyor ve max %20 boş kalması gereken depolara fazla gaz dolumu gerçekleşmiş oluyor.yoruma açık... umarım yardımcı olabilmişizdir
  • En garanti cozum depoyu tam doldurmayacak sekilde belli miktarlarda(mesela 40 YTL lik 60 YTL lik gibi deponun dolu-bos durumuna gore) LPG almak bence. Hem fazla dolum riski olmaz, hemde ayni nedenle samandiranin takilarak sorun cikarmasi engellenmis olur.

    Alternatif bir yontem de eger depodaki gosterge bagaj acildiginda kolay gozukebilen biryerdeyse(genelde silindirik tanklarin boyle) gaz dolumuna baslanir, ibre tam dolu konuma az kala dolumun kesilmesi pompaciya soylenir.

    Ancak belirli bir sure kullanimdan sonra depo seviyesi neredeyken ne kadarlik gaz konuldugunda nereye gelecegi asagi yukari tahmin edilebiliyor yani asinalik oluyor, atiyorum icerideki gaz gostergesi tek lambaya dustugunde atiyorum 40 YTL koyunca 3/4 e yakin gaz olacagi ongorulebiliyor.
  • Teşekkürler özençlerotogaz. Acaba basıncı az veya fazla olması, pompanın gösterdiği litreden fazla veya az lpg konmasına sebeb olabilirmi.
    Genellikle ben depoyu full yapıyorum ama toplamda gittiğim km aynı olmuyor. (Tabi gidilen km kullanım durumuna göre değişir ama zaten ben 15-20 km +- toleranslı hesaplıyorum.) Bunun sebebi acaba depoya kalitesiz lpg'mi koyuyolar, lpg ile birlikte havamı basıyorlar yada pompa basıncının bir etkisi varmıdır diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selimiye

    Teşekkürler özençlerotogaz. Acaba basıncı az veya fazla olması, pompanın gösterdiği litreden fazla veya az lpg konmasına sebeb olabilirmi.
    Genellikle ben depoyu full yapıyorum ama toplamda gittiğim km aynı olmuyor. (Tabi gidilen km kullanım durumuna göre değişir ama zaten ben 15-20 km +- toleranslı hesaplıyorum.) Bunun sebebi acaba depoya kalitesiz lpg'mi koyuyolar, lpg ile birlikte havamı basıyorlar yada pompa basıncının bir etkisi varmıdır diye düşünüyorum.



    1- Dispensırlarda (pompalarda) hava olduğunda çalışmaz, Yani hava basmaları söz konusu değildir.
    2- Pompa basıncının az yada çok olması yakıt miktarını değiştirmez.
    3- Dispensırların kalibrasyonu adil olmayabiliyor. Bunu anlamanın en iyi yolu herzaman ful depo yakıt almaktır. Yani herzaman yaklaşık 60 tl ye dolan deponuza birisi tutarda 80 tl lik yakıt koyarsa bilinki kandırılıyorsunuz




  • Teşekkürler Faruksevgili
  • Rica ederim
  • benimde depo 43 litre ama ne hikmetse hep 42litreye kadar alıyor ve uzun yola cıkarken full dolduruyorum iyi yol yapıyo ama sehır içine gelince hep 38 litrede durduruyorum
  • Ben şu garip "tırrrrrr" sesi gelince kesmesini söylüyorum 2Anın sitesinde okumuştum.
  • lpg dispanserlerindeki basınç 10 bar ayarlıdır bazılarında 9-9,5 kadar düşebilir standartı 10 bardır bazı istasyonlar daha fazla gaz alsın diye 13 bar ayarlıya biliyo bu da şamandıralarda ötmeye sebeb oluyor ama her pompada ötüyasa şamandıranın değişmesi lazım yada az gaz almak ta sorunu çözer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.