Şimdi Ara

LPG TANKI NEREDE BOŞALTILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımı LPG ile kullanmak istemiyorum ve dolu olan LPG tankını boşaltmak istiyorum. Aracımdaki LPG sistemiyle alakalı sürekli sorunlar yaşadım ve yaşıyorum, bakım-onarım-servis işe yaramıyor. Yeni bir sistem taktırmak için de biraz beklemek durumundayım. Tank dolu, bunu komple boşaltmak istiyorum daha güvenli kullanım için. LPG tankını nerede boşaltabilirim? Bunu lpg servsleri ya a akaryakıt istasyonları yapıyor mu? Daha önce böyle bir işlem yaptıran oldu mu?



  • Hocam bir kere başımıza geldi arkadaşın aracında. Otobana çıkıp yol yaparak kendimiz boşalttık. Güvenli miydi bence değildi gençtik belkide cahilliğimize geldi ama usta da farklı bir öneride bulunmadı..

    LPG ile sorun yaşadığınızı şimdi tekrar okuyunca fark ettim. Maalesef farklı bir fikrim yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 2 Eylül 2020; 11:41:35 >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Bunu ben beceremem ya zaten korkuyorum. 9 buçuk yıllık eski bir sistem, dokunmaya bakım yapmaya da gelmiyor işe yaramıyor. Ben benzinle kullanıyorum ve öyle devam edeceğim ama bu tank boş kalsın istiyorum ve full dolu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ercanp.44 kullanıcısına yanıt
    Boş bir arazide depo hortumunu çıkartmak olabilir ama oldukça tehlikeli bir işlem. Ustalar bize yol yapmak dışında bir şey dememişti. Bizimkinde ise baya kaçak varmış TÜVTÜRKde ortaya çıkmıştı. Siz sigara kullansanız havaya uçardınız diyordu bir de rahat bir şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg cilerde boşaltma ünitesi olabilir. Lpg satan istasyonları bir arayıp veya gidip sorabilirsiniz. Boşaltmak için makine lazım tüpün içinde basınç var makine olmadan kontrollü boşaltamazsınız.

    Boşaltma açık ve izole ortamda olmalı dikkat edin çevrede sigara vs içen olursa tehlike olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güvenli metod aracı LPG bitinceye kadar LPG de kullanmaktır. İkinci güvenli yol LPG montaj firmasına gidip tankı çıkarmaktır. Onlar işin uzmanı olduklarından güvenli bir şekilde çıkarırlar. LPG kitini söktürmene bile gerek kalmaz, sadece kit-araç bağlantısını keserler.
  • mümkünse bitene kadar sürün.
  • Araç LPG'ye alınca ya yakıt yok hatası verip geçmiyor, ya stop ediyor ya da en iyi ihtimal LPG'ye geçtikten sonra bir süre kullanınca yine hata veriyor ve stop ediyor. Sonra beyni aptallaşıyor aracın, benzine alıp 1-2 gün kullanmam gerekiyor. Bu 2 günlük sürede de araç ilk çalışmada sıkıntı çıkartıyor, 6-7 defa denemek zorunda kalıyorum, 2 gün sonra kendine geliyor. Sorun tamamen LPG ile alakalı ve artık sorunu çözme taraftarı eğilim, şu an benzinde yaklaşık 1 haftadır ve hiç bir sıkıntı yok kafam rahat. Sadece bu tan boşalmalı ki kafam rahat olsun. Umarım boşaltım yapan bir istasyon bulurum ya da lpg montajcıya gitmek zorunda kalacağız.
  • Eski arabamda bir sefer boşalmıştım. regülatöre giden hortumu söküp yerine bir metre uzunluğunda ,bagaj dışına çıkacak şekilde başka bir hortum takip vanayı açtık galiba on litreden fazla LPG 15 dakikada çok acayip bir ses çıkararak boşaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben daha önce tank değişikliği yapmıştım o zaman mecburen bosaltmislardi. Filtreye giden hortumu gevsetmislerdi. Ama benim tank yarı dolu idi. Oradan boşalıp gitmişti. Diğer arkadaşların dediği gibi boş bir arazide telefon çakmak alev almayı sağlayacak materyaller yanında olmadan bu işlemi yapabilirsin bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en iyisi komple lpg yi söküp benzin devam etmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O da zahmetli iş. Söktürdükten sonra proje almak gerekiyor ücret yatırmak grekiyor ruhsattan sildirmek gerekiyor vesaire. Bir de muayeneye girdim 3 gün evvel aracı ruhsatta LPG işli olduğu için muayene esnasında hem LPG hem benzinde çalıştırıyorlar. Neyse ki muayeneden geçtim o anda sıkıntı çıkartmadı çalıştı. Ama sonraki iki gün araç aptallaştı, ilk mesajımda bahsettiğim gibi. Yoksa komple söktürüp rahatlayacağım. Sistem eski olduğu için yani yaklaşık 9 buçuk sene evvel takılmış, ne yedek parçası var ne de LPG servislerinde yazılımı var. En iyisi yeni bir sistem taktırmak garantili, onun için de şu an durumum müsait değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercanp.44

    O da zahmetli iş. Söktürdükten sonra proje almak gerekiyor ücret yatırmak grekiyor ruhsattan sildirmek gerekiyor vesaire. Bir de muayeneye girdim 3 gün evvel aracı ruhsatta LPG işli olduğu için muayene esnasında hem LPG hem benzinde çalıştırıyorlar. Neyse ki muayeneden geçtim o anda sıkıntı çıkartmadı çalıştı. Ama sonraki iki gün araç aptallaştı, ilk mesajımda bahsettiğim gibi. Yoksa komple söktürüp rahatlayacağım. Sistem eski olduğu için yani yaklaşık 9 buçuk sene evvel takılmış, ne yedek parçası var ne de LPG servislerinde yazılımı var. En iyisi yeni bir sistem taktırmak garantili, onun için de şu an durumum müsait değil.
    Bir LPGciye gidin ve boşaltmasını rica edin. kendiniz yapmayınız. 100 TL lpg için havaya uçmaya değmez. sakın. istanbuldaysanız floryada ustam var.




  • Regülatörüne baktılarmı kit nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RCRICOS kullanıcısına yanıt
    Zaten normal şartlarda LPG2li araç kullanmaya korkan ben şu durumda tankı kendim boşaltmaya çalışmam elbette :) Haklısınız. En iyisi bir LPG ustasına götürüp bu işlemi yaptırmak.
  • Açık havada.
  • Kesinlikle demontaj yaptırın çünkü basınçlı tanklarda ana kural şudur " boş tank, dolu tanktan daha tehlikelidir"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.