Şimdi Ara

LPGLİ KULLANIMDA PATLAMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
41.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gebze'de ikamet etmekteyim.Benim 2000 model skoda octavia 1.6 aracıma 2 yıl önce lovato easy fast taktırmış ruhsata işletmemiştim.1 ayönce bu amaçla taktırdığım kartaldaki lpg servisine gittim.muayeneye girmesi için bir kısım tadilatlar yaptılar(simit kısmında) ben de hazır gelmişken 7.500 km de 10.000 bakımını yaptırayım dedim. bakımdan sonra benim sorunsuz aracımın lpg sistemi resmen bozuldu.önce rolantide çok dengesiz çalışıyodu 4 girişe giden kabloları ters takmışlar.rolanti sorunu düzeldi.bu sefer yolda giderken belli mesafeden sonra kasılmalar başladı.ısıtma borularını değiştirdiler o sorun düzeldi.ancak yine teklemeler başladı.bakım öncesinde ww servisinde bujileri değiştirmiştim 3 tırnaklı takmışlardı.bu sefer tek tırnaklı 60 mikron buji taktılar tekleme düzeldi.ama aracıma bayırda gaza yüklenince arada patlama sesi geliyo sanki gaz pedalı boşa çıkıyo.ateşleme sistemi(buji kablosu ,buji,ateşleme bobini) değişti yine aynı sorun devam ediyor.sorun nerden kaynaklanıyo olabilir bir türlü çözemedim.yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.







  • aracın motor versiyonunu yazarmısınız mesela akl bce aft gibi.yada 8 valf mi 16 valfmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysalotogaz -- 30 Haziran 2009; 23:23:19 >
  • Bendede hyundai 94 excel gls model arac var araç karbüratörlü tüp sıralı sistem değil...bendede bu patlama sorunu var örneğin yolda gidiyorum ayağımı gazdan çekince pat pat diye eksozdan patlama sesleri geliyor yokuş aşağı giderken daha çok yapıyor sanırım ayağımı gazdan çekince birde gaz çok iyi yemiyor özellikle kalkışlarda 2 ye atıp süratlenmek isteyince araba iyice bir bayılıyor çekmiyor gerçi uzun zaman oldu lpg bakımına girmeyeli buji ve kablolarını yeni değiştirdim ayar dışında başka nelere baktırmak gerekir sorun düzelmezse birde aklımdayken farları açtığımda bir süre pırpır yapıyor farlar ama sonrasında düzeliyor bu şarj motoromu şarj dinamasumu ne onunla ilgili olabilirmi bu eksozdan gelen patlama sesleri?
  • octavia 1.6 da akl motor var 8 valf olması lazım.ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aybasan

    Bendede hyundai 94 excel gls model arac var araç karbüratörlü tüp sıralı sistem değil...bendede bu patlama sorunu var örneğin yolda gidiyorum ayağımı gazdan çekince pat pat diye eksozdan patlama sesleri geliyor yokuş aşağı giderken daha çok yapıyor sanırım ayağımı gazdan çekince birde gaz çok iyi yemiyor özellikle kalkışlarda 2 ye atıp süratlenmek isteyince araba iyice bir bayılıyor çekmiyor gerçi uzun zaman oldu lpg bakımına girmeyeli buji ve kablolarını yeni değiştirdim ayar dışında başka nelere baktırmak gerekir sorun düzelmezse birde aklımdayken farları açtığımda bir süre pırpır yapıyor farlar ama sonrasında düzeliyor bu şarj motoromu şarj dinamasumu ne onunla ilgili olabilirmi bu eksozdan gelen patlama sesleri?



    eksozdan gelen patırtı yakıt fakirliğinden gaz filitrelerini değiştirip güzel bir ayarla sorun kalmaz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muco81

    octavia 1.6 da akl motor var 8 valf olması lazım.ilginiz için teşekkürler.


    distribütör kapağınıda kontrol ettirin ve içinde hal sensörü var onunda direncini ölçtürün bozuk olabilir ateşlemede atlama yaptımı patlama yapar.ayrıca hava yakıt karışımı iyi ayarlanmalı 4 gaz analiz cihazındada kontrol ettirin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uysalotogaz


    quote:

    Orjinalden alıntı: muco81

    octavia 1.6 da akl motor var 8 valf olması lazım.ilginiz için teşekkürler.


    distribütör kapağınıda kontrol ettirin ve içinde hal sensörü var onunda direncini ölçtürün bozuk olabilir ateşlemede atlama yaptımı patlama yapar.ayrıca hava yakıt karışımı iyi ayarlanmalı 4 gaz analiz cihazındada kontrol ettirin.



    İlginiz için teşekkür ederim .dediklerinizi deneyeceğim..inş. düzelir.
  • arkadaşlar bugün lpg servisine gittim.usta lovatonun programından ince ayar yaptı patlama sorunum düzeldi. ama bu arada aracın tüm ateşleme sistemini yenilemiş oldum.ilgilenen arakadaşlara teşekkürler...sorun karışım oranıyla ilgili ...ve asıl sorun yoğun olan yerlerde müşteriye olan ilgisizlik ve işten anlamayan acemilerin kol geziyor olması ..onların sayesinde hem zaman hem de para kaybettim..yine sorunum düzeldi hamdolsun...sorunumun düzelmesinde yardımcı olan ilgilenen maviay otogaz ustası cumhur ustaya da teşekkür etmeden geçemiyeceğim..performanlı çevreye saygılı ekonomik günler dilerim herkese saygılar..sevgiler..
  • sorununuzun çözüldüğüne sevindim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana aracınızı güle güle kullanın bana mesaj atma inceliğini gösterdiğiniz için ben size teşekkür edrim.
  • çıldıracam ya..tam sorunum düzeldi derken eski sorun nüksetmeye başladı.motor ısınınca heralde gazı tam buharlaştıramıyor.araç sıka sıka gidiyor.önceden düzelsin lpg buharlaştırma ısı sisteminin borularının yerlerini değiştirmişlerdi.düzeldi gibi olmuştu.şimdi de tekrar nüksetti..ne yapacağımı bilmiyorum...usandım artık...
  • bendede öyle bir problem olmuştu araçta gaz emisyonu problem ışığı yandı ve skzosda sürekli patlama meydana geliyordu araba çekmiyordu sanki 60 yıllık kamyonet gibiydi ustama götürdüm lpg değil opel ustasına usta makinayı bağladı ateşleme bobini arızalı dedi ve değiştirdi onun yanında bujileride değiştirdim ve hava filtresinide araçta şimdilik problem yok ama ustalara sesleniyorum bu araca yeniden ayar lazımmı gene başıma böyle bir talihsizlik gelebilir mi...arkadaşta gelmiş..araca içim rahat binemiyorum..gene birşey olacak korkusuyla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muco81

    çıldıracam ya..tam sorunum düzeldi derken eski sorun nüksetmeye başladı.motor ısınınca heralde gazı tam buharlaştıramıyor.araç sıka sıka gidiyor.önceden düzelsin lpg buharlaştırma ısı sisteminin borularının yerlerini değiştirmişlerdi.düzeldi gibi olmuştu.şimdi de tekrar nüksetti..ne yapacağımı bilmiyorum...usandım artık...


    gittiğiniz servise birdaha uğrayın sistemi gözden geçirsinler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alp_85

    bendede öyle bir problem olmuştu araçta gaz emisyonu problem ışığı yandı ve skzosda sürekli patlama meydana geliyordu araba çekmiyordu sanki 60 yıllık kamyonet gibiydi ustama götürdüm lpg değil opel ustasına usta makinayı bağladı ateşleme bobini arızalı dedi ve değiştirdi onun yanında bujileride değiştirdim ve hava filtresinide araçta şimdilik problem yok ama ustalara sesleniyorum bu araca yeniden ayar lazımmı gene başıma böyle bir talihsizlik gelebilir mi...arkadaşta gelmiş..araca içim rahat binemiyorum..gene birşey olacak korkusuyla..


    opellerde ateşleme bobini kronik bir rahatsızlık orjinal bobini delphi dir yan sanayi taktıysanız yine ilerleyen zaman içerisinde sorun yaratır gerçi orjinalide 50.000 70.000 km gidiyor.bujileri orjinal ve kilometresinde değiştirirseniz bobin sıkıntısı minumuma iner.




  • bilgi için teşekkür ederim araç 33000 de daha bobini orjinali ile değiştirdim bujilerde orjinal bosh ama kabloları değiştirmedim buji kabolarını değiştireyim mi gerek var mı acaba lpg ustasına götürseydim yeniden ayar yapsaydı usta bobini kurtaralabilir miydim diye birkaç gündür düşünüyorum öyle bişey olabilir mi...
  • bu arada sıralı sistemin markası atiker ama montajı yaptırdığım yer 2a mühendislik a.ş. üyesi bir firmaydı.. açıkçası firmayı çok araştırdım montajdan sonra yakıt tüketimi iyi ama işçilik iyi değil aracımın az kalsın motorunu yakacaktım 3000 km uzun yol yaptım soğutma suyundan çıkan borulara bağlanan t borularının bağlantı yerlerini sıkmamışlardı sürekli su azaltıyordu radyatör çalışmıyordu... geçen gene gittim garantiden şamandırayı değiştirdim oda arızalı çıktı bu bobin işindende gene lpg firmasından şüpheleniyorum...
  • opelin hangi modeli araç buji kablosu olduğunu yazmışsınız eğer buji kablolu opelse kablo dirençleri ölçülüp bozuk olup olmadığı anlaşılır.
  • astra heralde yok buji kablosu doğru direk monte ediliyordu kablo mablo bağlamıyordu
    sayın uysal otogaz peki bu ayar işine ne diyorsunuz yaptırmam gerek mi yeniden aynı şey başıma gelir mi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_cetveli -- 2 Temmuz 2009; 16:18:48 >
  • bobinle lpg firmasının alakası olmaz yani montajcı sizin bobininizi bozmaz nasıl bir bağlantı kurdunuz bu konuyla alakalı anlamadım.
    ateşleme sistemi düzeldiyse eğer aracınızın lpg ayarları tekrar gözden geçirilmesi daha olumlu verim almanız açısından iyi olur.
  • fakir karışım bobini etkileyebileceğini söylediler buda ayardan kaynaklanıyormuş onun için böyle bir kanıya vardım..
  • ateşleme bobinlerini üreten ve arç üretici firmaları ohm değerlerini minumum ve maksimum değrler arasında tutarlar aracın zaman içerisinde fakir yada zengin karışım yapabiliceğini hesaplamışlardır onun için zengin karışım yada fakir karışım bobini bozmaz bozarsada eğer üretici hatasıdır.ateşleme bobinini bozan tırnak aralığı bozulmuş olan buji ve araca uygun olmayan buji takılmasıyla olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.